Kuninkaalliset

Herttuatar Meghanin päähän pälkähti idea, jolla hän halusi auttaa prostituoituja – ele sai tähtijuontajan pöyristymään: ”En voinut uskoa silmiäni”

Julkaistu:

Herttuatar Meghan yritti auttaa kadulla työskenteleviä naisia kirjoittamalla heille voimaannuttavia viestejä banaaneihin. Kaikkia tempaus ei vakuuttanut.
Sussexin herttuapari osallistuu vuoden aikana lukemattomiin hyväntekeväisyystempauksiin. Hyväntekeväisyystyö on herttuatar Meghanille sekä prinssi Harrylle sydämen asia, sillä herttuatar tunnettiin näyttelijänä ollessaan rohkeana kannanottajana ja prinssi Harry puolestaan on prinsessa Dianan jalanjäljissä jatkanut äitinsä aktiivista humanitaarista työtä.

Viimeisimpänä herttuapari edusti Bristolissa, jossa he osallistuivat pienen One25-hyväntekeväisyysjärjestön auttamiseen. Järjestö auttaa noin kadulla työskenteleviä prostituoituja tarjoamalla heille muun muassa ruokapaketteja, vilttejä, kuumavesipulloja ja ehkäisyä sekä tukea asumiseen ja lastenhoitoon.


Tämän kertaista vierailua varten herttuattarella oli aivan uniikki idea: hän halusi kirjoittaa tussilla viestejä banaaneihin, jotka toimitettaisiin myöhemmin kaduilla työskenteleville prostituoiduille.

– Näin projektin, jonka eräs nainen oli aloittanut kouluruokailussa jossakin päin Yhdysvaltoja. Hän kirjoitti jokaiseen banaaniin lauseen voimaannuttaakseen lapsia. Se oli aivan uskomattoman hieno idea – se pieni ele, Meghan selitti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niinpä herttuatar taiteili banaaneihin pieniä, naisia kannustavia viestejä kuten: ”Olet vahva”, ”Olet rakastettu” ja ”Olet erityinen”.


Kaikkia ele ei vakuuttanut. Brittiläinen toimittaja ja juontajakuuluisuus Piers Morgan kuvailee Daily Mailiin kirjoittamassaan artikkelissa herttuattaren ”banaanitempauksen” olevan loukkaava. Elettä kuvaillaan ”nöyryyttäväksi farssiksi”.

– En voinut uskoa silmiäni. Voimaannuttavien banaaniviestien antaminen koululaisille on vähän eri asia kuin niiden antaminen seksityöläisille, jotka ovat viettäneet yön kadulla armottomissa olosuhteissa, Morgan jyrisee brittilehdessä.

– Mitähän näiden naisten on tarkoitus näille banaaneilla tehdä? Tuntea Meghanin taianomainen voima niissä, syödä ne ja myydä kuoret netissä? Vai pitää ne matkamuistona, ennen kuin kuoret mustenevat?


Morganin mukaan herttuattaren banaaninhuuruinen päähänpisto ei auttanut naisia ollenkaan.

– Britannian etuoikeutetuin pariskunta olisi voinut tehdä niin paljon tehdäkseen näiden epätoivoisten prostituoitujen elämän edes vähän paremmaksi. Banaaniin kirjoitettu klisee on varmaan vähiten hyödyllinen asia. Tämä tuskin kävi Meghanin mielessä, kun hän istahti limusiininsa ylellisille penkeille ajaakseen takaisin palatsiin, Morgan toteaa.

Morganin nosti esille myös sen, että itse prostituoidutkin olivat ihmetelleet herttuattaren elettä.

– Ihmiset kamppailevat täällä syömisen ja nukkumisen kanssa, ja hän antaa meille hedelmään kirjoitettuja sanoja? Hän voisi auttaa meitä paljon enemmänkin. Tämä on loukkaavaa, eräs kadulla työskentelevä nainen kertoi The Sunille.


Herttuatar tunnettiin näyttelijänuransa aikana aktiivisena kannanottajana, joka piti usein rohkeitakin puheenvuoroja erilaisten vähemmistöjen puolesta. Morganin mukaan herttuatar on nyt vaientanut

– Hän on vaientanut feministisen kielensä sitä myötä kun hän asteli alttarille prinssi Harryn kanssa. Ja prinssi Harry puolestaan on kohta kaljumpi kuin veljensä. Osittain siksi, että hän joutuu raapimaan päätään tuskaisena aina kun hänen vaimonsa huudahtaa, että hei, minulla on idea! Morgan tylyttää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt