Herttuattarien välillä nähtiin yllätyssuudelma – kehonkielen asiantuntija paljastaa totuuden Catherinen eleestä: ”Meghanin hymy kieli mielihyvästä” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuattarien välillä nähtiin yllätyssuudelma – kehonkielen asiantuntija paljastaa totuuden Catherinen eleestä: ”Meghanin hymy kieli mielihyvästä”

Julkaistu: 12.3.2019 13:51

Herttuatar Meghanin ja herttuatar Catherinen hyisistä väleistä on huhuttu jo kuukausien ajan. Maanantaina heidän välillään nähtiin kuitenkin eleitä, jotka antoivat toivoa välirikon päättymisestä.

Britannian kuninkaallisessa perheessä on kuohunut viime aikoina runsaasti, kun etenkin herttuatar Meghan on päätynyt otsikoihin. Brittilehdet ovat jo kuukausia rummuttaneet, että Meghanin välit herttuatar Catherineen ovat viileät ja etäiset, ja että herttuattaret olisivat ajautuneet jopa välirikkoon.

Maanantaina järjestetty Kansainyhteisöä juhlistava jumalanpalvelus kieli kuitenkin aivan toista.

Lontoossa, Westminster Abbeyssa järjestetty tilaisuus kokosi yhteen kuninkaallisen perheen sekä Britannian silmäätekeviä sekä vieraita ympäri maailman. Jumalanpalveluksessa juhlistettiin nykypäivän Kansainyhteisön 70-vuotista taivalta ja siihen kuuluvia 53 maata.

Paikalle saapuivat Kansainyhteisön johtajana toimiva kuningatar Elisabet, prinssi Charles, herttuatar Camilla, prinssit Harry ja William sekä Meghan ja Catherine.

Ensimmäisten joukossa saapuneet herttuattaret vaikuttivat olevansa aidosti ilahtuneita tavatessaan toisensa. He tervehtivät toisiaan sydämellisesti halauksin ja poskisuudelmin. Etäisistä väleistä ei ollut tietoakaan, kun herttuattaret rupattelivat suuressa katedraalissa leveästi hymyilleen.

Lämmin halaus ja poskisuudelmat katkaisivat siivet herttuattarien ympärillä vellovilta huhuilta huonoista väleistä.

Herttuattaret vaikuttivat viihtyvänsä toistensa seurassa mainiosti.

Kansainvälinen media pani nopeasti merkille, että kaksikon välit vaikuttivat parantuneen. Harpers Bazaarin mukaan herkät eleet herttuattarien välillä kielivät selkeästi siitä, että välirikko on historiaa.

Kehonkielen asiantuntija Judi James arvioi herttuatarten käytöstä The Sun -lehdelle. Hänen mukaansa Meghanin ja Catherinen eleet kielivät siitä, että heidän välinsä saattavat todella olla lämpenemässä. James pani kuitenkin merkille myös, että osa heidän välisestä kanssakäymisestään vaikutti suunnitellulta.

– Oli selvää, että Kate ja Meghan halusivat viestittää lämpimästä ystävyyssuhteesta sen sijaan että olisivat etäisiä kuten aiemmissa edustustilaisuuksissaan, James sanoo The Sunille.

Maanantaina tapahtuma oli jo toinen kerta viikon sisään, kun Meghan ja Catherine edustivat yhdessä. Viime viikolla he juhlistivat Buckinghamin palatsissa prinssi Charlesin 50. vuotta Walesin prinssinä. Sitä ennen yhteisestä edustustilaisuudesta oli vierähtänyt jo pari kuukautta.

Prinssit William ja Harry ja herttuattaret Catherine ja Meghan rupattelivat hyväntuulisesti ennen juhlallisen seremonian alkua.

Jamesin mukaan herttuatar Catherine vaikutti ottavan ohjat käsiinsä ja lähestyi Meghania päättäväisesti Westminster Abbeyssa. Meghan puolestaan vastasi ilahtuneesti hänen eleeseensä.

– Meghanin hymy kieli aidosta mielihyvästä, kun Kate nojautui suutelemaan hänen poskeaan, James arvioi.

Meghan vastasi poskisuudelmaan asettamalla kätensä Catherinen käsivarrelle. Ele kertoo Jamesin mukaan siitä, että herttuatar halusi reagoida tilanteeseen elegantisti ja kunnioittavasti, mutta samalla myös lämpöisesti.

Harry ja William vaikuttivat jättäytyvän tilanteessa mieluusti taka-alalle ja antoivat puolisoidensa hoitaa jutustelun ja vitsailun. Asiantuntija huomauttaa, että maanantaina nähtiin pitkästä aikaa sitä pilkettä, joka prinssien silmäkulmissa on aina ollut.

– Tästä nelikosta on puuttunut kipinää, josta nämä kaksi miestä ovat aina olleet tunnettuja, mutta Meghan vaikutti saavan sen kipinän taas syttymään leveillä, aidon oloisilla virnistyksillä ja kehonkielellään, James julistaa.

Meghan ja prinssi Charles juttelivat kahdestaan.

Viimeisillään raskaana oleva Meghan oli valinnut jumalanpalvelukseen ylleen Victoria Beckhamin vaatemallistosta kermanvärisen leningin, jota koristi ketjukuviointi. Asun viimeisteli vaalea takki sekä näyttävä hattu. Daily Mailin mukaan Meghanin asu oli noin 9 000 punnan eli yli 10 500 euron arvoinen.

Herttuatar Catherine puolestaan hehkui punaisessa asussaan. Hän oli pukeutunut Catherine Walkerin takkiin, joka nähtiin hänen yllään valtiovierailulla Uudessa-Seelanissa vuonna 2014. Myös Catherinen asun viimeisteli siihen sointuva punainen hattu. Molempien herttuattarien tummat hiukset oli sidottu suurelle nutturalle niskaan.

Herttuatar Catherine uusiokäytti hänen yllään vuonna 2014 nähdyn mekon.

Catherine oli valinnut ylleen punaisen, polvipituisen asun ja nudet korkokengät. Viimeisillään raskaana oleva Meghan puolestaan luotti vaaleaan asukokonaisuuteen.

Huhut Meghanin ja Catherinen hyisistä väleistä leimahtivat viime syksynä, kun brittimedia uutisoi Meghanin ja Harryn muuttavan pois Kensingtonin palatsin tiluksilta, jossa William ja Kate asuvat.

Meghanin ja Harryn on määrä muutta Windsorin linnan alueella sijaitsevaan Frogmore Cottageen ennen heidän esikoisensa syntymää. Parin lähipiiristä paljastettiin lehdille, että pariskunta haluaa lisää tilaa vauvan syntyessä. Daily Mailin mukaan kyseessä saattaa kuitenkin olla vihje siitä, että pariskuntien välit ovat tulehtuneet pahoin.

Herttuattarien välien uskotaan viilentyneen jo Harryn ja Meghanin häiden alla viime keväänä. Catherinen kerrotaan puhjenneen tuolloin kyyneliin Meghanin vaativien toiveiden vuoksi.

Brittimediassa on arvioitu, että herttuattarien välejä hiertää heidän erilaisuuteensa. Hollywoodin glamourissa viihtynyt Meghan on totutellut hiljalleen hovin tapoihin, joiden mukaan hieman konservatiivisena pidetty Kate on elänyt kuuliaisesti jo vuosien ajan. Räväkkä Meghan on varastanut katseet jo pelkällä läsnäolollaan, kun aiemmin huomion keskipisteenä paistatteli hillityn muodollisena tunnettu Catherine.

Sisäpiiritietojen mukaan myös prinssi Williamin käytös Meghania kohtaan on saattanut vaikuttaa hovin suhdesoppaan. Hänen on huhuttu suhtautuneen veljensä puolisoon melko viileästi.

Herttuattarien asut viimeistelivät tyylikkäät hatut.

Lehtitietojen mukaan Harry ja William ovat ryhtyneet koviin toimenpiteisiin hillitäkseen huhumyllyä herttuattarien ympärillä. Prinssi ovat brittilehtien mukaan päättäneet erottaa palvelusväkensä toisistaan niin, että jatkossa molemmilla on oma henkilökuntansa. Viimeiset kymmenen vuotta heidän käytössään on ollut yhteinen henkilökunta.

– Nyt kun heillä on omat perheensä, he eivät enää nojaa toistensa tukeen kuten ennen. Heistä on tullut kaksi aivan erilaista ihmistä, joilla on erilaiset katsontakannat elämään, lähipiirin lähde kertoi The Sunille helmikuussa.

Herttuattaret eivät ole ottaneet kantaa mediassa velloneisiin huhuihin väleistään. He eivät viime kuukausien aikana ole edustaneet kuin muutaman kerran yhdessä, mutta tuolloin he ovat pitäneet hymyt visusti kasvoillaan.

37-vuotiaiden herttuattarien on kerrottu olevan hyvin erilaisia ihmisiä.

Kuninkaallinen perhe saapui Kansainyhteisön päivän jumalanpalvelukseen Westminster Abbeyyn kuningatar Elisabetin johdolla.

Kuningatar Elisabet juhli Kansainyhteisön merkkipäivää lilassa asussa.

Meghan ja Harry tervehtivät lapsia Westminster Abbeyn ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?