8-vuotias pikkutyttö löi herttuatar Catherinen ällikällä – täräytti suoran kysymyksen kuningatar Elisabetista - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

8-vuotias pikkutyttö löi herttuatar Catherinen ällikällä – täräytti suoran kysymyksen kuningatar Elisabetista

Herttuatar Catherine rupatteli tiistaina hyväntuulisena lasten kanssa.

Julkaistu: 15.1.2019 19:05

Herttuatar Catherine jäi hiljaiseksi, kun pieni tyttö esitti hänelle tiukan kysymyksen.

Herttuatar Catherine vieraili tiistaina King Henry’s Walkin puutarhassa Lontoossa.

Hyväntuulinen herttuatar osallistui vierailullaan monenlaiseen aktiviteettiin. Hän ehti tavata puutarhassa työskenteleviä vapaaehtoisia, istuttaa kasveja, rakentaa linnunpönttöjä ja valmistaa pitsaa lasten kanssa suuressa ulkoilmauunissa.

Herttuatar Catherine intoutui kertomaan omien lastensa kuulumisia.

Herttuatar sanoi, että hänen koulussa istuva lapsensa prinssi George ja esikoulussa oleva prinsessa Charlotte ovat varmasti kateudesta vihreitä, kun saavat tietää äitinsä viettäneen päivän leipoen pitsaa.

– George ja Charlotte rakastaisivat opiskella ulkona. Se on hauskaa sisällä, mutta paljon parempaa ulkona, herttuatar jutteli.

Rupattelun lomassa nousi esiin erityisesti yksi kysymys, joka sai paljon nähneen herttuattarenkin häkeltymään. 8-vuotias Nadirah nimittäin halusi tietää kuningattaren suhtautumisen italialaiseen herkkuun.

– Onko kuningatar Elisabet koskaan syönyt pitsaa? Nadirah halusi People-lehden mukaan tietää.

Kysymys veti ensin herttuattaren hiljaiseksi, mutta lopulta hän vastasi parhaan taitonsa mukaan.

– Tiedätkö, tuo on todella hyvä kysymys. En tiedä, Catherine joutui toteamaan.

– Pitäisiköhän minun kysyä häneltä, kun näen hänet seuraavan kerran? Catherine pohti.

Kuningattaren entinen henkilökohtainen keittiömestari Darren McGrady on antamissaan haastatteluissa paljastanut, ettei kuningatar ole suurten makuelämysten ystävä, vaan pidättäytyy tiukasti ruokavaliossaan.

– Valitettavasti hän ei ole mikään ruokaharrastaja. Hän syö elääkseen, toisin kuin prinssi Philip, joka rakastaa ruokaa ja voisi puhua siitä vaikka koko päivän, keittiömestari kommentoi Telegraph-lehdelle muutama vuosi sitten.

– Kuningatar ei syö hiilihydraatteja. Ei perunaa, riisiä tai pastaa. Yleensä jotakin grillattua kalaa vihannesten ja salaatin kera, McGrady paljasti.

On siis melko todennäköistä, ettei pitsa kuulu ainakaan säännöllisesti kuningattaren tarkasti rakennettuun ruokavalioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?