Uutuuskirja paljastaa herttuatar Meghanin persoonasta ja elämästä ennennäkemättömiä yksityiskohtia – imagon takana on toinen nainen

Julkaistu:

kuninkaalliset
Herttuatar Meghan oli joukkoon sopeutumaton ja vakava nuori, joka ei ollut lapsena kiinnostunut tyttölaumoissa hengailusta tai nuorena tähtenä eliittipirskeistä. Meghanissa onkin olemassa lempeä ja herkkä puoli, joka ei sovi yhteen kohuotsikoiden kanssa.
Maailman kuuluisimpiin elämäkertakirjailijoihin kuuluva Andrew Morton pureutuu tuoreessa teoksessaan siihen Meghaniin, jonka kaikki haluavat tuntea. Teos paljastaa Meghanista ennennäkemättömän herkän ja lämpimän puolen.

Tarina alkaa Meghanin lapsuudesta. Hän oli jo ihan pienenä tyttönä erilainen kuin muut lapset, sillä hän on mustaihoisen äidin ja valkoihoisen isän eroperheen tytär. Vanhempien avioero ja tumma ihonväri altistivat hänet kiusaamiselle ja syrjimiselle.

Fiksu ja ikäisekseen kypsäksi kuvailtu Meghan ei sopeutunut luonteensakaan puolesta helposti joukkoon koulua käydessä. Useat haastateltavat toteavat kirjassa, että hän oli vakava lapsi, joka kiinnostui väittelystä ja lukemisesta enemmän kuin muiden tyttöjen seurasta tai tavallisista lasten leikeistä.

Kun Meghan oli vasta ala-asteikäinen, hän oli luokan ainoita lapsia, joka ystävystyi outona lintuna pidetyn, ylipainoisen ja kiusatun Elizabeth-nimisen tytön kanssa.

– Emme koskaan unohda, ketkä olivat meille ilkeitä ja ketkä mukavia. Siksi muistan Meghanin edelleen hyvin. Hän oli rehdeimpiä koskaan tapaamiani ihmisiä. Jos jotakuta kohdeltiin kaltoin, Meghan ryhtyi puolustamaan tätä, Elizabeth sanoo kirjassa.

Kun Meghan oli vain 13-vuotias, hän liittyi vapaaehtoiseksi kodittomia ja vähäosaisia auttavaan Hippie Kitchen -liikkeeseen. Hän oli vain teini-ikäinen, kun hän tapasi koulun jälkeen aikuisia ihmisiä, jotka eivät olleet selvinneet laskuistaan ja kärsivät nälänhätää.

– Oli hämmästyttävää, että tilanteeseen hakeuduttuaan hän antautui sille oitis. Hän ei pelkästään jakanut ruokaa vaan puhui ihmisten kanssa, opetteli heidän nimiään ja kuunteli heidän tarinoitaan, eräs vapaaehtoisliikkeessä mukana ollut muistelee.

Myöhemmin kirjassa käsitellään Meghanin uran alkuaikoja, jolloin hän seurusteli tuottaja ja ohjaaja Trevor Engelsonin kanssa. Syystä tai toisesta Trevor ei suostunut antamaan Meghanille rooleja omissa tuotannoissaan, vaikka miehen ura oli silloin melkoisessa nousukiidossa.

Meghan sai kuitenkin pitkällisen yrittämisen jälkeen varsin seksistisen, mutta hyväpalkkaisen roolin salkkutyttönä suositussa Ota tai jätä -tv-ohjelmassa. Nuori näyttelijänalku vietti kaksitoistatuntisia päiviä studiossa salkku kädessään. Yllään hänellä oli vatsaa puristavat tuki­alusvaatteet, tiukaksi kurottu kimallusminimekko ja piikkikorkokengät.


Salkkutyttöjä oli ohjelmassa mukana parisenkymmentä. Se oli Meghanin ensimmäinen selvästi julkinen rooli, sillä ohjelmalla oli valtavat katsojaluvut. Studioyleisössä vieraili paljon ohjaajia ja tuottajia. Donald Trump oli yksi miehistä, joka kiersi jakamassa käyntikorttiaan tytöille.

Meghan oli yksi niistä tytöistä, jotka kiersivät tulevan presidentin kaukaa. Meghan ei muutenkaan juuri osallistunut yhteisiin vapaa-ajan hetkiin, joissa parvi kaunottaria kiersi West Hollywoodin baareja kannoillaan muutama kaitsija.

Koska Meghan tunnetaan nykyisin julkisuudenkipeänä, on yllättävää, että hän lähti ani harvoin, jos lainkaan mukaan näihin riehakkaisiin karaoke- ja ryyppyiltoihin, kuuluu ote kirjasta.

Yksi silloisista salkkutytöistä, Tameka Jacobs, kertookin, että Meghan ei osallistunut salkkutyttöjen keskinäiseen kamppailuun eikä koskaan puhunut muista pahaa.

– Hän oli superkiva, ihana, tervehenkinen, järkevä ja saanut elää suojattua elämää, Tameka toteaa.


Meghanin näyttelijänuran todellinen läpimurto tapahtui vasta useita vuosia salkkutyttöaikojen jälkeen, kun hän sai roolin Pukumiehet-sarjasta. Sarjan pilottijakso vuonna 2011 keräsi päätä huimaavat 4,6 miljoonaa katsojaa.

Sarja teki Meghanista yhdessä yössä maailmantähden, mutta hän kammosi vielä silloinkin syvästi julkisuutta.

Hän avautui anonyymissa, vasta myöhemmin hänen kirjoittamakseen paljastuneessa blogissaan julkisuuskokemuksestaan kouriintuntuvasti:

– Minua inhottaa kävellä punaisella matolla. Minulle tulee hermostunut, kutiseva olo, enkä tiedä, minne päin katsoisin. Taannun sellaiseksi nörttilapseksi, joka aikoinani olin. Inhoan sitä. Matolta päästyäni minun on ravisteltava tunne pois.

– Kuulostaa dramaattiselta, mutta minulle se on oikeasti hermoja repivää, nuori tähti kirjoitti.


Se oli kuitenkin vasta alkusoittoa sille, mitä julkisuus toisi vielä tullessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt