Ruotsin prinsessa Leonore tänään viisi vuotta! Näin pikkuvauvasta on kasvanut tomera ja valovoimainen maailmankansalainen

rac

Julkaistu:

Prinsessa Leonore juhlii tänään viisivuotissyntymäpäiväänsä.
Ruotsin prinsessa Madeleinen ja tämän puolison Christopher O’Neillin tytär, prinsessa Leonore Lilian Maria täyttää tänään viisi vuotta.

Yllä olevalla videolla nähdään kuvakooste Leonoren ristiäisjuhlista.

Leonore on Gotlannin herttuatar ja hän on kruununperimisjärjestyksessä kahdeksantena. Viisivuotias Leonore on prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin esikoinen. Madeleinella ja O’Neillillä on Leonoren lisäksi kaksi lasta: kolmevuotias Nicolas sekä vajaan vuoden ikäinen Adrienne.

Prinsessa Leonore syntyi päivälleen viisi vuotta sitten newyorkilaisessa synnytyssairaalassa. Prinsessa Madeleine ja tämän aviomies asuivat tuolloin Yhdysvalloissa. Toisessa kotimaassaan Ruotsissa Leonore vieraili ensimmäisen kerran maan kansallispäivänä, 6. kesäkuuta 2014.


Leonore Lilian Maria kastettiin Tukholmassa Drotntingholmin linnan kirkossa 8. kesäkuuta, 2014. Prinsessan toinen nimi on peräisin Ruotsin edesmenneeltä prinsessa Lilianilta, jonka kanssa erityisesti Madeleine oli tiettävästi hyvin läheinen.

Maailmankansalainen

Nuoresta iästään huolimatta prinsessa Leonore on ehtinyt jo nähdä maailmaa varsin runsaasti. Tällä hetkellä pieni prinsessa asuu perheensä kanssa Yhdysvalloissa, joka on jo tämän kolmas virallinen kotimaa.


Leonore on syntynyt New Yorkissa, jonne prinsessa Madeleine muutti kesällä 2010, kun tämän kihlaus Jonas Bergströmin kanssa purkautui miehen jäätyä kiinni pettämisestä. Yhdysvalloissa hyväntekeväisyyden parissa työskennellessään Madeleine tapasi aviomiehensä, liikemies Chris O’Neillin.

Leonorella on sekä Yhdysvaltain että Ruotsin passit, vaikka prinsessa ei ole syntymänsä jälkeen asunut Ruotsissa virallisesti päivääkään. Vuonna 2015 Madeleine ja Chris muuttivat perheineen Lontooseen, joka on myös Chrisin synnyinkaupunki.


Loppuvuodesta 2018 prinsessa Madeleine ilmoitti muuttavansa perheensä kanssa takaisin Yhdysvaltoihin, tällä kertaa Floridaan. Ruotsissa prinsessan päätökseen oltiin pettyneitä, sillä ruotsalaiset ovat jo pitkään toivoneet Madeleinen muuttavan takaisin synnyinmaahansa lastensa kanssa.

Varsin kansainvälisestä ja vaiherikkaasta lapsuudestaan huolimatta Gotlannin herttuatar Leonore on vieraillut Ruotsissa säännöllisesti aina syntymästään lähtien. Leonore on läheinen serkkunsa, kruununprinsessa Estellen kanssa. Leonorella on Ruotsissa myös oma Heidi-poni, jonka tämä sai kastelahjaksi.

Rauhallinen lapsuus

Vaikka ruotsalaiset ovatkin toistuvasti vaatineet Madeleinea muuttamaan perheineen takaisin Ruotsiin, on prinsessan päätös kasvattaa lapsensa muualla varsin ymmärrettävä. Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa Leonore on saanut kasvaa vapaasti, ilman julkisuuden ja tunnistettavuuden tuomia paineita.


Toisin kuin serkustaan Estellestä, Leonoresta ei kasvateta Ruotsin tulevaa kuningatarta. Leonoren lapsuus on ollut yhdistelmä edustustehtäviä Ruotsissa sekä tavallisen pienen tytön arkea Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Madeleine on julkisuudessa sanonut useaan otteeseen haluavansa lastensa kokevan Ruotsin kotimaakseen.

Kuin ilmetty äitinsä

Prinsessa Madeleine on kotimaassaan seurattu tyyli-ikoni ja tämän kauneutta on hehkutettu mediassa jo vuosikymmenien ajan. Nyt näyttää siltä, että viisivuotias Leonore seuraa äitinsä jalanjälkiä.

Leonorea on kuvailtu äitinsä tapaan sosiaaliseksi, ulospäinsuuntautuneeksi ja jopa villiksi pikku prinsessaksi. Sosiaalisessa mediassa Leonoren on useaan otteeseen hehkutettu olevan jo nyt äitinsä kaltainen kaunotar.

Prinsessa on myös ehtinyt edustaa äitinsä ja muun Ruotsin kuningasperheen rinnalla ahkerasti. Äitinsä Madeleinen sekä serkkunsa Estellen tapaan Leonore on nuoresta iästään huolimattaan kuin kala vedessä median ja lehdistön edessä ja prinsessa vilkutteleekin usein tottuneesti kameroille.

Leonore on siis äitinsä tavoin onnistunut valloittamaan ruotsalaisten sydämet. Ruotsissa seurataankin suurella mielenkiinnolla, millainen prinsessa syntymäpäiväsankarista kasvaa tulevaisuudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt