Brittihovin kohukirjailija tyrmää SK:ssa herttuatar Meghanin ja Catherinen välirikon: ”Hehän tulevat täydellisen hyvin toimeen” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Brittihovin kohukirjailija tyrmää SK:ssa herttuatar Meghanin ja Catherinen välirikon: ”Hehän tulevat täydellisen hyvin toimeen”

Julkaistu: 4.3.2019 22:25

Elämäkertakirjailija Andrew Morton kertoo Satakunnan Kansassa, ettei hän usko herttuattarien välillä vallitsevaan kohuun.

Elämäkertakirjailija Andrew Morton, 55, tuntee kuninkaalliset kuin omat taskunsa. Mies nousi julkisuuteen toden teolla jo vuonna 1997, kun hän julkaisi kohukirjan prinsessa Dianasta. Walesin prinsessan kuoleman jälkeen selvisi, että Morton sai tietonsa suoraan Dianalta.

Sittemmin Morton on seurannut siniveristen elämää silmä tarkkana, ja kirjoittanut kirjoja myös prinssi Williamista ja herttuatar Catherinesta, Tom Cruisesta ja Monica Lewinskysta. Hänen tuorein teoksensa kertoo hovin uusimman tulokkaan herttuatar Meghanin tarinan.

Viime aikoina kansaa onkin puhuttanut eniten nimenomaan herttuatar Catherinen ja Meghanin välit. Nyt Andrew Morton on antanut Satakunnan Kansalle haastattelun, jossa hän kertoo oman suorasukaisen näkemyksensä herttuattarien välirikosta.

Andrew Morton on seurannut vuosikymmenien ajan kuninkaallisten elämää.

Morton sanoo haastattelussa, että sosiaalisen median aikakausi on tuonut omat haasteensa hoville: varsinkin kun on kyse herttuattarista.

– Meghan ja Kate ovat kärsineet verkkokiusaamisesta, kehon häpäisystä ja nimettömien verkkotrollien loukkauksista. Kensingtonin palatsissa Harryn henkilökunnan täytyy päivittäin käyttää aikaansa vihaajien sensurointiin, Morton kuvailee Satakunnan Kansalle.

Herttuattarien keskinäiset välit ovat olleet brittilehtien suurennuslasien alla jo pitkään. Morton kuitenkin tyrmää Satakunnan Kansassa huhut herttuattarien viileistä väleistä.

– Hehän vaikuttavat tulevan täydellisen hyvin toimeen keskenään, Morton sanoo.

Toisaalta Morton myöntää haastattelussa, ettei herttuattarista varmaankaan tule koskaan sydänystäviä erilaisten taustojensa vuoksi.

– Heillä on erilaiset taustat, ja Meghanilla on omat luotettunsa. He ovat molemmat tarpeeksi älykkäitä näyttääkseen julkisuudessa ystäviltä, Morton perustelee Satankunnan Kansan haastattelussa.

Kensingtonin palatsikin on joutunut ilmaiseen huolensa Cambridgen ja Sussexin herttuattariin kohdistuneista rasistisista ja seksistisistä kommenteista, jotka ovat viime kuukausina lisääntyneet huimasti.

Peoplen mukaan brittihovin henkilökunta viettää viikoittain lukuisia työtunteja valvoakseen herttuattariin kohdistuvaa negatiivista kommentointia sosiaalisessa mediassa. Lähteet kertovat, että Cambridgen herttuatar Catherineen sekä Sussexin herttuatar Meghaniin kohdistuva vihamielinen kommentointi on lisääntynyt huomattavasti viimeisten kuukausien aikana.

Herttuatarten välirikko on saanut kuningasperhettä fanittavat britit liikkeelle, ja he ovat ottaneet asiakseen väitellä aiheesta sosiaalisessa mediassa.

– Sosiaalisessa mediassa fanit väittelevät esimerkiksi siitä, kumpi herttuattarista näyttää soveliaammalta. Ne riidat sitten eskaloituvat hyökkäyksiksi toisia käyttäjiä vastaan. Se tekee ilmapiiristä erittäin latautuneen, lähteet paljastivat lehdistölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?