Kuninkaalliset

Prinssi Philip luopuu ajokortistaan – massiivinen kolarikohu sai nöyrtymään

Julkaistu:

Philip luopuu ajokortistaan vapaaehtoisesti kohun seurauksena.
Prinssi Philip, 97, luopuu ajokortistaan, Buckinghamin palatsi tiedottaa. Hovin mukaan Philip luopuu ajokortistaan vapaaehtoisesti.

Uutiset tulevat vain viikkoja sen jälkeen, kun Edinburghin herttuan kuljettama Land Rover törmäsi 17. tammikuuta Norfolkissa pieneen siniseen Kiaan ja kaatui törmäyksen voimasta kyljelleen.

Kian kyydissä ollut 46-vuotias perheenäiti Emma Fairweather mursi kolarissa ranteensa. Hänen lisäkseen henkilöautossa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauva. Prinssi Philip selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Philip pyysi myöhemmin kolaria anteeksi.

Välikohtausta ruodittiin brittimediassa ankarin sanankääntein. Esimerkiksi Daily Mailin kuninkaallisasiantuntija Rebecca English ruoti hovia ankarin sanankääntein kolumnissaan. Hän kirjoitti tammikuun tapahtumista ja muistuttaa, ettei kuninkaallisten tulisi ikinä ottaa ihmisten mielipidettä itsestäänselvyytenä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hovin yritykset vähätellä prinssi Philipin kolaria ovat melko kyseenalaisia, English kirjoitti lehdessä.

English kirjoitti olevansa pöyristynyt siitä, että prinssi Philip hyppäsi auton rattiin ilman turvavyötä vain parin päivää kolarin jälkeen. Britanniassa kohahdettiin, kun myös kuningatar kuvattiin auton kyydissä ilman turvavyötä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt