Prinssi Philip selviää ilman syytteitä kohutusta kolarista – luopui ajokortistaan vain hetki sitten

Julkaistu:

Prinssi Philipin kohuttua kolaria on nyt tutkittu, eikä onnettomuus aiheuta jatkotoimenpiteitä.
Prinssi Philip joutui kohun keskelle, kun hänen kuljettama Land Rover törmäsi 17. tammikuuta Norfolkissa pieneen siniseen Kiaan ja kaatui törmäyksen voimasta kyljelleen.

Kian kyydissä ollut 46-vuotias perheenäiti Emma Fairweather mursi kolarissa ranteensa. Hänen lisäkseen henkilöautossa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauva. Prinssi Philip selvisi onnettomuudesta vammoitta.

The Sun lehti uutisoi nyt, että Edinburghin herttua selviää onnettomuudesta ilman syytteitä tai jatkotoimenpiteitä. Brittiläinen Crown Prosecution Service eli CPS on tutkinut asiaa ja päättänyt olla nostamatta syytettä.

– Otimme huomioon kaikki olosuhteet, myös kuljettajan iän ja ajokortista luopumisen, syyttäjä kertoo brittilehdelle.

– Tulimme sihen lopputulokseen, ettei syytteitä nosteta. Kaikkia tapahtumassa mukana olleita on tiedotettu asiasta, hän sanoo.


Prinssi Philip luopui viime viikolla ajokortistaan. Kolarikohu sai prinssi Philipin nöyrtymään, ja hän luopui ajokortistaan vapaaehtoisesti.

Philip pyysi myös myöhemmin kolaria anteeksi. Toisessa onnettomuusautossa ollut Fairweather sai kuusi päivää onnettomuuden jälkeen kotiinsa kirjeen, jossa herttua pahoitteli tapahtunutta. Se oli päivätty 21. tammikuuta ja saapui perille 23. tammikuuta.

Onnettomuutta ruodittiin brittimediassa ankarin sanankääntein. Esimerkiksi Daily Mailin kuninkaallisasiantuntija Rebecca English ruoti hovia ankarin sanankääntein kolumnissaan. Hän kirjoitti tammikuun tapahtumista ja muistuttaa, ettei kuninkaallisten tulisi ikinä ottaa ihmisten mielipidettä itsestäänselvyytenä.

Närkästystä kansalaisissa aiheutti myös se, että nykyaikaisissa autoissa on varoitusjärjestelmä, joka ilmoittaa, jos turvavyö on kiinnittämättä. Ilmoitus voi olla varoitusvalo tai valon ja äänen yhdistelmä. The Sunin mukaan prinssi Philipin ja kuningatar Elisabetin autoissa kyseinen ilmoitus on kuitenkin kytketty pois päältä.

Brittilehden mukaan kuningatar ja prinssi Philip ovat pyytäneet erikseen, että heidän Land Roverinsa eivät ilmoita kiinnittämättömistä turvavöistä. Hovin sisäpiiriläiset kertovat lehdelle, että ilmoitus kytkettiin pois päältä, jottei kuningattaren tai Philipin tarvitse kuunnella varoitusääniä.