Herttuatar Meghan joutui kuningatar Elisabetin puhutteluun – sai painavan muistutuksen siitä, mitkä asiat ovat häneltä nyt kiellettyjä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghan joutui kuningatar Elisabetin puhutteluun – sai painavan muistutuksen siitä, mitkä asiat ovat häneltä nyt kiellettyjä

Herttuatar Meghanin vauvajuhlat eivät hovin sisäpiiriläisten mukaan olleet kuningatar Elisabetin mieleen.

Meghanin tiedetään rikkoneen useita sääntöjä sinä lyhyenä aikana, jonka hän on ollut kuninkaallisen perheen jäsen.­

1.4.2019 18:43

Esikoistaan odottavan herttuatar Meghanin vauvajuhlat aiheuttivat närää brittien keskuudessa helmikuussa. Herttuatar lensi New Yorkiin viisipäiväiselle visiitille, jossa ei kuluja säästelty.

Herttuatar Meghan kuvattuna New Yorkissa, jossa hän vietti vauvajuhliaan.­

Yksityiskoneella lentämiseen, juhlapaikkana toimineen kattohuoneiston vuokraan ja muihin järjestelyihin hupeni peräti 440 000 euroa. Veronmaksajien pussista luksusmatkaa ei kuitenkaan kustannettu, sillä brittilehtien mukaan herttuattaren ystävät kustansivat juhlat. Tästä huolimatta vauvajuhlat herättivät ihmetystä, sillä vastaavaa ei ole brittihovissa aikaisemmin nähty.

US Magazinelle kerrotaan, että myös kuningatar Elisabet oli pannut merkille vauvajuhlien hintalapun ja niiden herättämän huomion. Meghanin lähipiiristä kerrotaan lehdelle, että kuningatar oli huomauttanut asiasta Meghanille, ja hän oli muistuttanut Meghania siitä, että hovissa ei ole tapana järjestää vauvajuhlien kaltaisia näyttäviä juhlia.

– Meghanille tehtiin selväksi, että kuninkaalliset eivät järjestä suureleisiä vauvajuhlia, lehdelle sanotaan.

”Meghan tekee asiat amerikkalaisittain”

Kuningatar Elisabetin entinen tiedottaja Dickie Arbiter on aikaisemmin kertonut lehdelle New Yorkissa järjestettyjen vauvajuhlien olleen hyvin erikoiset, sillä vastaavat juhlat eivät ole osa hovin perinteitä.

Aikaisemmin syntyviä pienokaisia on juhlistettu perhepiirissä järjestetyissä juhlissa, ei julkkisten keskellä New Yorkissa.

– Vauvajuhlat ovat hyvin amerikkalainen tapa. Ne eivät ole osa brittiläistä kulttuuria. Juhlat olivat hieman yliampuvat kustannustensa puolesta ja sen takia, miten hän juhliin matkusti, Arbiter huomautti.

– Meghan on amerikkalainen ja hän tekee asiat amerikkalaisittain, hän summasi.

Herttuatar Meghanin ja kuningatar Elisabetin välien tiedetään olevan lämpimät, mutta hovin sisäpiiriläisten mukaan kuningatar on opastanut Meghania siitä, miten hänen tulisi käyttäytyä.­

Kuninkaallisasiantuntijoiden mukaan Meghan on rikkonut useita hovin sääntöjä hänen ja Harryn toukokuisten häiden jälkeen. Brittilehtien haastattelemat asiantuntijat uskovat, että itsenäiselle Meghanille hovin tarkat ja vanhoillisena pidetyt säännöt ovat olleet kova pala purtavaksi.

– Hän ei voi käyttäytyä kuin Hollywood-julkkis, vaan hänen on käyttäydyttävä kuin kuninkaallisen perheen jäsen. Hänen on tuettava kuningatarta ja kruununperijää. En usko, että Meghan ymmärtää sitä, kuninkaallisasiantuntija Anna Pasternak arvioi hiljattain Express-lehden haastattelussa.

Lue lisää: Salaperäiset ”miehet harmaissa” valvovat Meghanin jokaista liikettä – asiantuntijalta pahaenteinen varoitus herttuattarelle

Voit lukea lisää elämästä brittihovissa ja kuningatar Elisabet II:sta Ilta-Sanomien uudesta erikoisjulkaisusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?