Kuninkaalliset

Herttuatar Catherine yllätti muodikkaissa nyörikengissä – teki teini-ikäisille terävän huomautuksen siitä, millaista elämä on ilman somea

rac

Julkaistu:

kuninkaalliset
Herttuatar Catherine edusti tiistaina yksin lontoolaisessa koulussa.
Cambridgen herttuatar Catherine vieraili tiistaina paikallisessa koulussa Lontoossa tapaamassa eri ikäisiä oppilaita ja heidän opettajiaan.

Telegraph-lehden mukaan herttuatar puhui kouluvierailullaan taiteen ja luovuuden merkityksestä lasten ja nuorten kasvuprosessissa. Catherine on itse opiskellut korkeakoulussa taidehistoriaa. Taiteen merkityksestä puhuessaan hän samalla kyseenalaisti sosiaalisen median runsaan käyttämisen koulunkäynnin yhteydessä.

Kun hän jutteli ala-asteikäisten lasten kanssa taiteesta, hän kertoi omista kokemuksistaan lastensa Georgen, Charlotten ja Louisin kanssa. Hän paljasti askartelevansa lastensa kanssa mielellään kotona. Hän kertoi tehneensä lastensa kanssa hiljattain paperimassatöitä.

– Olin unohtanut, miten sotkuista se on! Hän naurahti.


Myöhemmin Catherine tapasi opettajia ja mielenterveystyöntekijöitä. He puhuivat yhdessä nuorten hyvinvoinnista ja terapiamahdollisuuksista. Lasten ja nuorten mielenterveystyö on ollut jo pitkään Catherinen ja prinssi Williamin tärkeimpiä kehityskohteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Käytetäänkö sosiaalista mediaa kouluissa? Herttuatar tiedusteli opettajilta.

Opettajat kertoivat, että he tiedottavat parhaansa mukaan vanhempia siitä, miten oppilaat heidän näkemyksensä mukaan käyttävät sosiaalista mediaa.


Vierailun aikana 16-vuotias taideaineisiin erikoistunut Shaquille esitteli töitään herttuattarelle.

– Tällaisia töitä voit tehdä silloin, kun et ole kiinni sosiaalisessa mediassa! Herttuatar huomautti terävästi oppilaille.

Catherine ei tunnetusti itse käytä lainkaan sosiaalista mediaa.

Hän huomautti, että huonosti voivien lasten kohdalla on aina katsottava kokonaisuutta eikä yksittäisiä asioita. Usein lasten ongelmien taustalla on vanhempien asenne koulunkäyntiin.

– Monesti on kyse siitä, että vanhemmilla itsellään on huonoja kokemuksia kouluajoiltaan, hän sanoi.

Catherinella oli tilaisuudessa yllään smaragdinvihreä Eponinen leninki ja talvisen muodikkaat nyörisaapikkaat. Tyyli sai brittimediassa paljon ylistystä nuorekkuudellaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt