Kohukirja paljastaa uusia tietoja: herttuatar Meghanin menneisyys saa kulmakarvat kohoamaan – ”Hän vaalii ystäväpiiriään hyvin strategisesti” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kohukirja paljastaa uusia tietoja: herttuatar Meghanin menneisyys saa kulmakarvat kohoamaan – ”Hän vaalii ystäväpiiriään hyvin strategisesti”

Meghan sujahti hovin lähipiiriin hyvin vaivattomasti. Joidenkin mielestä vaivattomuuden taustalla on suunnitelmallisuutta.

Meghan sujahti hovin lähipiiriin hyvin vaivattomasti. Joidenkin mielestä vaivattomuuden taustalla on suunnitelmallisuutta.

Julkaistu: 14.2.2019 16:02

Papin aamenen jälkeen herttuatar Meghanista on kiertänyt mitä kamalimpia väitteitä. Mitkä niistä ovat totta?

Toukokuussa 2018 sadat miljoonat ihmiset seurasivat amerikkalaisen tv-tähden ja rakastetun prinssin unelmahäitä suorana lähetyksenä televisiosta. Sinä päivänä kaikki oli täydellistä: morsian hymyili seesteisesti, Englannissa ei oltu aikoihin nähty niin kaunista kevätsäätä ja koko kuninkaallinen perhe oli koolla.

Kuinka ollakaan, pian papin aamenen jälkeen palvotun herttuatar Meghanin lähipiiristä alkoi kantautua mitä julmimpia väitteitä hänen todellisesta luonteenlaadustaan. Soraäänien joukkoon kuuluvat muun muassa hänen oma isänsä, sisko- ja velipuolensa, entinen aviopuoliso ja entinen paras ystävä.

Syksyn pimentyessä soraäänet ovat vain voimistuneet. Voivatko kaikki nämä ihmiset olla väärässä? Andrew Morton tuo uutuuskirjassaan esiin myös nämä Meghanin elämän varjopuolet, joita brittilehdet ovat revitelleet viime kuukausien aikana.

Kuvituskuva

Kun Meghan oli vain parikymppinen nuori nainen, hän siirtyi ensimmäistä kertaa kokonaan uuteen elämäntilanteeseen aloittaessaan yliopisto-opintonsa. Samalla hän jätti taakseen siihenastisen elämänsä tärkeimmän miehen, oman isänsä.

Kirjassa kerrotaan lyhytsanaisesti, että Meghanin ja Thomas Marklen välit kylmenivät viimeisenä kesänä ennen Meghanin yliopiston alkamista. Siinä missä muut opiskelijat kävivät lomillaan vanhempiensa luona kyläilemässä, Meghan ei enää koskaan palannut isänsä kotiin. Tarkkaa syytä välirikkoon ei tiedetä.

Välirikko on omituinen, koska Meghan oli aina ollut isänsä silmäterä. Meghan vietti lapsena tuntikausia ohjaajana työskennelleen isänsä mukana studiolla. Isä osteli Meghanille kalliita lahjoja ja muun muassa järjesti hänelle tärkeän roolin uran alkumetreillä.

Kuvituskuva

Välit napsahtivat kertaheitolla poikki myös ensimmäisen rakkauden kanssa.

Meghan oli Trevor Engelsonin kanssa yhdessä melkein yhdeksän vuotta. Hän alkoi seurustella ohjaaja-tuottajan kanssa vuonna 2004 eli ollessaan vasta 23-vuotias.

Suhteen alussa Meghan oli syvästi rakastunut menestyneeseen Trevoriinsa. Suhteessa oli vain yksi rikka: se, että mies ei suostunut millään ilveellä auttamaan Meghania roolien saamisessa. Se on Hollywoodissa erikoista, sillä sellaisia ohjaaja-näyttelijä-pariskuntia on paljon, jotka tekevät töitä tiiviisti yhdessä.

Trevor ja Meghan menivät häthätää naimisiin vuonna 2011, mutta erosivat vain kaksi vuotta myöhemmin.

Kirjassa kerrotaan, että Meghan on itse todennut olevansa luonteeltaan perfektionisti ja pikkutarkka. Trevor on sen sijaan perusluonteeltaan huoleton, rempseä ja amerikkalaisen röyhkeä. Kirjassa arvellaan, että Meghan sai tarpeekseen Trevorin huonoista puolista sen jälkeen, kun oli asunut jonkin aikaa omillaan Torontossa Pukumiehet-kuvauksissa.

Lähteiden mukaan Meghan jätti Trevorin miehelle itselleen täysin yllättäen. Kun ero oli tullut, Meghan ei tehnyt elettäkään pitääkseen enää mitään yhteyttä miehen kanssa.

Muuan varakas liikemiesystävä väitti avioliiton päättyneen niin äkkinäisesti, että Meghan palautti timanttikoristeiset kihla- ja vihkisormukset Trevorille kirjatussa postilähetyksessä. Eräs toinen vahvisti eropäätöksen tulleen Meghanilta ”aivan odottamatta”.

Meghan sujahti hovin lähipiiriin hyvin vaivattomasti. Joidenkin mielestä vaivattomuuden taustalla on suunnitelmallisuutta.

Meghan sujahti hovin lähipiiriin hyvin vaivattomasti. Joidenkin mielestä vaivattomuuden taustalla on suunnitelmallisuutta.

Eron jälkeen Meghanin välit menivät poikki myös lapsuudenystävä Ninaki Priddyn kanssa. Ninaki oli Meghanin kaaso ex-avioparin häissä. Naiset olivat tunteneet toisensa siitä asti kun he oppivat kävelemään.

– Voin nyt todeta vain, että minusta Meghan kohteli ihmisiä ja ihmissuhteita laskelmoivasti, hyvin laskelmoivasti. Hän vaalii ystäväpiiriään hyvin strategisesti. Kun hän päättää, että tietty henkilö ei kuulu hänen elämäänsä, hän osaa olla erittäin kylmä. Hänellä on sellainen sulkemismekanismi, Priddy sanoi vielä vuosien jälkeen Daily Mailissa.

Mutta Meghan porskutti eteenpäin. Kun hän kihlautui Harryn kanssa, asiat tuntuivat menevän sujuvasti.

Joidenkin mielestä vähän liiankin sujuvasti. Kaikki alkoi vaikuttaa erittäin hyvin harjoitellulta näytelmältä.

Hyvä esimerkki on Meghanin ja Harryn kihlajaishaastattelu BBC:llä. Siinä missä Walesin prinsessa Diana ja Cambridgen herttuatar Catherine olivat samassa tilanteessa silmin nähden hermostuneita ja hiljaisia, Meghan otti tilan täydellisesti haltuunsa hymyillen ja elehtien hurmaavasti.

Meghan myös antoi oma-aloitteisesti näyttävän haastattelun parisuhteestaan jo ennen kihlauksen julkistamista. Se oli ennennäkemätön teko.

Perinteisesti kuninkaalliset morsioehdokkaat vaikenevat kuin sfinksi, punastelevat hillittömästi, karkailevat valokuvaajilta, hymyilevät kohteliaasti mutta eivät puhu eivätkä pukahda.

Tämä on yhteistä lady Diana Spencerille, Sarah Fergusonille, Sophie Rhys-Jonesille ja Catherine Middletonille. He tiesivät seuraukset, kirjassa sanotaan.

Kuvituskuva

Kirjassa kerrotaan, että Meghanilla oli lapsesta asti todella kaunis ja täsmällinen käsiala. Nuorena hän tienasi itselleen lisätienestejä kalligrafiatöillä.

Kun Meghanin ja Harryn suhde alkoi vakiintua, Meghan poisti sometilinsä ja sulki vanhan kotisivunsa.

Tänä päivänä kotisivuilta löytyy jäähyväiskirje Meghan Marklen faneille. Kirjeessä kehotetaan kaikkia muitakin olemaan ”itse se muutos, mitä haluaisi maailmassa nähdä”. Meghan on signeerannut kirjeen omin käsin. Kauniimpaa allekirjoitusta on vaikeaa kuvitella.

Tuoreimmat osastosta