Victoria ja Sofia ovat olleet ystäviä 10 vuotta – näin kahdesta prinsessasta tuli vaikean alun jälkeen toistensa luottohenkilöt

Julkaistu:

Kuningasperhe
Kuningasperheeseen saattaa olla hankala tulla ulkopuolelta.
Kymmenen vuotta sitten tummatukkainen kaunotar otti ensimmäiset askeleensa Ruotsin hovin kimaltelevissa saleissa. Kun prinssi Carl Philip esitteli tyttöystävänsä Sofian kuningasperheelle, hänet otettiin vastaan uteliaana, mutta lämpimästi, Aftonbladet kirjoittaa.

Sofian ollessa vielä untuvikko, kruununprinsessa Victoria otti hänet siipiensä suojaan. Heistä tuli erityinen kaksikko ja Victoria toimi mentorina Sofialle.

Sofia oli tietoinen siitä, että ihmisillä tulee olemaan mielipide hänestä, mutta valmis hän ei ollut. Alku olikin vaikea. Seurasi juoruja, vihaviestejä ja ilkeitä otsikoita. Kaiken tämän keskellä Victoria tuki veljensä tulevaa vaimoa.

Sofia puhui omasta tilanteestaan SVT:n perinteisessä Året med kungafamiljen -dokumentissa.

– Tunnen nykyisin oloni paljon turvallisemmaksi omassa roolissani. Olen löytänyt paikkani. Ei ole enää niin vaikeaa kuin alussa, Sofia jutteli.

Victorian kerrotaan nähneen alusta asti, kuinka Carl Philip oli tyttöystävänsä puolella julkisuudessa. Sitä pidetään yleisesti hyvänä suorituksena prinssiltä, joka ei ole koskaan viihtynyt salamavalojen loisteessa.

Sofian suhde prinsessa Madeleineen puolestaan syveni myöhemmin. Aftonbladetin mukaan tutustuminen kesti huomattavasti kauemmin kuin kruununprinsessan kanssa.

Victorian ja Sofian suhde syveni yhteisten harrastusten parissa: molemmat ovat urheilullisia, rakastavat luonnossa samoilua ja hiihtämistä. Molemmat ovat myös hyvin eläinrakkaita.

Moni oletti Madeleinen muuttavan jossain vaiheessa takaisin Ruotsiin, mutta näin ei ole tapahtunut. Tämä on johtanut siihen, että Sofia on ottanut suurempaa roolia kuninkaallisten julkisessa elämässä.

Tänään Victoria ja Sofia ovat molemmat pienten lasten äitejä. Molemmat tuntevat joskus riittämättömyyttä, kun työ vaatii valvomista ja matkustamista – ja kotona olevat lapset kaipaavat vanhempiaan. Victoria ja Sofia jakavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan.

Sekä Victorialla, että Sofialla on työhuone Tukholman kuninkaanlinnassa. Tämäkin on lähentänyt naisia toisiinsa.

Jos Sofiaa ei ole hetkeen näkynyt, Victorialla on tapana tarkistaa ystävänsä vointi.

Aftonbladetin mukaan juuri Victoria toimii ”liimana” kaikkien perheensä jäsenien välillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt