Aikansa kohuherttuattaren ja prinssi Andrew’n avioeron rumat detaljit paljastuivat 22 vuotta myöhemmin – näin Fergie vedätti hovilta jättisumman rahaa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Aikansa kohuherttuattaren ja prinssi Andrew’n avioeron rumat detaljit paljastuivat 22 vuotta myöhemmin – näin Fergie vedätti hovilta jättisumman rahaa

Fergie ja Andrew avioituivat vuonna 1986. Kuusi vuotta myöhemmin he erosivat.

Julkaistu: 19.1.2019 18:27

Kohuherttuatar Sarah onnistui nyhtämään hovilta kaikessa hiljaisuudessa valtavan summan rahaa avioeron jälkeen.

Britannian prinssi Andrew ja tämän entinen puoliso Sarah Ferguson erosivat virallisesti vuonna 1996. Tuolloin hovista väitettiin medialle, että ero tapahtui hyvässä hengessä.

Moni kuitenkin muistaa, että aikansa kohuliittoon liittyi paljon kiusallisia yksityiskohtia.

Vuonna 1992 prinssi Philip julisti Fergien ”persona non grataksi”, kun nainen kuvattiin Ranskan Rivieralla yläosattomissa ja hänen ”taloudellinen neuvonantajansa” John Bryan imeskeli hänen varpaitaan. Fergie oli tuolloin vielä naimisissa prinssi Andrew’n kanssa.

Persona non grata tarkoittaa ”ei-toivottua henkilöä”.

Prinssi Philipin kerrotaan jopa kieltäneen muita kuninkaallisia auttamasta Fergietä, kun hänellä oli talousongelmia. Fergie suljettiinkin todellisuudessa pitkäksi aikaa ulos hovin sisäpiiristä.

Kun Fergien tytär prinsessa Eugenie meni naimisiin viime syksynä, prinssi Philip poseerasi ensimmäistä kertaa 26 vuoteen lapsenlapsensa äidin kanssa samassa kuvassa.

Fergie saapui hyväntuulisena esikoistyttärensä häihin viime lokakuussa.

Aikansa kohuherttuatar sanoi avioeron jälkeen lehdille, että ei halua vaikuttaa ahneelta ja että ei halua aiheuttaa hoville ikävyyksiä.

Nyt brittilehdet kertovat, että avioerosta on paljastunut yli 22 vuotta myöhemmin aivan uutta tietoa.

Telegraph-lehden viikonlopun painetussa lehdessä kerrottiin, että prinsessa Eugenien ja prinsessa Beatricen äiti sai kuin saikin eron yhteydessä valtavan summan rahaa. Lehden tietojen mukaan Fergie nettosi erossa yhteensä jopa kaksi miljoonaa puntaa.

Sarah Ferguson on netonnut haastatteludiileillä ja kirjallaan muhkean potin puntia.

Fergie sai kuningatar Elisabetilta noin 500 000 puntaa uutta taloa varten, 1,4 miljoonaa puntaa prinsessojen nimiin perustettua säätiötä varten ja vielä 350 000 puntaa käteisvaroja elämistä varten.

Entinen herttuapari sopi myös eron yhteydessä, että Yorkin herttua Andrew maksaa kokonaisuudessaan tyttäriensä yksityiskoulut ja yliopistomaksut, sekä antaa heille molemmille kuukausittaista elatusmaksua.

Fergie onnistui saamaan eronsa kustannuksella omiakin tuloja, sillä hän julkaisi vuonna 1997 paljastuskirjan omasta elämäntarinastaan. Hän ansaitsi kirjan myyntituloilla ja rahakkailla haastatteludiileillään yhteensä hurjat 2,2 miljoonaa puntaa lisää.

Tällainen Fergien ja Andrew’n kohuliitto oli

Herttuaparin rakkaustarina oli 80- ja 90-lukujen taitteessa vauhdikas ja myrskyisä.

He olivat tienneet toisensa lapsuudesta lähtien ennen liittoaan. Harper’s Bazaar -lehden mukaan prinsessa Diana kutsui Fergien majoittumaan Windsorin linnaan vuotuisen Royal Ascot -hevosurheilutapahtuman aikaan vuonna 1985. Fergie tapasi Andrew’n lounaalla ja parin välillä leimahti ihastus.

Kuvassa Diana ja Sarah Ferguson vuonna 1988. Herttuattaret olivat keskenään ystäviä.

Vuotta myöhemmin Andrew kosi Fergietä upean, timanteilla kuorrutetun rubiinisormuksen kanssa. Hulppeat häät järjestettiin Westminster Abbeyssa vain neljä kuukautta kihlauksen jälkeen.

Muiskis! Kuninkaalliset häät järjestettiin kasaan vain neljä kuukautta kihlauksen jälkeen.

Pariskunta sai yhdessä kaksi lasta: elokuussa 1988 syntyi prinsessa Beatrice, ja maaliskuussa 1990 maailmaan saapui prinsessa Eugenie.

Eugenien syntymän jälkeen julkisuuteen alkoi tihkua huhuja, että herttuaparin avioliitto oli kriisissä.

Fergie ja prinssi Andrew ilmoittivat avioerostaan vuonna 1992 sen jälkeen, kun herttuatar jäi kiinni St. Tropezista romanttisella lomalla John Bryanin kanssa. Herttuapari oli ollut tuolloin naimisissa vasta kuusi vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?