Kuninkaalliset

Brittihovi tiedottaa: kolarin ajaneen prinssi Philipin, 97, vointi tarkastettiin sairaalassa

rac

Julkaistu:

Prinssi Philipin vointi tarkistettiin varmuuden vuoksi sairaalassa päivä onnettomuuden jälkeen.
Torstaina iltapäivällä auto-onnettomuuden ajanut prinssi Philip, 97, on käynyt perjantaina sairaalassa.

Sky News uutisoi myöhään perjantaina, että Edinburghin herttua on vieraillut kuningatar Elisabetin nimeä kantavassa Queen Elizabeth -sairaalassa King’s Lynnin kaupungissa, Norfolkissa.


Lääkäri tarkisti torstaina heti uhkaavalta näyttäneen onnettomuuden jälkeen herttuan voinnin. Brittihovi kertoo, että perjantaina lääkäri kehotti prinssiä käymään vielä varmuuden vuoksi sairaalassa tutkimuksissa.

– Näin voitiin varmistaa, ettei prinssi Philipillä ole hätää tai vammoja. Herttua on palannut Sandringhamiin, brittihovin tiedottaja vahvistaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolarin toisena osapuolena olleessa Kiassa oli kaksi naismatkustajaa ja pieni vauva. Kaikki ovat lehtitietojen mukaan säilyneet ilman suurempia vammoja. Hovista vakuutetaan, että kolarin osapuolten kesken on vaihdettu kohteliaita paranemistoivotuksia.

– Toisessa autossa olleisiin matkustajiin on oltu yhteydessä ja toivotettu hyvää vointia puolin ja toisin, hovista sanotaan.


97-vuotias prinssi Philip joutui uhkaavaan tilanteeseen torstaina iltapäivällä, kun hänen ohjaamansa Land Rover Freelander 2 törmäsi yhteen Kia-merkkisen henkilöauton kanssa tiellä A149 lähellä Sandringhamin kartanoa.

Brittihovin mukaan herttua ei loukannut itseään tilanteessa, jossa hänen autonsa rysähti tielle kyljelleen. Sen sijaan kolarissa mukana olleessa Kia-henkilöautossa matkustaneet kaksi naista toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon, josta heidät kotiutettiin myöhemmin torstain aikana.

Prinssi Philip pelastettiin kuljettajan puoleiselle kyljelleen kaatuneesta autosta tapahtumapaikalle pysähtyneiden sivullisten avustamana. Vaikka brittihovi on kiistänyt prinssi Philipin loukkaantuneen kolarissa, rysähdyksestä ja sitä seuranneesta pelastusoperaatiosta aiheutui Edinburghin herttualle mitä ilmeisemmin ainakin pieniä pintanaarmuja, sillä Warne löysi käsistään verta.

– Katsoin alas ja näin prinssin verta käsissäni. Kaikki mitä saatoin ajatella, oli että luojan kiitos sitä ei ole enempää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt