Kuninkaalliset

Prinssi Philipin dramaattisesta kolarista tihkuu lisätietoa – ”Olen täysi typerys”

rac

Julkaistu:

onnettomuus
97-vuotias prinssi Philip ajoi torstaina kolarin lähellä kuninkaallisten omistamaa Sandringhamin kartanoa.
Britanniassa säikähdettiin torstaina toden teolla, kun 97-vuotias prinssi Philip rysäytti kookkaalla Land Rover Freelander 2 -autollaan Kia-merkkisen henkilöauton kylkeen. Onnettomuus tapahtui Sandringhamin kartanon lähettyvillä, Norfolkissa sijaitsevalla tiellä A149.

Brittimedioiden mukaan autoillut prinssi joutui auringon sokaisemaksi ja törmäsi siksi kahta naista ja vauvaa kuljettaneeseen autoon. Philip ei loukannut tilanteessa itseään, mutta hänet tutkittiin silti sairaalassa mahdollisten vammojen varalta.

Lue lisää: Brittilehdet: Silminnäkijä dramaattisista hetkistä tiellä A149: Minulla oli prinssin verta käsissäni

Telegraph-lehti kertoo nyt lisätietoa prinssin hurjalta näyttäneestä kolarista. Lehden mukaan Philipillä oli tilanteessa väistämisvelvollisuus, mutta sokaisevan auringon vuoksi prinssi ei huomannut lähestyvää henkilöautoa.
  • Katso yllä olevalta videolta, miltä kolaripaikalla näytti torstaina!

 


Onnettomuuspaikalle ensimmäisenä aviopuolisonsa kanssa saapunut Victoria Warne, 72, kertoo Telegraphille, että järkyttynyt prinssi joutui rauhoittumaan hetken tapahtumien jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Prinssi tyynnytteli itseään kymmenen minuuttia kolarin jälkeen ja alkoi sitten huolehtia muista, rouva Warne kertoo brittilehdelle.

– Hän käveli hitaasti tietä alaspäin kolaroimansa auton luo ilman henkivartijoitaan ja kysyi: ”Ovatko kaikki kunnossa?”, hän jatkaa.

Warne kertoo, ettei halunnut valehdella prinssille, joten kertoi etteivät kaikki olleet aivan kunnossa.

– Kerroin hänelle, että vauva oli kunnossa, mutta epäilimme, että matkustajalta oli murtunut käsi.

 


Warnen mukaan prinssi kommentoi kolaria hänelle ytimekkäästi.

– Hän näytti niin huolestuneelta ja sanoi minulle: ”Olen täysi typerys”, Warne paljastaa.

Warne paljastaa, että prinssi jutteli myös kolarissa osallisena olleiden Kian matkustajien kanssa. Toinen heistä oli todennut, että oli aina halunnut tavata kuninkaallisen, mutta ei aivan tällä tavalla.

Warnen mukaan onnettomuuskohdassa ei ajeta kovin suurella nopeudella ja etuajo-oikeus on tiellä, jolle saavutaan Sandringhamin kartanosta.

– Jos tulet Sandringhamista, kuten prinssi Philip tuli, hänen olisi pitänyt pysähtyä, mutta vaikuttaa, että hän ajoi suoraan tielle. Törmäys laittoi hänet pyörimään ja kierimään ympäri tietä, Warne arvioi.

 


Hurjannäköisestä tilanteesta huolimatta prinssi voi nyt hyvin. Brittihovi tiedotti perjantaina, että Philip kävi kuningatar Elisabetin nimeä kantavassa Queen Elizabeth -sairaalassa seurantatutkimuksissa.

– Näin voitiin varmistaa, ettei prinssi Philipillä ole hätää tai vammoja. Herttua on palannut Sandringhamiin, brittihovin tiedottaja vahvisti.

Hovi kertoi myös, että prinssi on huolehtinut kolarin muista osallisista

– Toisessa autossa olleisiin matkustajiin on oltu yhteydessä ja toivotettu hyvää vointia puolin ja toisin, hovista sanotaan.

Norfolkin poliisi kertoi Telegraphille, että Kia-merkkistä autoa ajanut 28-vuotias nainen sai törmäyksessä viiltoja polveensa ja 45-vuotias matkustaja mursi ranteensa. Myös heitä hoidettiin Queen Elizabeth -sairaalassa.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt