Ärhäkkä norovirus iski prinssi Carl Philipiin – hiihti tuskaisena lumipyryssä 90 kilometriä: prinsessa Sofia ihmeissään

Julkaistu:

Vatsavaivojen kanssa kamppaillut prinssi Carl Philip osallistui hiihtokisaan puolikuntoisena.
Ruotsalaiset kokoontuivat sunnuntaina seuraamaan maailman suurinta maastohiihtokilpailua Vasaloppetia, eli Vaasahiihtoa. Vuosittain Ruotsissa maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävässä kisassa hiihdetään noin 90 kilometrin matka Sälenistä Moraan.

Sunnuntaina ladulla nähtiin myös siniverisiä, sillä prinssi Carl Philip osallistui rankkaan kisaan. Mustaan hiihtoasuun pukeutunut Carl Philip selvitti kuin selvittikin 90 kilometrin matkan, vaikka hiihto oli prinssin omien sanojen mukaan oikea tuskien taival.

– Minä kamppailin. Olisin tietysti toivonut parempaa aikaa, mutta tavoite oli päästä maaliin, uupunut prinssi kertoi Hufvudstadsbladetille maalissa.

Prinssi selvitti kisan ajassa 8.46.12. Vaimo prinsessa Sofia ja parin kaksi pientä poikaa Alexander ja Gabriel olivat maaliviivalla vastassa prinssiä.

Erityisen vaikean kisasta Carl Philipille koko perheeseen viime viikolla iskenyt vatsatauti. Prinsessa Sofia kertoi HBL-lehdelle olevansa äimistynyt siitä, että Carl Philip ylipäätänsä osallistui kisaan.
Sää ei suosinut kilpailijoita, sillä raju lumisade riepotteli hiihtäjiä koko matkan ajan.

– Olosuhteet olivat rankat kaikille kilpailijoille. Koko perhe on on ollut kipeä viikon ajan. On todella yllättävää, että hän pääsi kisaamaan, prinsessa Sofia hämmästeli.

Carl Philip myöntää, että joutui pohtimaan Vasaloppetiin osallistumista pitkään ja hartaasti. Prinssi kehuu kilpakumppaneitaan ja yleisöä saamastaan tuesta.

– Yleisö hurrasi ja se kannusti minua entisestään. Se auttoi taistelemaan. Iso kiitos teille kaikille, prinssi sanoo.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun prinssi Carl Philip osallistuu kisaan, mutta aikaisemmin hän on hiihtänyt kisan lyhyempiä matkoja. Nyt prinssi hiihti koko 90 kilometrin matkan.

– Olen aina pitänyt hiihtämisestä ja kilpailemisesta, prinssi sanoo ja kuvailee huomanneensa, kuinka hiihtäjät antoivat kaikkensa ladulla.

– En ole treenannut tätä kisaa varten tarpeeksi ja siltä se tuntuikin, hän harmitteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt