Prinssi Philipin kolariautosta paljastui pöyristyttävä yllätys: ”Luulee olevansa lain yläpuolella” – hovi pulassa jääräpäisen prinssin kanssa

rac

Julkaistu:

Brittilehdet selvittivät kuninkaallisten ajamissa Land Rover -autoissa olevan aivan poikkeuksellinen piirre.
Edinburghin herttuan prinssi Philipin viime viikon torstaina tapahtunut kolari on äitynyt Britanniassa skandaaliksi asti. Kansan parissa käydään kiivasta keskustelua siitä, onko 97-vuotiaan herttuan paikka enää ratin takana, ja hovi tuntuu olevan yleisen mielipiteen suhteen aivan voimaton.

Prinssi Philipin kuljettama Land Rover törmäsi pieneen siniseen Kiaan ja kaatui törmäyksen voimasta kyljelleen.

Kian kyydissä ollut perheenäiti mursi kolarissa ranteensa. Hänen lisäkseen henkilöautossa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauvansa. Prinssi Philip selvisi onnettomuudesta vammoitta.
  • Jutun videolla kolariautoja kuljetetaan pois onnettomuuspaikalta.
Oletusarvona oli, että vaarallinen onnettomuus saisi Edinburghin herttuan puntaroimaan ajotaitojaan, mutta toisin kävi. Jääräpäiseksi moitittu mies tavattiin ratin takaa vain muutama päivä kolarin jälkeen – kaiken kukkuraksi ilman turvavöitä.

Brittilehdet ovat selvittäneet kuningatar Elisabetin, 92, ja prinssi Philipin autoissa olevan aivan erityinen piirre, joita tuiki tavallisten brittien autoissa ei ole.


Nykyaikaisissa autoissa on varoitusjärjestelmä, joka ilmoittaa, jos turvavyö on kiinnittämättä. Ilmoitus voi olla varoitusvalo tai valon ja äänen yhdistelmä.

The Sunin mukaan prinssi Philipin ja kuningatar Elisabetin autoissa kyseinen ilmoitus on kytketty pois päältä. The Sun kertoo, että kuningatar ja prinssi Philip ovat pyytäneet erikseen, että heidän Land Roverinsa eivät ilmoita kiinnittämättömistä turvavöistä.

Hovin sisäpiiriläiset kertovat lehdelle, että ilmoitus kytkettiin pois päältä, jottei kuningattaren tai Philipin tarvitse kuunnella varoitusääniä.

Britannian lain mukaan kaikkien on käytettävä autossa turvavöitä ja britit ovatkin olleet näreissään siitä, ettei Philipiltä ole evätty ajo-oikeutta.

– Hän luulee olevansa lain yläpuolella, Twitterissä jyristään.


Liikenneturvallisuuslaitos on kuvaillut prinssi Philipin liikennetottumuksia kansalaisia halveksivaksi.

– Philip on tarpeeksi vanha tietääkseen turvavyöpakosta ja hänen asenteensa on loukkaava muita kohtaan. Tuossa asemassa olevien ihmisten käytös lähettää kansalaisille aivan vääränlaisen viestin, tuvallisuuslaitoksen puhemies Lawrence Waterman jyrisee.

Kiusallinen video 60-luvulta paljastui

Edinburghin herttuan kolariskandaali on saanut Britanniassa uusia kierroksia, sillä ITV kaivoi esille videomateriaalia prinssin vuonna 1964 sattuneesta auto-onnettomuudesta. Tuolloin prinssi Philip ajoi toisen auton kylkeen kuningatar Elisabet kyydissään.

– Herttua nousi autosta ja kysyi miten voin. Sanoin, että polvessani on vain naarmu. Herttua huikkasi, että sepä hyvä.

The Sun kertoo brittien tyrmistyneen videosta ja osoittavan, että Philip on ollut aina piittaamaton liikenteessä.

Suosittu juontaja Piers Morgan on myös iskenyt lusikkansa soppaan Philipin ajelusta. Morgan haukkui prinssin olevan maailman tympein ihminen ja vaarallinen liikenteessä.

– Suoraan sanottuna minun mielestäni kenenkään 97-vuotiaan ei tulisi ajaa autoa – varsinkaan, jos heillä on kokonaisen armeijan verran palvelusväkeä ja henkivartijoita, jotka voivat hoitaa homman heidän puolestaan. Mutta tätäkin seikkaa enemmän minua häiritsee se, mitä tapahtui seuraavaksi.


– Philipille toimitettiin uusi Land Rover heti seuraavana päivänä suoraan median silmien alla. Ja vain muutaman tunnin päästä hän ajeli yleisillä teillä ilman turvavöitä, kirjoitti journalisti ja tv-juontaja Piers Morgan Daily Mailissa.

Lue lisää: Prinssi Philipin, 97, autokolari aiheutti julkisen ketjureaktion, joka ajoi hovin ongelmiin: tv-tähti otti esiin kuningattarenkin kavahtaman faktan

Morganin mielestä prinssi Philip välitti toiminnallaan päivänselvän viestin:

– Te ette saa minua lopettamaan ajamista, olen riittävän rikas hankkiakseni uuden auton milloin tahansa, enkä välitä lain noudattamisesta, Piers Morgan kirjoitti herttuan aatoksista.

– Suoraan sanottuna, hän sai minut voimaan pahoin. Mitä pöyristyttävää ylimielisyyttä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt