Norjan prinsessa Ingrid, 15, tekee historiaa – saavuttaa jonain päivänä aseman, jota kellään naisella ei ole ollut 600 vuoteen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Norjan prinsessa Ingrid, 15, tekee historiaa – saavuttaa jonain päivänä aseman, jota kellään naisella ei ole ollut 600 vuoteen

Julkaistu: 21.3.2019 12:08

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra, 15, on kruununperimysjärjestyksessä toinen isänsä jälkeen.

Prinsessa Ingrid Alexandra syntyi Rikshospitaletissa Oslossa 21.1.2004. Hän on kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin ensimmäinen yhteinen lapsi.

Tyttären syntymän jälkeen ylpeä isä asteli lehdistön eteen.

– Hän tuli maailmaan, avasi silmänsä ja kommunikoi heti kanssamme. Hän on kaunein ja hienoin tyttölapsi maailmassa, Haakon iloitsi toimittajille.

Lapsen tulevaisuus sinetöitiin syntymän hetkellä. Norjassa, aivan kuten Ruotsissakin, vanhin lapsi perii valtaistuimen.

Kun aika koittaa, prinsessa Ingridistä tulee toinen nainen Norjan historiassa, joka hallitsee maata kuningattarena, Aftonbladet kirjoittaa.

Edellinen kuningatar nähtiin keskiajalla, reilut 600 vuotta sitten, kun Margareta (1389-1412) hallitsi Norjaa, Tanskaa ja Ruotsia.

Ingrid Alexandra ja isä-Haakon

Vahva yhteys Ruotsiin on säilynyt näihin päiviin saakka. Kruununprinsessa Victoria on yksi Ingridin kummeista ja tyttö toimi morsiusneitona Victorian ja Danielin häissä kesäkuussa 2010.

Ingrid täytti hiljattain 15 vuotta ja kun hän kasvaa, hän saa yhä enemmän virallisia tehtäviä.

Viime syksynä Ingrid vieraili isänsä kanssa Tromssassa, jossa hän vihki Haakonin mukaan nimetyn tutkimusaluksen.

– Kastan sinut kruununprinssi Haakoniksi. Seuratkoon onni ja vauraus miehistöäsi kaikkialla, Ingrid lausui Svensk Damtidningenin mukaan.

Sanomalehti Nordlys on kertonut, että Mette-Marit ja Haakon pitävät erittäin tärkeänä, että heidän tyttärensä osallistui seremoniaan.

– Se on hyvä juttu useista syistä. On mukavaa tehdä tällaisia asioita perheenä. Toinen juttu on se, että nuoret ovat meistä kauimmin täällä ja jossain vaiheessa heidän täytyy ottaa viestikapula itselleen.

Muutama kuukausi sitten Ingrid edusti äitinsä vieressä hyväntekeväisyystapahtumassa Askerissa. Sielläkään prinsessa ei seisonut tumput suorina, vaan auttoi keräämään rahaa myymällä vohveleita.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vieraillessa Oslossa Ingrid toimi pariskunnan oppaana kuninkaanlinnan veistospuistossa.

Ingrid käy tätä nykyä kansainvälistä koulua.

– On tärkeää, että hän saa hyvän perustan ajatella, puhua ja kirjoittaa englanniksi, hovin viestintäpäällikkö Marianne Hagen on kertonut VG:lle.

Prinsessan sanotaan olevan innokas ja aktiivinen teini-ikäinen, joka pitää hiihtämisestä ja harrastaa potkunyrkkeilyä. Hän jakaa myös perheen kiinnostuksen vesiurheiluun ja nauttii erityisesti surfaamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?