Herttuatar Meghan edusti minimekossa ja huimissa koroissa – sai merkittävän kunnianosoituksen kuningatar Elisabetilta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Viimeisillään raskaana oleva herttuatar Meghan sujautti ylleen minimekon ja huimat korot – sai merkittävän kunnianosoituksen kuningattarelta

Julkaistu: 8.3.2019 22:27

Herttuatar Meghan osallistui perjantaina naistenpäivän kunniaksi paneelikeskusteluun. Hänestä tuli myös kuningatar Elisabetin johtavan järjestön varapuheenjohtaja.

Naistenpäivää on juhlistettu perjantaina näyttävästi ympäri maailmaa. Myös herttuatar Meghan osallistui merkityksellisen päivän kunniaksi paneelikeskusteluun Lontoossa.

The Mirrorin mukaan feministinä tunnettu Meghan keskusteli Lontoossa sijaitsevassa King’s College -koulussa naisten oikeuksista ja siitä, millaisia mahdollisuuksia voidaan luoda, kun naiset ovat samalla viivalla miesten kanssa.

Meghan kertoi brittilehtien mukaan tapahtumassa, että hän on halunnut lapsesta saakka tehdä jotain eriarvoisuudelle ja seksismille. Hän kertoi, että on äärimmäisen tärkeää kouluttaa nuoria tyttöjä, sillä se auttaa hänen mukaansa ratkaisemaan useita ongelmia.

Herttuatar puhui myös lapsiavioliitoista ja siitä, että jokaiselle tytölle ja naiselle tulisi tarjota mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Herttuatar oli valinnut naistenpäivänä ylleen mustavalkoisen minimekon ja mustan jakun. Asun viimeisteli musta käsilaukku.

Viimeisillään raskaana oleva Meghan oli pukeutunut tilaisuuteen mustavalkoiseen minimekkoon, mustaan jakkuun ja huimiin korkoihin. The Mirrorin mukaan hänen mekkonsa oli noin 200 euron arvoinen Azzuran leninki.

Meghan puhui paneelikeskustelussa myös kuukautisten normalisoimisen puolesta. Hän muistutti, että ne vaikuttavat suoraan puoleen väestöstä eikä niistä pitäisi siksi vaieta.

Meghan edusti perjantaina korkeissa, mustissa korkokengissä.

Herttuatar puhui lyhyesti myös omasta elämästään. Meghanin mukaan on tärkeää, että miehet tajuavat, että myös he voivat olla feministejä.

– Minun mieheni ehdottomasti on, hän lisäsi viitaten prinssi Harryyn.

Meghan puhui paneelikeskustelussa tyttöjen koulutuksen puolesta.

Esikoistaan odottava Meghan kosketteli vatsaansa useita kertoja edustaessaan paneelikeskustelussa ja saapuessaan sinne. Meghanin lasketun ajan on kerrottu olevan huhtikuussa ja herttuattaren odotetaan jäävän pian äitiyslomalle.

Herttuatar saikin vastailla perjantaina myös kysymyksiin raskaudestaan. Hän kertoi kaiken sujuneen hyvin. Hän kertoi katsoneensa Netflixistä dokumenttia feminismistä, jossa todettiin, että ”tunnen sikiön potkivan feminismiä”. Meghanin mukaan lause oli osuva ja hän inpiroitui siitä suuresti.

– Minä rakastin sitä. Joten tyttö tai poika, mikä ikinä se onkaan, me toivomme, että siitä on kyse, hän jatkoi.

Meghanin vierailu paneelikeskustelussa oli osa kuningatar Elisabetin Queen's Commonwealth Trust -järjestön toimintaa. The Mirrorin mukaan kuningatar nimitti Meghanin perjantaina järjestön varapuheenjohtajaksi.

Daily Mailin mukaan Meghan tulee keskittymään järjestössä naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta puhumiseen. Järjestön edustajan mukaan Meghan tarjoaa arvokasta tukea järjestön nuorille yhteistyökumppaneille ja hänen osallistumisellaan sen toimintaan tulee olemaan merkittävä vaikutus.

Myös prinssi Harry on aktiivisesti mukana järjestössä ja toimii sen puheenjohtajana.

Sussexin herttuatar tervehti innokkaita kuninkaallisfaneja Lontoossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?