Herttuatar Meghanin isä jysäytti tyttärensä intiimin kirjeen kaikkien nähtäville ja britit järkyttyivät – mutta pahin on vielä edessä

Julkaistu:

Thomas Markle ei aio katsoa hiljaa vierestä, kun herttuatar Meghanin ystävät syyttävät häntä julkisuudessa valehtelijaksi.
Britanniaa on kuohuttanut herttuatar Meghanin isälleen Thomas Marklelle lähettämä kirje, joka paljastaa kuinka pahasti Meghanin ja hänen isänsä välit ovat todellisuudessa tulehtuneet. Meghan anelee Daily Mailin julkaisemassa kirjeessä isäänsä lopettamaan lehdistölle puhumisen.

Thomas Markle on antanut kirjeen brittilehden käyttöön.

– Minä odotin kirjeen olevan askel sovintoon. Sen sijaan se olikin syvästi loukkaava, Markle tuhahtaa.

Kirje on kirjoitettu viime elokuussa. Ennen viime syksyä Marklen suku oli antanut brittilehdille useita haastatteluita, joissa he syyttivät herttuattaren hylänneen koko sukunsa. Thomas Markle oli hänkin kertonut brittilehdille kaipaavansa yhteydenpidon katkaissutta tytärtään.

– Kirjeessä ei kysytty mitään voinnistani, ei mitään siihen viittaavaakaan, että tavataan ja sovitaan erimielisyytemme, hän hämmästelee Daily Mailille.

Markle sanoo Daily Mailille, ettei hän olisi halunnut julkaista kirjettä. Isälle viimeinen niitti oli kuitenkin Meghanin ystävien Peoplelle antama haastattelu, jossa nimettömänä pysyttelevät ystävät syyttivät häntä valehtelijaksi. Marklella ei mielestään ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin puolustaa itseään julkisesti.
Kirjeen sävy tuntuu isästä hyvin kylmäkiskoiselta ja hän tulkitsi sen olevan tyttären viimeiset hyvästit isälleen.

– Minusta se kuulostaa jäähyväisiltä. Kirje ei ala edes "rakas isä", vaan pelkkä "isä". Meg syyttää minua tienaavan rahaa hänen kustannuksellaan. Oikeasti olen hyväksynyt vain muutaman tarjouksen. Jos olisin hyväksynyt kaikki, niin olisin voinut tienata 600 000 dollaria, Markle sivaltaa.


Thomas Markle on antanut brittilehti Daily Mailille myös kopion kirjeestä, jolla hän vastasi Meghanille. 74-vuotias Markle kirjoittaa, ettei ole voinut mitenkään vastata tyttärensä puheluihin toukokuisten häiden alla, sillä hän oli sairaalassa.

– Viimeksi puhuimme kolme päivää ennen häitä, koska olin sairaalassa ja minulle oli juuri tehty leikkaus. Kun lähetit jonkun auttamaan minua kotona, olin sairaalavuoteella toisen sydänkohtaukseni takia!

”Voit vihata minua, jos haluat”

Meghan syytti kirjeessä isänsä hyökänneen Harryn kimppuun haastatteluissaan. Markle ei näe asiaa niin, vaan hän sanoo olevansa ihmeissään, ettei prinssi tullut tapaamaan häntä ennen häitä.

– Milloin hyökkäsin Harryn kimppuun? Sanoin vain, että jos meillä oli erimielisyyksiä, niin hän unohtaisi koko jutun. Olimme eri mieltä asioista, ja hän suojeli sinua minulta, mutta mielestäni en hyökännyt häntä vastaan.


Meghanin ystävät sanoivat Peoplen haastattelussa Meghanin sydämen särkyneen, kun isä oli ehdottanut hänelle yhteistä kuvaussessiota. Markle myöntää ehdottaneensa tyttärelleen, että he järjestäisivät kuvaussession, jossa osoittaakseen olevansa yhtä perhettä.

Marklen mukaan Meghan kuitenkin käsitti hänen tarkoitusperänsä täysin väärin. Hän olisi halunnut kuvaukset hillitäkseen tyttäreensä kohdistunutta mediakiinnostusta.

– Voit vihata minua jos haluat. En voi pakottaa sinua. Tein suuren virheen. Olen ihminen ja pahoillani. Kuinka kauan minun pitää pyydellä anteeksi? Kunpa voisimme ottaa yhdessä kuvan koko maailman nähtäväksi. Jos te Harryn kanssa ette pidä siitä, niin esittäkää yhtä kuvaa varten, Thomas Markle kirjoittaa.


Oman lusikkansa soppaan on iskenyt myös Meghanin siskopuoli Samantha Markle. Samantha sanoo The Sunille, ettei heidän isänsä suinkaan ole julkaissut vielä kaikkia yksityiskohtia Meghanin kirjeestä.

– Kirje oli inhottava. Isä on valmistautunut julkaisemaan siitä lisää otteita, Samantha sanoo.

Siskopuoli kihisee Meghanin ystävien Peoplelle antaman haastattelun olleen ovela PR-temppu, mutta nyt se on kääntynyt herttuatarta vastaan.

– Se ei toiminut, hän myhäilee.