Salaperäiset ”miehet harmaissa” valvovat Meghanin jokaista liikettä – asiantuntijalta pahaenteinen varoitus herttuattarelle - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Salaperäiset ”miehet harmaissa” valvovat Meghanin jokaista liikettä – asiantuntijalta pahaenteinen varoitus herttuattarelle

Kuninkaallisasiantuntija uskoo, että Buckinghamin palatsin neuvonantajat eivät suhtaudu kovinkaan suopeasti herttuatar Meghaniin.

Kuninkaallisasiantuntija Anna Pasternak sanoo olevansa hyvin huolissaan Harrysta ja Meghanista. Hän pelkää hovin neuvonantajien ottavan Meghanin hampaisiinsa.­

5.3.2019 13:12

Herttuatar Meghanin tekemiset ovat olleet Britanniassa suurennuslasin alla viime syksystä lähtien. Ennen joulua brittilehdet uutisoivat Meghanin ja herttuatar Catherinen välien viilentyneen.

Viime viikkoina huhumylly hovissa vaikuttaa hiljentyneen. Nyt oman lusikkansa soppaan on iskenyt kuninkaallisasiantuntija ja kirjailija Anna Pasternak, joka sanoo Express-lehdelle uskovansa, ettei draama Meghanin ympärillä ole suinkaan ohi.

Pasternak vertaa Expressissä Meghania kohuttuun seurapiirikaunotar Wallis Simpsoniin, jonka suhde kuningas Edvard VIII:n aiheutti aikoinaan valtavan kriisin Britanniassa.

Pasternak sanoo Expressenille olevansa huolissaan, että Meghan tekee saman virheen kuin Wallis Simpson vuosikymmeniä sitten.

Lue lisää: Jakaako herttuaparien välirikko hovin kahtia? Prinssit Harry ja William harkitsevat äärimmäistä keinoa tulehtuneisiin väleihin

Wallis Simpsonista kirjan kirjoittanut Pasternak sanoo lehdelle, että Meghanin olisi syytä olla varovainen, sillä salaperäiset ”miehet harmaissa” valvovat häntä. Pasternakin mukaan ”miehet harmaissa” ovat Buckinghamin palatsin neuvonantajia. Jo prinsessa Diana aikanaan oli joutunut tekemisiin neuvonantajien kanssa, jotka yrittivät kaikin mahdollisin tavoin pitää prinsessan ruodussa.

Harryn ja Meghanin esikoisen laskettu aika on keväällä.­

Pasternakin mukaan miehet palauttavat Meghanin jalat maan pinnalle, jos herttuatar on liian itsenäinen ja omapäinen.

– Meghan on kuin kranaatti, joka on heitetty vanhanaikaiseen järjestykseen. Jo nyt on nähty räjähdyksiä ja uskon, että ne tulevat myös jatkumaan, Anna Pasternak arvioi Expressille.

Lue lisää: Herttuatar Meghan halusi olla kuin prinsessa Diana – suunnitelma ei onnistunut: nämä surulliset seikat yhdistävät heitä

Asiantuntija arvioi Meghanin olevan kiltti, älykäs ja uskollinen nainen, joka on joutunut äkisti maailman parjatuimmaksi naiseksi.

– Olen huolissani Meghanista ja Harrysta. Pelkään, että jos Meghanista tulee liian suosittu, niin ”miehet harmaissa” näkevät hänet ja Harryn uhkana kruununperijän suosiolle, Pasternak pohtii.

Herttuatar Meghan on joutunut Britanniassa valtavaan pyöritykseen hänen ja Harryn toukokuisten häiden jälkeen. Ilkeiden puheiden mukaan Meghan olisi syypää prinssi Harryn ja prinssi Williamin riitoihin.­

”Hän ei voi käyttäytyä kuin Hollywood-julkkis”

Kuninkaallisasiantuntija uskoo, että Meghan ja Harry selviäisivät paljon helpommalla niin julkisuudessa kuin hovissakin, jos Meghan vain noudattaisi sääntöjä.

– Sanoisin hänelle, että hän ei voi käyttäytyä kuin Hollywood-julkkis, vaan hänen on käyttäydyttävä kuin kuninkaallisen perheen jäsen. Hänen on tuettava kuningatarta ja kruununperijää. En usko, että Meghan ymmärtää sitä.

Pasternak korostaa, että hovin tiukassa hierarkiassa on turha lähteä sooloilemaan. Hänen mukaansa monarkian tulevaisuus on kaikista tärkeintä, eikä kukaan ole kuningatarta ja kruununperijää tärkeämpi.

Kuninkaallisasiantuntija korostaa kuningatar Elisabetin sanan olevan hovissa laki, eikä kukaan ole kuningatarta tärkeämpi.­

– Jos hänestä tuleekin hovin suurin tähti, niin hänet isketään alas. Siitä ei ole epäilystäkään, Pasternak näpäyttää.

Kuningatar Elisabetin poika Walesin prinssi Charles perii kruunun aikanaan äidiltään. Prinssi Harryn isoveli prinssi William puolestaan on kruununperimysjärjestyksessä toisena, hänen vanhin poikansa prinssi George puolestaan kolmantena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?