Brittilehdet: Silminnäkijä dramaattisista hetkistä tiellä A149: Minulla oli prinssin verta käsissäni

Edinburghin herttua, prinssi Philip oli kolarissa osallisena torstaina lähellä Sandringhamin kartanoa.

18.1.2019 4:40

Kuningatar Elisabetin puoliso, Edinburghin herttua prinssi Philip, 97, joutui uhkaavaan tilanteeseen torstaina iltapäivällä, kun hänen ohjaamansa Land Rover Freelander 2 törmäsi yhteen Kia-merkkisen henkilöauton kanssa tiellä A149 lähellä Sandringhamin kartanoa.

Brittihovin mukaan 97-vuotias prinssi Philip ei loukannut itseään tilanteessa, jossa hänen autonsa rysähti tielle kyljelleen. Sen sijaan kolarissa mukana olleessa Kia-henkilöautossa matkustaneet kaksi naista toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon, josta heidät kotiutettiin myöhemmin torstain aikana.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo toisen naisista saaneen kolarissa haavoja ja toisen puolestaan vamman käteensä.

Prinssi Philip pelastettiin kuljettajan puoleiselle kyljelleen kaatuneesta autosta tapahtumapaikalle pysähtyneiden sivullisten avustamana.

Prinssi Philipin ohjaama Land Rover kaatui kyljelleen. Brittilehtien mukaan auto pyörähti katon kautta ympäri törmäyksen voimasta.

Brittilehdet Daily Mail ja The Sun ovat julkaisseet kuvauksen tiellä A149 koetuista dramaattisista hetkistä, joissa olisi voinut olla ainekset huomattavasti toteutunutta vakavampaankin lopputulokseen.

The Sun sai haastattelun ensimmäisenä onnettomuuspaikalle saapuneelta 75-vuotiaalta Roy Warnelta, jonka kotimatka Victoria-vaimonsa kanssa keskeytyi lähellä Sandringhamin kartanoa sijaitsevaan T-risteykseen. He molemmat näkivät kuinka kaksi autoa törmäsi Queen Elisabet Wayn ja A149:n yhdistävässä T-risteyksessä.

– Näin auton kääntyvän ja ajattelin, että voi v***u!

Suurikokoinen Land Rover Freelander päätyi tien viereen kyljelleen ja Kia-henkilöauto suistui osittain ojaan. Törmäyksen jäljiltä asfaltilla kimmelsivät lasinsirpaleet autojen rakenteista irronneiden katteiden keskellä.

Tiellä vastassa ollutta näkyä pelottavaksi kuvaillut Roy Warne käski vaimoaan soittamaan hätänumeroon samalla kun hän pysäytti autonsa ja lähti tutkimaan tarvitsisivatko onnettomuudessa osallisina olleet apua.

 Katsoin alas ja näin prinssin verta käsissäni. Kaikki mitä saatoin ajatella, oli että luojan kiitos sitä ei ole enempää.

Ensin hän suuntasi Kialle, josta nousi savua. Autossa oli kaksi naista, ja takapenkillä kovaäänisesti huutava vauva. Warne ja toinen paikalle pysähtynyt mies avustivat lapsen ulos autosta. Tämän jälkeen Warne siirtyi kyljelleen kellahtaneen Land Roverin luokse.

Autossa odotti prinssi Philip, josta tämä ei päässyt omatoimisesti ulos.

– Minun jalkani! Minne minun pitäisi laittaa minun jalkani, Warne kertoo The Sun -lehdelle prinssi Philipin huutaneen kyljelleen rysähtäneestä autostaan.

Warne sai kiskottua prinssi Philipin pois autosta vetämällä tätä varovasti kainaloista rikkoutuneen tuulilasin ja kattoikkunan kautta.

Vaikka brittihovi on kiistänyt prinssi Philipin loukkaantuneen kolarissa, rysähdyksestä ja sitä seuranneesta pelastusoperaatiosta aiheutui Edinburghin herttualle mitä ilmeisemmin ainakin pieniä pintanaarmuja, sillä Warne löysi käsistään verta.

– Katsoin alas ja näin prinssin verta käsissäni. Kaikki mitä saatoin ajatella, oli että luojan kiitos sitä ei ole enempää.

 Näin auton kääntyvän ja ajattelin, että voi v***u!

Prinssi Philip, 97, joutui kolariin – kuninkaallisasiantuntija otti tiukasti kantaa: ”Yllättävää, että herttua ajaa edelleen itse”

Kun prinssi Philip oli jälleen ulkona autostaan Warne kuvailee tämän olleen järkyttynyt ja sekavan oloinen, mutta muutoin ainakin silmämääräisesti arvioituna kunnossa.

– Luullakseni hän oli erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

Sekä Daily Mail että The Sun uutisoivat prinssi Philipin mitä ilmeisimmin häikäistyneen matalalta paistaneesta auringosta ja kurvanneen tielle A149 Kian eteen.

Kiaa kuljettaneen naisen, 10-kuukautisen vauvan äidin, Warne kuvailee olleen onnettomuuden jälkeen hysteerinen.

– Hän sanoi, että tilanteessa olisi voinut käydä todella huonosti.

Poliisi on kertonut puhalluttaneensa molempien ajoneuvojen kuljettajat onnettomuuden jälkeen. Testitulokset osoittautuivat kummassakin tapauksessa negatiivisiksi.

97-vuotias prinssi Philip autoilee yhä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?