Prinssi Charles ja Camilla salasivat suhteensa 25 vuotta – näin piinallinen peittely lopulta päättyi

Julkaistu:

kuninkaalliset
Prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan ensimmäiset yhteiskuvat olivat melkoinen projekti.
Kuuluisan hotelli Ritzin edusta kuhisi valokuvaajia ja toimittajia 29. tammikuuta 1999. Cornwallin herttuatar Camilla, silloinen Camilla Parker Bowles, saapui hotelliin juhlimaan siskonsa Annabell Elliottin 50-vuotispäivää yhdeksän aikaan illalla.

Prinssi Charles ilmestyi paikalle kahta tuntia myöhemmin.

Kun juhlat olivat juhlittu, Charles ja Camilla astelivat ulos Ritzistä samalla oven avauksella ja brittimedia sai vihdoin kauan kaipaamansa yhteiskuvan kohuparista.


Vaikka kaikki saattoi vaikuttaa sattumanvaraiselta, julkitulo oli todellisuudessa tarkkaan harkittu ja suunniteltu. Näin kertoo Mirror. Idean isäksi lehti nimeää prinssin pr-neuvoja Mark Bollandin, joka lensi varta vasten Los Angelestista Englantiin todistaakseen tapahtumaa.

Charles ja Camilla olivat juonessa mukana, mutta kertoman mukaan prinssi kieltäytyi suutelemasta kumppaniaan tai pitämästä häntä kädestä kaiken kansan edessä.


Mirrorin mukaan vastaavanlaista ulostuloa oli suunniteltu jo useampaan otteeseen aiemmin, mutta aina oli tullut jokin este. Parin piti esittäytyä kansalle jo vuoden 1997 lopussa gaalaillan jälkeen, mutta suunnitelma peruuntui prinsessa Dianan kuoleman takia.

Seuraavana aamuna Charlesin ja Camillan kasvot koristivat joka ikisen brittilehden kantta. Yleisön vastaanotto oli yllättävän lämmin.


Prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan suhde alkoi vain muutama vuosi Charlesin ja Dianan häiden jälkeen. Salasuhteesta huolimatta prinssipari pysyi naimisissa vuoteen 1996 ja saivat liittonsa aikana kaksi lasta, prinssit Williamin ja Harryn.

Eroa seuranneena vuonna Diana antoi historiallisen haastattelun, jossa hän avautui avioliiton päättymisen syistä.

– Meitä oli avioliitossamme kolme, joten se oli hieman ruuhkaista, Walesin prinsessa totesi tuolloin Camillaan viitaten.

Charlesin ja Camillan suhteen on kerrottu olevan kova pala kuningatar Elisabetille, joka yritti estää poikaansa eroamasta Dianasta viimeiseen asti.


Eron jälkeen Charlesin on kerrottu rukoilevan äidiltään lupaa naida Camilla-rakkaimpansa. Skandaalien kovettama kuningatar piti kuitenkin päänsä.

– En halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä, kuningatar Elisabetin kerrotaan sanoneen pojalleen tämän rakastajattaresta Camilla Parker Bowlesista.

Kuningatar Elisabetin, prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin tulehtuneet välit kestivät monta vuotta.


Prinssi Charles ja Camilla saivat toisensa lopulta Windsorin kaupungintalossa pidetyssä yksinkertaisessa seremoniassa keväällä 2005. Pariskunnan suhde oli siinä vaiheessa kestänyt jo yli 30 vuotta.

Camilla olisi oikeutettu käyttämään arvonimeä Walesin prinsessa, mutta hän on toivonut, ettei hänestä käytetä samaa arvonimeä kuin Dianasta käytettiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt