Herttuatarten jäätävät välit aiheuttavat lisätöitä palatsissa – keskustelu lähti lapasesta: ”Ilmapiiri on erittäin latautunut” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatarten jäätävät välit aiheuttavat lisätöitä palatsissa – keskustelu lähti lapasesta: ”Ilmapiiri on erittäin latautunut”

Catherinea ja Meghania parjaavat, rasistiset sekä sekstistiset kommentit ovat viime aikoina lisääntyneet huomattavasti.

Julkaistu: 29.1.2019 21:50

Cambridgen ja Sussexin herttuattariin kohdistuva vihamielinen kommentointi on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina.

Kensingtonin palatsissa ollaan hyvin huolissaan Cambridgen ja Sussexin herttuattariin kohdistuneista rasistisista ja seksistisistä kommenteista, kertovat brittilehdet.

Peoplen mukaan palatsin henkilökunta viettää viikoittain lukuisia työtunteja valvoakseen herttuattariin kohdistuvaa negatiivista kommentointia sosiaalisessa mediassa. Lähteet kertovat, että Cambridgen herttuatar Catherineen sekä Sussexin herttuatar Meghaniin kohdistuva vihamielinen kommentointi on lisääntynyt huomattavasti viimeisten kuukausien aikana.

– Palatsissa ollaan aina valvottu kuningasperheeseen kohdistuvaa kommentointia, mutta se vie hirveästi aikaa. Tuhansien kommenttien joukosta löytyy aina muutama, joissa on mukana todellinen uhkaus, sisäpiirilähteet paljastivat Hello! -lehdelle maanantaina.

Herttuattaret saavat osakseen tuhansia vihamielisiä kommentteja viikoittain.

Catherine tai Meghan eivät kumpikaan omista henkilökohtaisia sosiaalisen median tilejä. Ennen suhdettaan prinssi Harryyn näyttelijänä tunnetulla Meghanilla oli suosittu Instagram-tili, jonka hän joutui poistamaan suhteen tultua julki. Herttuattaria parjaavia kommentteja tulee kuitenkin tiuhaan tahtiin Kensingtonin palatsin Instagram-tilille, jolla on 7,1 miljoonaa seuraajaa.

Kommenteissa herttuatar Catherinea haukutaan lähinnä tylsäksi. Suurin osa töykeistä kommenteista on kuitenkin suunnattu kuningasperheen tuoreimmalle jäsenelle, herttuatar Meghanille.

Herttuatar Meghanin on syytetty käyttävän raskauttaan hyödyksi saadakseen huomiota. Myös Meghanin tapa pitää käsiä vatsallaan ärsyttää brittikansaa.

Meghania on syytetty muun muassa siitä, että hän käyttää hyväkseen raskauttaan ja osa kommentoijista on jopa epäillyt Sussexin herttuattaren tekeytyneen raskaaksi saadakseen huomiota. Meghania on arvosteltu myös liian laihasta olemuksesta sekä jatkuvasta raskausvatsansa koskettelusta.

Herttuattarien välinen riita kiihdyttää kommentointia

Ei ole salaisuus, etteivät Cambridgen ja Sussexin herttuattaret ole ylimpiä ystäviä keskenään. Nyt herttuatarten välirikko on kuitenkin saanut myös kuningasperhettä fanittavat britit liikkeelle ja he ovat ottaneet asiakseen väitellä aiheesta sosiaalisessa mediassa.

– Sosiaalisessa mediassa fanit väittelevät esimerkiksi siitä, kumpi herttuattarista näyttää soveliaammalta. Ne riidat sitten eskaloituvat hyökkäyksiksi toisia käyttäjiä vastaan. Se tekee ilmapiiristä erittäin latautuneen, lähteet paljastivat lehdistölle.

Herttuattarien jäätävistä väleistä on uutisoitu jo pitkään kansainvälisessä mediassa. Nyt naisten välirikko on saanut myös kuningasperhettä fanittavat britit liikkeelle.

Lähteet paljastavat, että herttuatarten jäätävät välit ovat lisänneet negatiivisten kommenttien määrää paitsi Kensingtonin palatsin virallisilla kanavilla, myös muualla verkossa. Hello! -lehden päätoimittaja Rosie Nixon on huolissaan kommenttikenttiä vallitsevasta vihamielisestä ilmapiiristä.

– Erityisesti Catherinea ja Meghania käsitteleviin artikkeleihimme tulee jatkuvasti enemmän ja enemmän vihamielisiä kommentteja. Joko ne kohdistuvat suoraan herttuattariin, tai toisiin kommentoijiin, valitteli Nixon.

Herttuattariin kohdistuvan vihamielisen kommentoinnin valvomiseen kuluu palatsin henkilökunnalta viikossa kymmeniä työtunteja.

Vastaiskuksi negatiivisen kommentoinnin lisääntymiselle Hello! käynnisti #HelloToKindness -kampanjan, jonka avulla he pyrkivät lisäämään positiivista keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Haluamme tehdä sosiaalisesta mediasta positiivisemman paikan, josta kaikki käyttäjät voivat nauttia. Pyydämmekin nyt ihmisiä miettimään kahteen kertaan ennen kommentin kirjoittamista, kehotti Nixon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?