Autokolarissa naisen ranteen murtaneelta prinssi Philipiltä, 97, yllättävä ulostulo – paljasti massiivisen kohun aiheuttaneen törmäyksen syyn

rac

Julkaistu:

kolarikohu
Onnettomuudessa loukkaantunut nainen yllättyi Mirrorin mukaan kirjeen henkilökohtaisesta luonteesta.
Prinssi Philip, 97, on pyytänyt anteeksi auto-onnettomuudessa loukkaantuneelta perheenäidiltä, uutisoi Mirror-lehti verkkosivuillaan.

Edinburghin herttuan kuljettama Land Rover törmäsi 17. tammikuuta Norfolkissa pieneen siniseen Kiaan ja kaatui törmäyksen voimasta kyljelleen.

Kian kyydissä ollut 46-vuotias perheenäiti Emma Fairweather mursi kolarissa ranteensa. Hänen lisäkseen henkilöautossa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauva. Prinssi Philip selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Fairweather sai kuusi päivää onnettomuuden jälkeen kotiinsa kirjeen, jossa herttua pahoitteli tapahtunutta. Se oli päivätty 21. tammikuuta ja saapui perille 23. tammikuuta.
– Haluan teidän tietävän, kuinka erittäin pahoillani olen osuudestani Babingleyn risteyksessä tapahtuneeseen onnettomuuteen, prinssi Philip kirjoitti.

– Olen ollut siinä risteyksessä lukuisia kertoja ja tiedän erittäin hyvin, kuinka paljon liikennettä sillä päätiellä on. Se oli kirkas ja aurinkoinen päivä, ja noin kolmelta iltapäivällä Aurinko oli matalalla The Washin yläpuolella. Toisin sanoen Aurinko paistoi matalalta päätien yllä. Normaalioloissa minulla ei olisi ollut vaikeuksia nähdä Dersinghamin suunnasta tulevaa liikennettä, mutta yksinkertaisesti luulen, etten kyennyt näkemään tulevaa autoa. Kadun hyvin paljon sen seurauksia.

– Olin jokseenkin järkyttynyt onnettomuuden jälkeen, mutta olin suuresti huojentunut, kun kukaan teistä ei loukkaantunut vakavasti. Kun paikalle alkoi kerääntyä väkeä, paikallinen poliisi neuvoi minua palaamaan Sandringhamin kartanoon. Kuulin sen jälkeen, että teidän kätenne murtui. Olen syvästi pahoillani tästä vammasta.

– Toivon teille pikaista toipumista erittäin surullisesta kokemuksesta, hän päätti kirjeen.
Fairweather kertoo Mirrorille olleensa mielissään luettuaan kirjeen, jonka aitouden Buckinghamin palatsi on vahvistanut.

– Mielestäni se oli todella mukavaa, että hän kirjoitti alle ”Philip” eikä käyttänyt virallista titteliä. Olin iloisesti yllättynyt sen henkilökohtaisesta luonteesta. Moni ihminen sanoi, että oli epärealistista odottaa prinssi Philipiltä ystävällisyyttä – sitä tämä kirje mielestäni oli.

Vaikka kuningatar Elisabetin puoliso kuvailee kirjeessään päivää aurinkoiseksi, Fairweatherin mielestä se oli enemmänkin pilvinen.

– Hän yritti antaa selityksen, joten arvostan sitä, olen sitten samaa mieltä siitä tai en.

Kahden lapsen äiti Fairweather oli aiemmin tilittänyt brittilehdille olevansa järkyttynyt siitä, kuinka hovi hoiti onnettomuuden jälkipyykin.

Myös esimerkiksi Daily Mailin kuninkaallisasiantuntija Rebecca English ruotii hovia ankarin sanankääntein kolumnissaan. Hän kirjoittaa tämän kuun tapahtumista ja muistuttaa, ettei kuninkaallisten tulisi ikinä ottaa ihmisten mielipidettä itsestäänselvyytenä.

– Hovin yritykset vähätellä prinssi Philipin kolaria ovat melko kyseenalaisia, English kirjoittaa lehdessä.

Hän kirjoittaa olevansa pöyristynyt siitä, että prinssi Philip hyppäsi auton rattiin ilman turvavyötä vain parin päivää kolarin jälkeen. Britanniassa kohahdettiin, kun myös kuningatar kuvattiin auton kyydissä ilman turvavyötä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt