Hovista tihkuu lisätietoja: herttuatar purskahti itkuun – henkivartijan lähtö tuli Meghanille täysin puskista - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Hovista tihkuu lisätietoja: herttuatar purskahti itkuun – henkivartijan lähtö tuli Meghanille täysin puskista

Julkaistu: 16.1.2019 20:15

Herttuatar Meghanin henkivartija irtisanoutui sunnuntaina oltuaan vain puoli vuotta Sussexin herttuaparin palveluksessa. Nyt henkivartijan lähdöstä on tihkunut lisää tietoa.

Britanniaa ovat kuohuttaneet hovin työntekijöiden irtisanoutumiset. Sunnuntaina brittilehdet saivat selville herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn henkivartijan lähteneen äkisti.

Hän ehti olla Sussexin herttuaparin palveluksessa vain puolen vuoden ajan. Daily Mailin mukaan Harryn ja Meghanin turvallisuudesta vastannut henkilö oli ensimmäinen nainen, joka on toiminut kuninkaallisen perheen jäsenen turvatiimin johtajana.

Lue lisää: Joukkopako hovista kiihtyy: nyt tarpeekseen sai Meghanin henkivartija – ei voinut sietää yhtä piirrettä herttuattaren käytöksessä

Ovi on käynyt tiuhaan tahtiin hovissa. Monet pitkään kuninkaallisen perheen palveluksessa työskennelleet henkilöt ovat irtisanoutuneet hyvin lyhyessä ajassa.

Hovin sisäpiiriläiset kertovat Daily Mailille ja The Mirrorille, että henkivartijalla ja Meghanilla oli runsaasti erimielisyyksiä, joiden takia nainen irtisanoutui. Hovista kerrotaan, että henkivartija ei sietänyt Meghanin tapaa käydä spontaanisti halailemassa ja kättelemässä yleisöä edustusmatkoilla.

Henkivartija työskenteli Sussexin herttuaparin palveluksessa vain puolen vuoden ajan.

Henkivartijan kuvaillaan pitäneen sitä suurena turvallisuusriskinä ja uskoi Meghanin saattaneen itsensä vaaraan sellaisella käytöksellä.

Nyt brittilehdet ivat saaneet lisätietoja julkisuudessa nimettömänä pysyttelevän henkivartijan lähdöstä. The Sunille kuvaillaan irtisanoutumisen olleen erittäin vaikea hetki niin Meghanille kuin henkivartijallekin.

– Molemmat itkivät, lehdelle kerrotaan.

Henkivartijan kerrotaan jättäneen hovin ja samalla myös poliisin.

Hovin sisäpiiriläiset kertovat The Sunille, että henkivartija jätti samalla hovin pysyvästi, eikä siirry esimerkiksi toisiin tehtäviin hovin palveluksessa. Hänen uskotaan samalla myös jättäneen työnsä poliisissa.

Meghanin ja henkivartijan kuvaillaan tulleen hyvin läheisiksi kuuden kuukauden aikana, joten irtisanoutuminen tuli Sussexin herttuaparille täytenä yllätyksenä.

Kuninkaallisessa elämässä on ollut Meghanille totuttelemista

Hovin sisäpiiriläiset ovat kertoneet aiemmin brittilehdille, että sopeutuminen kuninkaalliseen elämään on ollut itsenäiselle Meghanille haastavaa. Herttuattarella ja henkivartijalla oli ollut suuria näkemyseroja esimerkiksi siitä, miten Meghan käyttäytyy edustustilaisuuksissa.

Herttuatar Meghan odottaa parhaillaan hänen ja Harryn esikoista.

Henkivartijan mielestä Meghan vaikutti unohtavan, ettei hän ole kuin kuka tahansa muu.

– Henkivartijoiden käyttö voi tuntua rajoittavalta, jos ei ole syntynyt kuninkaalliseen perheeseen ja tottunut siihen. Vaikka Meghan olikin tunnettu näyttelijänä, niin hän sai silti vapaasti tehdä mitä halusi, sisäpiiriläiset kertoivat Daily Mailille.

– Nykyisessä roolissaan hän ei saa liikkua minnekään ilman turvamiehiä ja se on ollut valtava shokki hänen kaltaiselleen ihmiselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?