Uutuusdokumentti valottaa brittihovia repivää riitaa – prinssi Williamin varomaton kommentti Meghanista johti välirikkoon

rac

Julkaistu:

dokumentti
TV5:n dokumentti pureutuu brittihovin prinssien ja herttuattarien väliseen välirikkoon.
Toukokuussa maailma kerääntyi seuraamaan, kuinka prinssi Harry talutti alttarille yhdysvaltalaisnäyttelijätär Meghan Marklen. Harryn vierellä bestmanina seisoi hänen isoveljensä prinssi William ja Meghanin tuleva käly, Cambridgen herttuatar Catherine paimensi hymyssä suin sulhaspoikana ja morsiusneitona tepastelleita pikkuprinssiä ja prinsessaa.

Ilo vaikutti olevan ylimmillään ja rakkaus velloi.

Prinssi Harryn ja Meghanin unelmahäistä ehti kuitenkin kulua vain muutamia kuukausia, kun hovin tulevaisuudeksi ja ”mahtavaksi nelikoksi” tituleerattujen prinssien ja herttuattarien väliin näytti repeävän riitainen railo.
  • Yllä olevalla videolla esitellään Britannian kuninkaallisia.

Brittitabloidien otsikoihin kiiri useita kriittisiä artikkeleita, joiden mukaan morsian-Meghan oli itkettänyt herttuatar Catherinea ennen häitä. Tätä seurasi uutiset toinen toisensa perään irtisanoutuvista henkilökunnan jäsenistä ja lopuksi ilmoitus prinssi Harryn ja häiden jälkeen Sussexin herttuatar -tittelin saaneen Meghanin muutosta pois Harryn lapsuudenkodista Kensingtonin palatsissa.

TV5:llä maanantaina näytettävässä uunituoreessa Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko -dokumentissa pureudutaan hovin tulevaisuutta edustavan nelikon tulehtuneisiin väleihin.

Dokumentti pyrkii esimerkiksi vastaamaan kysymyksiin, että onko riitojen takana pyrkyrimäisesti hoviin itsensä tunkenut herttuatar Meghan, vai onko välirikko täysin brittimedian keksimää viihdettä.

Vuosikymmenet tabloidien hovitoimittajana ollut Carole Malone vakuuttaa, että ristiriidat ovat todellisia.

– Lehdillä on useita lähteitä hovin sisällä, ei tällaisia uutisia vedetä hatusta, hän vakuuttaa dokumentissa.

– Emme tietenkään voi nimetä lähteitämme, sillä he saisivat samantien potkut. Mutta lähteitä on useita. Ja jos mietitte, että minkälaiset ihmiset vinkkaavat asioista lehdille? Ärsyyntyneet ihmiset, sellaiset joiden mielestä tapahtumista ei anneta julkisuudessa todellista kuvaa, Malone huomauttaa.

Vanity Fairin kuninkaallistoimittaja Katie Nicholl väläyttää shokeeraavaa syytä lehtien raportoimiin kiistoihin.

– Minulle kerrottiin, että kyseessä on itse asiassa Williamin ja Harryn välillä olevasta jännitteestä ja riidasta, Nicholl paljastaa dokumentissa.


Nicholl muistuttaa, että vaikka veljekset ovat toverillisesti naljailleet toisilleen koko ikänsä, erimielisyydet elämänkumppanin valinnasta ovat aivan toisen luokan riita.

Lue lisää: Fanit ällistyivät prinssi Williamin eleestä, kun Meghan yritti rikkoa jäätä – paljastiko kiusallinen video totuuden herttuaparien ”välirauhasta”?

Nicholl kirjoitti marraskuussa, kuinka Harry oli raivostunut suunnattomasti tuntiessaan, että William ei hyväksy Meghania pikkuveljensä puolisoksi.

– William oli vain huolissaan siitä, että suhde oli edennyt niin nopeasti. Koska hän on ehkä maailman ainoa ihminen, jolla on näin läheiset välit Harryyn, päätti William kysyä veljeltään, että tämä tuntuu etenevän todella nopeasti, oletko aivan varma asiasta? Nicholl kertaa kuulemiaan asioita dokumentissa.

Nicholl toteaa, että William oli varmasti tarkoittanut asian veljellisenä neuvona, mutta Harry otti kommentin aivan toisenlaisena.

– Harry suojelee Meghania kaikelta, ja hän otti Williamin kommentin osoituksena siitä, että muu perhe ei täysin tukenut tätä tulevaa liittoa. En usko, että veljesten välit ovat olleet samat enää tämän jälkeen.

Hovin työntekijät suhtautuvat nuivasti Meghaniin

Syväkurkut myös kuiskivat Harryn muuttuneen liiton jälkeen.

– Kaiken kuulemani mukaan Harry on aivan täysin Meghanin lumoissa ja kerta kaikkiaan haltioitunut hänestä. Harry on myös muuttunut suunnattomasti viime aikoina, täräyttää useita kirjoja hovista kirjoittanut lady Colin Campbell.

Lue lisää: Brittihovin hullunmylly kiihtyy: Meghanin ja Harryn palvelusväeltä tyly tuomio – asetti herttuaparin liitolle eräpäivän

Vanity Fairin Nicholl kertoo dokumentissa niin sanotusta tiarakriisistä, joka selkeästi toi ilmi Harryn hullaantumisen:

– Harry oli sitkeästi inttänyt, että Meghanin olisi saatava häihinsä käyttöönsä tiara, johon hän oli ihastunut. Harry oli käyttänyt sanoja: ”Mitä Meghan haluaa, sen Meghan saa”. Lähteitteni mukaan itse kuningattaren piti puuttua tilanteeseen ja napauttaa prinssille, että ”Meghan saa tasan sen, mitä Meghanille annetaan”, Nicholl paljastaa.


Dokumentissa veikataan myös, että kuninkaallista perhettä vaikeampi vastus Meghanille voi olla itse asiassa kuninkaallinen henkilökunta.

– Kuninkaallisella perheellä on perinteenä palkata ihmisiä, jotka ovat sukua esimerkiksi kuningattaren isälle työskennelleille tai jopa kuningattaren omille alaisille. Ja nyt nämä henkilöt katsovat Meghania, ja ajattelevat, että minullakin on kaunis tytär, miksi Harry ei valinnut häntä vaan otti tämän näyttelijättären, huomauttaa usean brittitabloidin entinen päätoimittaja Eve Pollard dokumentissa.

Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko, 28.1. TV5 klo 20.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt