Kuninkaalliset

Prinssi Philip, 97, joutui kolariin – kuninkaallisasiantuntija otti tiukasti kantaa: ”Yllättävää, että herttua ajaa edelleen itse”

rac

Julkaistu:

Prinssi Philipin onnettomuuden jälkeen hänen kykynsä ajaa yksin arvioidaan todennäköisesti uudelleen.
Buckinghamin palatsi tiedotti myöhään torstai-iltana, että Edinburghin herttua prinssi Philip joutui tänään torstaina auto-onnettomuuteen lähellä Sandringhamin kartanoa. Palatsi korostaa, ettei 97-vuotias prinssi loukkaantunut onnettomuudessa.

Hovista kerrotaan, että prinssin auto kolaroi toisen ajoneuvon kanssa torstaina iltapäivällä.

BBC:n mukaan 97-vuotias prinssi olisi itse ajanut autoa. Hovi ei ole vahvistanut tietoa. Silminnäkijät kertovat, että prinssi Philipin ohjaama auto kääntyi kyljelleen törmäyksen voimasta. BBC:lle kerrotaan, että paikalle sattuneet ihmiset auttoivat prinssin ulos autosta. Hänen kuvaillaan olleen tajuissaan, mutta tapahtuneesta silmin nähden järkyttynyt.

– Hän oli hyvin shokissa, silminnäkijät kuvailivat.


Onnettomuuden jälkeen BBC:n kuninkaallisasiantuntija Jonny Dymond otti kantaa 97-vuotiaan prinssi Philipin tilanteeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Herttua on viisi kuukautta vaille 98-vuotias. Kenen tahansa mittapuulla tuollaisesta onnettomuudesta selviäminen on vaikuttava saavutus, BBC:n asiantuntija toteaa.

– On yllättävää, että herttua edelleen ajaa itse julkisilla teillä. Hän on aina ollut viimeiseen asti itsenäinen, ja kieltäytynyt kuulemasta kehotuksia lopettaa ajaminen, Dymond lisää.

Brittimedian kuninkaallisasiantuntijan mukaan prinssi Philipin onnettomuuteen johtaneet syyt tullaan varmasti tutkimaan tarkasti.

– Voi hyvin olla, että nyt herttua pakotetaan luopumaan ajo-oikeudestaan, asiantuntija arvelee.


Prinssi Philip siirtyi eläkkeelle elokuussa 2017. Sitä ennen hän vietti vuosikymmeniä kuningatar Elisabetin vierellä erilaisissa edustustilaisuuksissa.

Herttua on ehtinyt vuodesta 1952 alkaen osallistua erinäisiin tapahtumiin yhteensä peräti 22 219 kertaa. Eläköidyttyään prinssiä on nähty yhä vähemmän julkisissa tilaisuuksissa.

Lue lisää: Prinssi Philip, 97, auto-onnettomuudessa – selvisi loukkaantumatta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt