Brittihovissa muhii skandaali: herttuatar Catherine ajautui jälleen keskelle ”kaameaa riitaa” – esitti Williamille radikaalin vaatimuksen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Brittihovissa muhii skandaali: herttuatar Catherine ajautui jälleen keskelle ”kaameaa riitaa” – esitti Williamille radikaalin vaatimuksen

Julkaistu: 24.3.2019 17:36

Viilipyttynä tunnettu Catherine on jälleen välirikon keskellä.

Britanniassa paljastui viime viikolla varsinainen kohu, kun media julkisti herttuatar Catherinen ja hänen pitkäaikaisen parhaan ystävänsä, Cholmondeleyn markiisitar Rosen välien rakoilevan.

Nyt kohu on paisunut saarivaltiossa etusivun skandaaliksi, jota brittihovin on enää vaikeaa paikkailla. Muun muassa The Sun ja Daily Mail kertovat, kuinka herttuatar pitää Rosea nykyään ”Norfolkin vihollisenaan”.

Catherine ja Rose ovat olleet aiemmin ylimpiä ystäviä.

Cambridgen herttuapari on ollut pitkään ystäviä Rosen ja hänen miehensä, Cholmondeleyn markiisi Davidin kanssa. Nelikko on viettänyt aiemmin runsaasti aikaa yhdessä. Nyt asiat ovat toisin.

– On hyvin tiedossa, että Catherine ja Rose ovat keskellä kaameaa riitaa. He olivat ennen hyvin läheisiä, mutta asiat ovat muuttuneet, sisäpiirin lähde kertoi The Sunille.

Nelikko viihtyi yhdessä vielä hetki sitten. Nyt välit on brittimedian mukaan katkaistu Catherinen toimesta.

Jopa prinssi William on yrittänyt brittimedian tietojen mukaan selvitellä kaksikon välejä – tuloksetta.

– Catherine on tehnyt hyvin selväksi, että hän ei halua nähdä heitä enää. Hän haluaa Williamin poistavan heidät sosiaalisista ympyröistään huolimatta parin sosiaalisesta statuksesta, sisäpiiristä paljastettiin.

35-vuotias Rose nousi aatelisarvoon avioiduttuaan Cholmondeleyn 7. markiisin Davidin, 57 kanssa. Parilla on 9-vuotiaat kaksoset Alexander ja Oliver sekä 3-vuotias Iris-tytär. Iris on usein ollut muun muassa Williamin ja Catherinen esikoisen, prinssi Georgen leikkikaverina.

Cholmondeleyn markiisilla ja markiisittarella on 23 vuotta ikäeroa.

Markiisi on aatelisarvo, joka sijoittuu herttuan ja kreivin väliin. Markiisitar on arvonimen feminiininen muoto.

Ennen avioliittoaan Rose oli tunnettu malli ja seurapiirikaunotar, josta kaavailtiin jopa sopivaa kosijaa prinssi Williamille. Rosen ja Davidin häät tulivat aikanaan täytenä yllätyksenä: he avioituivat vain kaksi päivää kihlauksensa jälkeen. Samana päivänä pari oli myös ilmoittanut odottavansa kaksosia.

On edelleen epäselvää, miksi Catherinen ja Rosen riita on puhjennut juuri nyt. Daily Mail tavoitti lauantaina Rosen Devonissa asuvat vanhemmat, jotka eivät suostuneet kommentoimaan kaksikon välejä. Myöskään hovi ei ole puuttunut intensiivisiin riitahuhuihin.

Nelikko illalliskutsuilla vuonna 2016.

Välirikko ei ole ensimmäinen, jonka keskelle viileän ammattimaisena tunnettu herttuatar Catherine on joutunut. Viime kuukausina myös huhut Catherinen ja herttuatar Meghanin välirikosta ovat velloneet valtoimenaan.

Herttuattarien huhuttiin joulun alla jo solmineen ”välirauhan”, mutta brittilehdistön lähteet tyrmäsivät lopulta väitteet. Kaksikon on väitetty riitautuneen alunperin jo viime keväänä Meghanin ja prinssi Harryn häiden alla. ”Äärimmäisen erilaisiksi” kuvaillut herttuattaret ovat kuitenkin harvinaisissa yhteisissä edustustilaisuuksissa pitäneet naamansa peruslukemilla ja edustaneet sulassa sovussa.

Maaliskuun alussa Catherine ja Meghan kuvattiin poikkeuksellisen läheisissä tunnelmissa.

Kuitenkin viimeisimmissä edustustilaisuuksissa herttuattarien välit ovat vaikuttaneet lämpimämmiltä. Catherinen on myös huhuttu järjestävän Meghanille vauvakutsut.

Lue lisää: Viileät välit kuopattu? Herttuatar Catherinen huhutaan järjestävän Meghanille vauvakutsut – merkittävä ero ensimmäisiin juhliin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?