Brittilehdistön sisäpiirissä kihisee kiusallinen kaaos – asiantuntija paukautti suoraan, mistä Catherinen ”kaameassa riidassa” on oikeasti kyse

Julkaistu:

kuninkaalliset
Brittiläinen erikoistoimittaja Richard Kay kirjoittaa, että huhut Catherinen ja markiisitar Rosen välirikosta olisivat silkkaa pötyä.
Viikonlopun aikana useat brittilehdet uutisoivat näyttävästi, että aina yhtä tyyni herttuatar Catherine olisi riitautunut pahasti vanhan ystävänsä kanssa.

Kate ja Cholmondeleyn markiisitar Sarah ”Rose” Hanbury ovat olleen vuosia sydänystäviä keskenään. Kate ja prinssi William ovat tunnetusti viettäneet paljon mieluisia pariskuntailtoja Cholmondeleyn markiisi Davidin ja tämän puolison Rosen kanssa. Nelikko kuvattiin iloisena yhdessä illalliskutsuilla muun muassa vuonna 2016.

Muun muassa isot brittilehdet The Sun ja Daily Mail kirjoittivat viikonloppuna, että Catherine pitäisi Rosea nykyään ”Norfolkin vihollisenaan”. Rajujen väitteiden mukaan Catherine olisi käskenyt miestään ”hätistämään Rosen” heidän elämästään. Lehdissä julistettiin, että Catherinen ja Rosen välillä muhii ”kaamea riita”.
Kohuartikkelit perustuvat ”hovin sisäpiirilähteisiin”, kuten monesti vastaavanlaisissa kuninkaallisuutisissa – hovin jäsenet itse kun eivät juuri koskaan kommentoi henkilökohtaista elämäänsä julkisuudessa.


Kuninkaallisten elämään perehtynyt erikoistoimittaja Richard Kay pamauttaa nyt suoraan, että viimeisimmät lehdissä esitetyt juorut ovat vain osoitus isommasta kuviosta, joka kihisee nyt brittimediassa.

Kay pohjustaa näkemyksiään kirjoittamalla Daily Mailissa, että kuninkaallisten näyttäminen epäedullisessa valossa on omiaan herättämään innostusta niissä briteissä, jotka eivät kannata monarkiaa.

Kayn mukaan on selvää, että hovin jäsenet eivät voi kommentoida lehtien juttuja millään tavalla. Huhujen levittäminen on heille vaikea ja herkkä aihe.

– Jos he puhuisivat niistä asioista julkisesti, riskinä on, että he antaisivat ikään kuin oikeutuksen jollekin sellaiselle puheelle, mikä on aivan ilmiselvästi pelkkää törkyjuoruilua, Kay huomauttaa.


Kay muistuttaa, että edesmennyt prinsessa Diana vietti viimeiset viisi vuotta elämästään yrittäen ”sammuttaa tulipaloja” liittyen siihen, mitä lehdet kirjoittivat hänestä.

Lopuksi hän sanoo, että lehdissä julkaistut jutut Catherinen ja Rosen välisestä riidasta ovat pelkkää pötyä.

– Minulle on kerrottu, että huhut näiden kahden viehättävän naisen (Catherinen ja Rosen) välisestä riidasta eivät ole totta, Kay pamauttaa.

– Voin myös paljastaa, että molemmat osapuolet ovat harkinneet oikeustoimia, mutta he ovat hylänneet ne, koska lehdet eivät ole kertoneet jutuissa mitään tarkempaa tietoa siitä, mistä tässä väitetyssä riidassa muka olisi edes kyse.

Kayn mukaan juorut Catherinen ja Rosen väitetystä välirikosta alkoivat levitä jo viime vuonna.

– On edelleen mysteeri, miksi ne huhut lähtivät liikkeelle, mutta niissä on todellakin mukana pahantahtoisuutta.

”Brittilehdistö seuraa samaa kaavaa, mitä he ovat seuranneet vuosia”

Kay ei ole ainoa kuninkaallisasiantuntija, joka on kiinnittänyt viimeisen vuoden aikana erityistä huomiota brittilehdistön julkaisemiin artikkeleihin. Useat kuninkaallisiin erikoistuneet historioitsijat ja erikoistoimittajat ovat pohtineet, että suuri osa Williamin ja Harryn perheiden ympärillä velloneista huhuista saattaisi olla räikeästi liioiteltuja.


Historioitsija Marlene Koenig sanoi hiljattain IS:n haastattelussa, että Harryn puoliso Meghan on joutunut pahasti brittimedian hampaisiin.

– Luulen, että brittilehdistössä on tällä hetkellä vallalla tietynlainen näkemys Meghanista. He eivät ole kovin tarkkoja siitä, miten he kirjoittavat hänestä. Brittilehdistö seuraa samaa kaavaa, mitä he ovat seuranneet vuosia, Koenig pohti.

Samalla hän tyrmäsi täysin huhut siitä, että Meghan olisi riidoissa Catherinen kanssa tai että Harry ja William olisivat keskenään riidoissa.

– On ihan normaalia, että heillä on pieniä erimielisyyksiä, koska he elävät ihan erillistä elämää. Se ei ole mitenkään tavatonta.

Voit lukea lisää elämästä brittihovissa ja kuningatar Elisabet II:sta Ilta-Sanomien uudesta erikoisjulkaisusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt