Kuninkaalliset

Hovissa muhii skandaali: prinssi Philip ei suostu pyytämään anteeksi auto-onnettomuutta – kuningatar joutui tekemään poikkeuksellisen ratkaisun

rac

Julkaistu:

Prinssi Philipin liikennekäyttäytyminen kuohuttaa Britanniaa. Ensin prinssi kolaroi perheenäidin kanssa, sitten hän ajoi täyttä päätä ilman turvavyötä.
Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip, 97, on joutunut Britanniassa valtavan kohun keskelle. Prinssi Philip joutui torstaina onnettomuuteen, kun hänen ohjaamansa Land Rover törmäsi Kia-merkkiseen henkilöauton kanssa lähellä Sandringhamin kartanoa.

Törmäys oli raju, sillä prinssin auto kaatui tielle oikealle kyljelleen ja ohikulkijat riensivät auttamaan prinssin ja toisen henkilöauton matkustajat ulos autoista.
  • Katso yllä olevalta videolta kuinka viranomaiset veivät Land Roverin ja Kian onnettomuuspaikalta.
Prinssin kanssa kolaroinut perheenäiti Emma Fairweather, 46, mursi kolarissa ranteensa. Hän oli autossa matkustajana. Fairweatherin lisäksi Kiassa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauvansa.


Fairweather on tilittänyt brittilehdille olevansa järkyttynyt siitä, kuinka hovi hoiti onnettomuuden jälkipyykin. Fairweatherin mukaan hänelle ei ole esitetty paranemistoivotuksia. Prinssi ei myöskään ole pahoitellut aiheuttamaansa onnettomuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä on ollut kovin traumaattista ja kivuliasta aikaa ja olisin odottanut hieman enemmän kuninkaalliselta perheeltä, Fairweather kommentoi Mirrorille sunnuntaina.

– Rakastan kuninkaallisia, mutta minut on sivuutettu ja olen kovissa kivuissa, hän jatkoi.

Nyt Britanniasta kajahtaa jälleen. Vain pari päivää onnettomuuden jälkeen ilman turvavyötä ajellut prinssi Philip on brittilehtien mukaan saanut nuhteet Norfolkin poliisilta liikennekäyttäytymisestään.

Hovi on myös Mirrorin mukaan havahtunut kolarista julkisuudessa käytyyn jälkipyykkiin. Kuningatar Elisabet puuttui peliin ja pyysi luotetuimman hovinaisensa ottamaan yhteyttä Fairweatheriin. Fairweather vahvistaa Mirrorille kuningattaren hovinaisen Mary Morrisonin soittaneen hänelle ja välittäneen kuningattaren tervehdyksen.

Fairweather sanoo kuitenkin, ettei prinssi Philip ole vieläkään pahoitellut tapahtunutta.

81-vuotias Morrison on työskennellyt kuningattaren palveluksessa 60-luvulta saakka.

Poikkeuksellinen viesti

Fairweather kertoo Morrisonin jättäneen hänen vastaajaansa viestin, jossa hän kertoi kuningattaren olevan huolissaan hänen voinnistaan.

– Hei, soitan Sandringhamin kartanosta. Kuningatar on pyytänyt minua soittamaan sinulle ja välittämään hänen lämpimimmät paranemistoivotuksensa, kuningattaren viesti kuului.

– Hänen majesteettinsa haluaa tietää miten voit ja hän toivoo kaiken olevan hyvin tilanteen huomioon ottaen. Olet ajatuksissamme Sandringhamissa ja yritän soittaa sinulle myöhemmin, Morrison päätti puhelun.


Asiantuntijat kertovat Mirrorille, että kyseessä on hyvin poikkeuksellinen ele, sillä Morrison on yksi kuningattaren läheisimmistä henkilöistä hovissa.

– Mary on kuningattaren läheinen ystävä ja kuningatar arvostaa hänen neuvojaan valtavasti, nimettömänä pysyttelevä asiantuntija kertoo lehdelle.

– Ei ole epäilystäkään, ettei kuningatar olisi kertonut hänelle onnettomuuden aiheuttamista huolistaan.


Daily Mailin kuninkaallisasiantuntija Rebecca English ruotii hovi ankarin sanankääntein kolumnissaan. Hän kirjoittaa viime päivien tapahtumista ja muistuttaa, ettei kuninkaallisten tulisi ikinä ottaa ihmisten mielipidettä itsestäänselvyytenä.

– Hovin yritykset vähätellä prinssi Philipin kolaria ovat melko kyseenalaisia, English kirjoittaa Daily Mailissa.

Hän kirjoittaa olevansa pöyristynyt siitä, että Philip hyppäsi auton rattiin ilman turvavyötä vain parin päivää kolarin jälkeen. Britanniassa kohahdettiin, kun myös kuningatar Elisabet kuvattiin auton kyydissä ilman turvavyötä.

Britanniassa on ihmetelty, miksi prinssi ei voi yksinkertaisesti pyytää anteeksi kolarissa loukkaantuneelta naiselta. Englishin mukaan se ei ole niin yksinkertaista.


– Miksi yleensä niin vakaa hovi on tehnyt karmean virheen? Sisäpiiristä kerrotaan, että syy on prinssi Philipissä itsessään, English kirjoittaa.

English kirjoittaa saaneensa kuulla hovin lähteiltä, että Philip on aiheuttanut harmaita hiuksia myös henkivartijoilleen, sillä prinssi on välillä saattanut lähteä omille teilleen kertomatta kenellekään.

– Philip ei ota vastaan neuvoja keneltäkään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt