Herttuatar Catherinelta harvinainen avautuminen – nosti esiin vaietun asian vanhemmuudesta, jonka huomasi itse vasta tultuaan äidiksi

Julkaistu:

Pidättyväisempänä ja hillitympänä kuningasperheen jäsenenä tunnettu Cambridgen herttuatar kertoi painivansa samojen ongelmien kanssa, kuin kuka tahansa vanhempi.
Herttuatar Catherine yllätti yleisönsä vieraillessaan hyväntekeväisyystapahtumassa Etelä-Lontoossa, kertoo Daily Mail. Catherine osallistui Family Action -nimisen järjestön tilaisuuteen tiistaina Lewishamissa. Järjestö tarjoaa apua erilaisten haasteiden kanssa kamppaileville vanhemmille muun muassa auttavan puhelimen kautta.

Hillitystä ja jopa varovaisesta ulosannistaan tunnettu herttuatar hämmästytti tilaisuuteen saapuneet ihmiset kertomalla avoimesti kohtaamistaan äitiyden haasteista. Catherine korosti, että vaikka hänellä on käytössään täysipäiväinen lastenvahti sekä taloudenhoitaja, painii hänkin jatkuvasti erilaisten vaikeuksien kanssa arjessaan.

– Se on niin rankkaa. Kun lapsi on vielä vauva, saat paljon tukea erityisesti ensimmäisinä päivinä. Mutta vuoden jälkeen tuki hiljalleen katoaa, totesi Catherine.


Catherine tapasi tilaisuudessa kymmeniä vapaaehtoisia, perheitä sekä odottavia äitejä. Puheessaan herttuatar myönsi tuntevansa olonsa toisinaan ulkopuoliseksi huolehtiessaan kotona kolmesta lapsestaan: prinssi Georgesta, 5, prinsessa Charlottesta, 3, sekä kahdeksan kuukauden ikäisestä prinssi Louisista.

– Me kaikki joudumme kohtaamaan nämä samat vanhemmuuden haasteet, korosti Catherine puhuessaan tilaisuuteen saapuneille naisille.


Catherinen avoin puhe sai yleisöltä kiitosta. Kolmen lapsen äiti Sagari Sarkar, yksi järjestön vapaaehtoistyöntekijöistä, arvosti herttuattaren rehellisyyttä. Hän kertoi Daily Mailille vaikuttuneensa Catherinen kyvystä samaistua heidän ongelmiinsa.

– Mielestäni se tekee hänestä inhimillisen. Hän ymmärtää, että kaikilla vanhemmilla on samankaltaisia haasteita, eikä hän ole poikkeus. Luulen, että juuri tämän vuoksi ihmiset pitävät hänestä niin paljon, kehui Sarkar.

Otti kantaa vaatteillaan

Briteille Catherine on paljon muutakin kuin Cambridgen herttuatar. Hän on tyyli-ikoni, jonka pukeutumista sekä lehdistö, että tavalliset kansalaiset seuraavat silmä kovana. Family Line -puhelinpalvelun lanseeraustilaisuuteen Catherine oli valinnut ylleen lontoolaisen Beulah -brändin tummanvihreän mekon.


Herttuattaren tiistaista asuvalintaa voidaan pitää poliittisena kannanottona. Eettisen vaatebrändin takana seisovat Natasha Rufus Isaacs sekä Lavinia Brennan haluavat nimittäin yrityksensä avulla tukea seksikaupan uhreja Intiassa.
Juttua muokattu 24.1.2019 klo 08.01. Korjattu herttuatar Catherinen tittelin kirjoitusasu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt