William ja Harry puolisoineen päätyivät radikaaliin päätökseen – 10 vuotta hovissa vallinnut käytäntö revittiin riekaleiksi

rac

Julkaistu:

Muutos ajoittuu Sussexin herttuaparin muuton yhteyteen.
Prinssi Williamin ja prinssi Harryn epäiltiin helmikuussa erottavan kotitaloutensa tyystin erilleen toisistaan. Asiasta uutisoivat tuolloin muun muassa The Mirror, Daily Mail ja The Sun.

Nyt asia on varmaa. Brittihovi on tiedottanut herttuaparien erottaneen taloutensa omiksi yksiköikseen. Kuningatar Elisabet on hyväksynyt uuden talouden Harrylle ja Meghanille. Myös prinssi Charles on tukenut päätöstä.
– Tämä pitkään suunniteltu päätös tukee järjestelyjä herttuan ja herttuattaren töihin liittyen, kun he perustavat perheensä ja muuttavat uuteen kotiinsa Frogmore Cottagessa, hovista tiedotettiin.


Päätöksen myötä Harryn ja Meghanin hovi siirtyy Kensingtonin palatsista Buckinghamin palatsiin, missä myös kuningattaren asioita hoidetaan. Herttuapari kuitenkin asuu Windsorissa uudessa kodissaan.

Williamin ja Catherinen hovi pysyy Kensingtonin palatsissa, missä he myös asuvat kolmen lapsensa kanssa.


Viimeiset 10 vuotta Williamin ja Harryn käytössään on ollut yhteinen henkilökunta, mutta nyt heidän kuninkaalliset vastuunsa ovat alkaneet selvästi erota toisistaan. Muutoksen epäillään astuvan voimaan viikkojen sisällä, ennen Meghanin ja Harryn lapsen syntymää. Brittilehdet ovat arvioineet, että pienokainen syntyisi maaliskuussa tai huhtikuussa.

Meghanin kerrottiin jääneen maanantain edustustilaisuuden jälkeen äitiyslomalle. Tieto perustuu siihen, että herttuattarelle ei olla asetettu virallisia edustustilaisuuksia ennen lapsen syntymää.
Meghanin ja Catherinen välirikosta on liikkunut mitä erilaisempia teorioita. Kaksikon huhuttiin joulun alla jo solmineen ”välirauhan”, mutta brittilehdistön lähteet tyrmäsivät lopulta väitteet. Kaksikon on väitetty jo riitautuneen viime keväänä Meghanin ja prinssi Harryn häiden alla.


Maanantaina järjestetyssä Kansainyhteisöä juhlistavassa jumalanpalveluksessa herttuattarien välinen kehonkieli kuitenkin aivan toista.

Ensimmäisten joukossa saapuneet herttuattaret vaikuttivat olevansa aidosti ilahtuneita tavatessaan toisensa. He tervehtivät toisiaan sydämellisesti halauksin ja poskisuudelmin. Etäisistä väleistä ei ollut tietoakaan, kun herttuattaret rupattelivat suuressa katedraalissa leveästi hymyilleen.


Lue lisää: Herttuattarien välillä nähtiin yllätyssuudelma – kehonkielen asiantuntija paljastaa totuuden Catherinen eleestä: ”Meghanin hymy kieli mielihyvästä”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt