Miksi Meghan pitelee jatkuvasti käsiään vauvavatsansa ympärillä? Asiantuntijat laukoivat viiltävän analyysin herttuattaren huomiota herättävästä eleestä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Miksi Meghan pitelee jatkuvasti käsiään vauvavatsansa ympärillä? Asiantuntijat laukoivat viiltävän analyysin herttuattaren huomiota herättävästä eleestä

Raskaana olevan herttuatar Meghanin eleet ovat pistäneet myös asiantuntijoiden silmiin.

Julkaistu: 29.1.2019 11:49

Herttuatar Meghan korostaa mielellään vauvavatsaansa pitämällä käsiään sen ympärillä. Nyt asiantuntijat arvioivat syitä herttuattaren poikkeuksellisen tavan taustalla.

Raskaana oleva herttuatar Meghan on viime kuukausina esitellyt kameravalojen räiskeessä kovaa vauhtia pyöristynyttä vauvavatsaansa. Herttuattaren ja prinssi Harryn esikoinen syntyy keväällä, mutta tarkkaa ajankohtaa tai vauvan sukupuolta ei ole paljastettu julkisuuteen.

Mitä pidemmälle herttuattaren odotus on edennyt, sitä tiiviimmin hän on tuntunut pitävän kuvissa käsiään vatsansa ympärillä. Yleensä kuninkaalliset ovat pidättäytyneet aika maltillisissa eleissä raskausvatsojensa suhteen, joten herttuattaren tapa on herättänyt huomiota.

Nyt brittilehti Daily Mail on haastattelut useaa eri alan asiantuntijaa, jotka kertovat näkemyksensä herttuattaren poikkeuksellisesta elekielestä.

Kehonkielenasiantuntija Harry Witchelin mukaan Meghanin tapa ei ole näyttelemistä, vaan pikemminkin raskauden tuomien muutoksien aiheuttamaa luonnollista käytöstä.

– Tämä näyttää sellaisen naisen käytökseltä, joka on tietoinen kehossaan tapahtuvista muutoksista, kehokielenasiantuntija sanoo.

Witchelin mukaan käsien pitäminen yhdessä raskausvatsan alla on merkki pidättyväisyydestä.

– Se on tietysti iso eroavaisuus siihen, miten hän normaalisti käyttäytyy kohdatessaan ihmisiä. Kuninkaallisena hänen kuitenkin odotetaan olevan pidättyväisempi, joten ehkä tämä on hänen alitajuinen tapansa yrittää mukautua siihen?

Valokuvaaja Alisan Jackson taas arvelee, että kyseessä on tietoinen tapa korostaa raskautta.

– Hän on vuosikausia ollut näyttelijä, joten hän on todella tietoinen kuvakulmista ja siitä, miten niiden kanssa kannattaa pelata. Hän osaa luoda imartelevia kuvakulmia itselleen, valokuvaaja toteaa.

Taiteilijana Jackson näkee yhtäläisyyttä myös Jeesuksen äitiin Mariaan.

– Hän yrittää muistuttaa Neitsyt Mariaa, kainoa ja ruhtinaallista naista, joka kantaa kehossaan kallisarvoisinta lahjaa. Ja hän nauttii tästä asetelmasta, valokuvaaja analysoi.

Psykologi Julianne Boutaleb ryhtyy puolustamaan herttuatarta. Hänen mielestään on outoa, että raskaudestaan ylpeä nainen joutuu kohtaamaan ennakkoluuloja tähän tapaan.

– Mielenkiintoista, että raskausvatsaansa korostava nainen joutuu tällaisen kohun keskelle. Näen koko asian erittäin positiivisena asiana, joka kertoo äidin hyvästä suhteesta syntymättömään lapseensa, psykologi arvioi.

– Nainen, joka syleilee raskausvatsaansa, osoittaa todella suurta sitoutumista syntymättömään lapseensa niin fyysisesti kuin henkisestikin, psykologi kertoo.

Myös kuninkaallisasiantuntija Katie Nicholl arvelee, että herttuatar todella tuntee suuren yhteyden tulevaan pienokaiseensa. Silti Nichollin mukaan Meghanin tapa on hieman häiritsevä, jos sitä ajattelee kuninkaallisessa mittakaavassa.

– Vaikka hänellä olisi takki yllään, hän pitää takkia puoliksi auki, jotta vauvavatsa näkyy varmasti, kuninkaallisasiantuntija huomauttaa.

Brittilehti haastatteli myös Dee Cannonia, joka valmentaa työkseen näyttelijöitä. Hänen mukaansa näyttelijöitä, jotka esittävät raskaana olevaa, opastetaan ennemminkin pitelemään selkäänsä.

– Vatsan syleileminen on niin kliseistä, Cannon toteaa.

– Naisen tehdessä niin oikeassa elämässä voi kyseessä olla joko positiivinen tai negatiivinen asia. Se voi kertoa alitajuisesta äidillisestä huolehtivaisuudesta, ylpeydestä tai ylisuojelemisesta, näyttelijöitä valmentava Cannon sanoo.

Kolumnisti Alexandra Shulman puolestaan huomauttaa, että kenties Meghanille vauvavatsa on sama kuin monille kuninkaallisille esimerkiksi käsilaukku, jonka ympärillä käsien voi antaa levätä rauhassa julkisten edustustilaisuuksien ajan.

Myös lastenlehti Juniorin toimittaja Bonita Turner ihmettelee Daily Mailille, miksi herttuattaren ylpeys omasta vauvavatsastaan nähdään niin negatiivisena asiana.

– Sehän on täysin luonnollista olla ylpeä raskausvatsasta. Se on kuitenkin vain 9 kuukauden ajan siinä, joten se on erityistä aikaa elämässä, hän muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?