Monacon ruhtinas Albertista tulee Lapin yliopiston kunniatohtori

Julkaistu:

kunnianosoitus
Monacon ruhtinas Albert saa kunniatohtorin arvonimen Lapin yliopistolta.
Lapin yliopisto julkisti tiistaina nettisivuillaan 18 uutta kunniatohtoria. Yliopisto huomioi kunniatohtorin arvolla henkilöitä, jotka ovat olleet kehittämässä yliopiston tutkimus- ja opetustoimintaa sekä toiminnallaan edistäneet kansainvälistä yhteistyötä tai tehneet tunnetuksi lappilaista kulttuuria ja elinkeinoelämää.

18 uuden kunniatohtorin joukossa on yllättäen Monacon ruhtinas Albert II. Hänet on listattu filosofian kunniatohtoriksi yhdessä neljään muun henkilön kanssa.

Promootio, jossa ruhtinas Albert saa kunnianosoituksen, järjestetään 15.–18. toukokuuta. Tapahtumassa promovoidaan sekä Lapin yliopiston maisterit, tohtorit että kunniatohtorit. Mukana tilaisuudessa on muun muassa oikeustieteiden, yhteiskuntatieteiden ja taiteen kunniatohtoreita.


Lapin yliopiston mukaan kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle osoittaa.

Ruhtinas Albert on vieraillut Suomessa useita kertoja. Viimeksi hän vieraili Lapissa tammikuussa. Albert saapui tuolloin lomamatkalle Lappiin yhdessä ruhtinatar Charlenen ja parin kaksosten kanssa.
Tuolloin yrittäjä Janne Honkanen julkaisi Luxury Action -yrityksen Octola Lodge -luksushuvilan edustalta kuvan, jossa hän poseerasi ruhtinas Albertin kanssa. Ruhtinas oli jättänyt vieraskirjaan kiitoksensa ja Honkanen kertoi niistä kuvan yhteydessä.

Albert perheineen oli nauttinut Suomen-lomastaan suuresti.

– Emme voi mitenkään riittävästi ilmaista meidän kiitollisuuttamme niin uskomattomasta uudenvuoden lomasta Suomen Lapissa ja tästä upeasta paikasta.

– Janne, suuri kiitos sinun näkemyksestäsi, unelmastasi ja vieraanvaraisuudestasi ja ennen kaikkea ystävyydestäsi. Kaikella kiitollisuudellamme ja arvostuksellamme, kirjoittaa Monacon ruhtinas Albert.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt