Meghanin isä läväytti julki herttuattaren intiimin kirjeen koko sisällön – kylmäävä totuus väleistä paljastui pahimmalla mahdollisella tavalla - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Meghanin isä läväytti julki herttuattaren intiimin kirjeen koko sisällön – kylmäävä totuus väleistä paljastui pahimmalla mahdollisella tavalla

Julkaistu: 11.2.2019 17:07

Herttuatar Meghanin isälleen kirjoittama kirje vuoti julkisuuteen. Riipaisevassa kirjeessä Meghan kirjoittaa kaunistelematta, kuinka paljon tuskaa isän julkisuustempaukset ovat hänelle aiheuttaneet.

Herttuatar Meghanin ja hänen isänsä Thomas Marklen välirikko on jälleen noussut otsikoihin Britanniassa. Marklen sukudraama sai aivan uusia käänteitä kun herttuatar Meghanin ystävät kertoivat Peoplelle Meghanin yrittäneen hieroa sovintoa isänsä kanssa.

Thomas Markle on sanonut aiemmin haastatteluissa tyttärensä olleen se, joka katkaisi viime keväänä yhteydenpidon kokonaan.

Meghanin ystävät kertoivat Peoplelle herttuattaren kirjoittaneen isälleen kirjeen, jossa hän aneli isäänsä lopettamaan vainoamisen.

Lue lisää: Sydäntä raastava kirje julki: herttuatar Meghan lähetti Thomas-isälleen itkuisen viestin – isä iski tiskiin pökerryttävän ehdotuksen

Nyt Thomas Markle on antanut Daily Mailille tyttärensä viime elokuussa kirjoitettaman kirjeen.

Viisisivuinen kirje paljastaa isän ja tyttären äärimmäisen tulehtuneet välit kaikessa raadollisuudessaan. Käsinkirjoitetussa kirjeessä Meghan kuvailee isänsä brittilehdille antamien haastatteluiden "särkeneen hänen sydämensä miljooniin palasiin".

– Isä, kirjoitan tämän kirjeen raskain sydämin. En ymmärrä, miksi olet päättänyt lähteä tälle tielle etkä suostu näkemään aiheuttamaasi tuskaa, Meghan kirjoittaa.

Meghanin isälleen kirjoittama viisisivuinen kirje on nyt julkaistu kokonaisuudessaan Daily Mailissa. Kuninkaallisasiantuntijat kertovat Daily Mailille olevan todella poikkeuksellista käytöstä kuninkaalliselta lähettää kirjeitä hovin tietämättä. Asiantuntijat pelkäävät Meghanin vaarantavan asemansa hovissa salamyhkäisellä käytöksellä.

Daily Mailin julkaisemassa kirjeessä herttuatar ihmettelee isänsä päätöstä liittoutua hänen siskopuolensa Samantha Marklen kanssa. Thomas Marklen aiemmasta liitosta syntynyt Samantha on moittinut ja arvostellut Meghania julkisuudessa kärkkäin sanankääntein.

– Tekosi ovat särkeneet sydämeni miljooniin palasiin. Eikä pelkästään siksi, että olet aiheuttanut niin tarpeetonta tuskaa, mutta myös siksi, että et ole kertonut totuutta siitä, että sinua on ohjailtu tekemään näin. En pysty koskaan ymmärtämään tätä.

Meghan kirjoittaa hänen ja prinssi Harryn tehneen kaikkensa, että isä pääsisi osallistumaan toukokuussa pidettyihin unelmahäihin.

Thomas Markle ei pystynyt osallistumaan Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa järjestettyyn vihkimiseen terveyssyistä. Hän sanoo Daily Mailille saaneensa sydänkohtauksia, eikä hän heikentyneestä voinnistaan johtuen voinut matkustaa Lontooseen.

– Minä kyllä lähetin hänelle ja Harrylle viestin, jossa kerroin etten voi lentää. Se oli liian vaarallista sydänkohtausten jälkeen.

Intiimi kirje paljastaa Meghanin myös tukeneen isäänsä taloudellisesti. Herttuatar kokee, ettei isä ole kiitollinen saamastaan avusta.

– Olet sanonut, etten ole auttanut sinua taloudellisesti ja ettet ole koskaan pyytänyt minulta apua. Se ei ole totta. Lähetit minulle viime syksynä kirjeen, jossa sanoit, että jos olen turvannut sinuun taloudellisesti liikaa, niin pyydän anteeksi. Kirjoitit, että, ”jos pystyt, niin pyydän lisää apua. Se ei ole mikään vaihtokauppa lojaaliudestani”, Meghan kirjoittaa.

Isä ja tytär olivat ennen hyvin läheisiä. Ennen Harryn ja Meghanin häitä välit kuitenkin tulehtuivat, eivätkä he ole saaneet niitä korjattua.

Thomas Markle kiistää saaneensa merkittäviä rahasummia tyttäreltään. Isän mukaan hän on pyytänyt apua ainoastaan muuttamiseen.

– Arvostin suuresti hänen vaatimattomia lahjoituksiaan, hän kuittaa.

”Lakkaa valehtelemasta”

Surumielisessä kirjeessä Meghan kirjoittaa rakastavansa isäänsä ja olevansa hyvin huolissaan tämän terveydentilasta. Hän kirjoittaa saaneensa lukea isänsä sydänkohtauksesta lehdestä.

– Sydänkohtauksesta kuuleminen lehtien kautta oli hirvittävää. Soitin ja tekstasin sinulle... Anelin, että hyväksyisit apua. Lähetimme henkilön kotiisi. Sen sijaan, että olisit puhunut minulle tai hyväksynyt apua, niin lopetit vastaamasta puhelimeesi ja päätit puhua lehdille.

Lue lisää: Brittihovia repii raastava riita – nyt puhuvat herttuatar Meghanin läheiset ystävät: tästä välirikossa on oikeasti kyse

Isä on väitteestä tyrmistynyt. Hän sanoo Daily Mailille, ettei voinut vastata puhelimeen, koska oli sairaalassa sydänkohtauksen takia.

– En lakannut vastaamasta puhelimeen. En voinut vastata, sillä olin sairaalassa! Meg ja Harry kyllä tiesivät mistä on kyse.

Harryn ja Meghanin esikoinen syntyy tänä keväänä. Thomas Markle on sanonut haastatteluissa pelkäävänsä, että pari sulkee hänet ulos lapsenlapsensa elämästä.

Meghan anelee kirjeessä lopettamaan brittilehdille puhumisen ja osoittavan näin, että hän todellakin rakastaa tytärtään.

– Lakkaa valehtelemasta, lopeta aiheuttamasta niin paljon tuskaa. Pyydän, että lopetat minun ja aviomieheni suhteesta hyötymisen, Meghan anelee ja kuvailee ymmärtävänsä kyllä, että isä on nyt niin syvällä kaivamassaan kuopassa, että ulospääsy tuntuu vaikealta.

Meghan kirjoittaa kaikista tuskallisinta olleen kuitenkin se, että isä moitti Harrya julkisuudessa.

– Me kaikki tuimme ja suojelimme sinua ensimmäisestä päivästä lähtien. Tiedät kyllä sen. Kaikista tuskallisinta oli, kun kuulin hyökkäyksistäsi kärsivällistä, kilttiä ja ymmärtäväistä Harrya kohtaan.

Thomas Markle on antanut useita skandaalinkäryisiä haastatteluita tyttärestään brittilehdille.

Thomas Markle ihmettelee Meghanin kirjeessään käyttämiä ilmaisua ja vertauskuvia. Hän uskoo, että prinssi Harry on todellisuudessa niiden takana.

– Minä en ole hyökännyt Harrya vastaan. Käskin hänen vain miehistyä, Markle kuvailee.

Hän sanoo pitävänsä epäreiluna, että Meghan saa käyttää ystäviään äänitorvena julkisuudessa, ja hän itse on saanut lokaa niskaansa brittilehdille antamistaan haastatteluista.

Markle kiistää herttuattaren ystävien väitteet siitä, että Meghan olisi yrittänyt hieroa isänsä kanssa sovintoa kirjeen kautta. Hän sanoo kirjeen tuntuneen lähinnä hyökkäykseltä häntä kohtaan.

– Se oli veitsi sydämeeni, hän jyrähtää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?