Kuninkaalliset

Prinssi Philip, 97, auto-onnettomuudessa – selvisi loukkaantumatta

rac

Julkaistu:

Hovi tiedottaa, että prinssi Philip on ollut auto-onnettomuudessa. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut.
Buckinghamin palatsi tiedottaa, että Edinburghin herttua prinssi Philip joutui tänään torstaina auto-onnettomuuteen lähellä Sandringhamin kartanoa. Palatsi korostaa, ettei 97-vuotias prinssi loukkaantunut onnettomuudessa.


Hovista kerrotaan, että prinssin auto kolaroi toisen ajoneuvon kanssa torstaina iltapäivällä.
  • Jutun videolla poliisit siirtävät autoja kolaripaikalta.
Norfolkin poliisi on kertonut brittimedialle, että onnettomuus tapahtui noin kolmen aikaan iltapäivällä paikallista aikaa. Ambulanssi kutsuttiin paikalle.

BBC:n mukaan 97-vuotias prinssi olisi itse ajanut autoa. Hovi ei ole vahvistanut tietoa.


Silminnäkijät kertovat BBC:lle, että prinssi Philipin ohjaama auto kääntyi kyljelleen törmäyksen voimasta. BBC:lle kerrotaan, että paikalle sattuneet ihmiset auttoivat prinssin ulos autosta. Hänen kuvaillaan olleen tajuissaan, mutta tapahtuneesta silminnähden järkyttynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän oli hyvin shokissa, BBC:lle kuvaillaan.

”Hän voi hyvin”

Hovi on vahvistanut medialle, että lääkäri tarkisti prinssin voinnin onnettomuuden jälkeen, eikä prinssi loukkaantunut onnettomuudessa.

Sky Newsin kuninkaallisasiantuntija Rhiannon Mills kuvailee iäkkään prinssin olevan hyvin aktiivinen ja ajavan itse edelleen autoa.

– Minulle on kerrottu, että lääkärintarkastus tehtiin varmuuden vuoksi ja hän voi hyvin. Meillä ei ole siis syytä huoleen. Tietenkin se, että hän on 97-vuotias tuo mukanaan huolenaiheita. Hän on tietenkin hyvin itsenäinen ja on ollut hyvin aktiivinen, Mills sanoo Sky Newsille.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat majoittuneet Sandringhamin kartanossa joulusta lähtien. Iäkäs prinssi jäi virallisesti eläkkeelle elokuussa 2017. Prinssi voi kuitenkin halutessaan osallistua eri tilaisuuksiin kuningatar Elisabetin rinnalla.

Prinssin terveydentila on heikentynyt viime vuosina, eikä hän esimerkiksi osallistunut jouluna muun kuninkaallisen perheen kanssa perinteiseen jumalanpalvelukseen Sandringhamissa.

Maaliskuussa 2018 prinssi joutui lonkkaleikkaukseen, josta toipuminen on brittilehtien mukaan ollut pitkä prosessi. Toukokuussa Britanniassa jännitettiin, pystyisikö prinssi osallistumaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häihin. Prinssi saapui kuitenkin häähumuun kuningatar Elisabetin rinnalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt