Kuninkaalliset

Prinsessa Madeleine säkenöi punaisella matolla mykistävässä iltapuvussa – Chris-puoliso loisti poissaolollaan

Julkaistu:

juhlaillallinen
Ruotsin prinsessa Madeleine osallistui torstaina kuningatar Silvian perustaman hyväntekeväisyysjärjestön 20-vuotisjuhlaan Tukholmassa.
Floridaan perheensä kanssa muuttanut prinsessa Madeleine saapui tällä viikolla vierailulle kotimaahansa Ruotsiin. Madeleine lensi Floridan auringosta Tukholmaan, jossa hän osallistui kuningatar Silvian perustaman World Childhood Foundation -hyväntekeväisyysjärjestön 20-vuotisjuhjaan.

Kuningattaren vuonna 1999 perustama järjestö pyrkii ehkäisemään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä ja tarjoaa apua niiden uhreille.

Madeleine saapui Expressenin mukaan juhliin yksin, sillä hänen puolisoaan Chris O’Neillia ei tilaisuudessa nähty. Hovin mukaan Chris oli jäänyt Yhdysvaltoihin perheen lasten vuoksi.

– Hän tukee prinsessa Madeleinea kotona pitäen huolta lapsista, hovin viestintäpäällikkö Margareta Thorgren kommentoi Expressenille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Parilla on kolme lasta: 4-vuotias Leonore, 3-vuotias Nicolas ja 10 kuukautta vanha Adrienne.

Ruskettunut Madeleine saapui torstain juhlallisuuksiin kimaltelevassa, hopeisilla paljeteilla kirjaillussa iltapuvussa. Säkenöivässä asussa oli pitkät hihat sekä halkio. Asun kruunasi pukuun sointuva käsilaukku.


Kuningatar Silvian hyväntekeväisyysjärjestön 20-vuotispäivää juhlistettiin suurilla juhlaillallisilla Tukholmassa sijaitsevassa Tyrol-ravintolassa. Juhliin osallistui runsaasti Ruotsin silmäätekeviä ja kuningasperheen läheisiä ystäviä. Paikalla oli myös Madeleinen ystäviä.

Madeleine asteli juhlapaikalle prinssi Carl Philipin kanssa. Paikalla olivat myös kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle Kustaa. Kruununprinsessa Victoria ei osallistunut juhlaan puolisonsa prinssi Danielin kanssa. Myöskään prinsessa Sofiaa ei nähty paikalla.


Ruotsin hovin mukaan Madeleine ei viivy Ruotsissa kauaa, vaan palaa lähipäivinä Floridaan. Ennen paluutaan hän työstää kesäkuussa julkaistavaa lastenkirjaansa Stella och hemligheten. Prinsessan kirja on tehty yhteistyössä Childhood-järjestön kanssa.

– Prinsessa on työskennellyt tämän kirjan parissa todella monta vuotta, aina ideasta tähän hetkeen asti, hovin tiedottaja kertoi aiemmin Expressenille.
Kirja on tarkoitus julkaista ainakin aluksi vain Ruotsissa, vaikka se koskettaakin hovin mukaan lapsia kaikkialla maailmassa. Kirja käsittelee muun muassa sitä, miten lapset voisivat puolustaa itse itseään.

– Prinsessalla on vahvoja tunteita tätä asiaa kohtaan. On haastavaa kirjoittaa lapsille vaikeasta aiheesta. Siksi tässä on kestänyt kauan, hovi kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt