Kuninkaalliset

Tässä ovat säännöt, joita kuningatar Elisabetin seurassa tulisi noudattaa – tuore herttuatar mokasi heti ohjeen, joka voi olla tavallisille ihmisille vaikea muistaa

Julkaistu: , Päivitetty:

etikettisäännöt
Herttuatar Meghan ja presidentti Donald Trump unohtivat molemmat tärkeän ohjeen: Kuningattarelle ei koskaan saisi kääntää selkäänsä.
Kuten monet kuninkaallisten elämää seuraavat tietävät, kuninkaallisten seurassa suositellaan noudatettavan tavallisen veronmaksajan korvaan varsin tavattomiakin kohteliaisuussääntöjä.

Kuninkaallisuutisiin keskittynyt Hello Magazine kertoo jutussaan, että Sussexin herttuatar Meghan mokasi yhden etiketin mukaisen säännön viime kesänä heti sen jälkeen, kun oli mennyt naimisiin Britannian prinssi Harryn kanssa. ”Moka” tapahtui, kun Meghan ja Harry viettivät aikaa kuningatar Elisabetin seurassa Royal Ascot -hevosurheilutapahtumassa viime kesäkuussa.

Paikalla olleiden mukaan Meghan oli jutellut kuningattaren kanssa kahden kesken, mutta kääntänyt tälle yhtäkkiä selkänsä kuullessaan miehensä puhuvan taaempana. Meghan oli innoissaan käännähtänyt kannoillaan muistamatta, että kuningattarelle ei saisi näyttää selkäänsä.


Brittihovin verkkosivuilla kerrotaan, että kuningattaren tapaamiseen ei liity mitään pakollisia käyttäytymissääntöjä, mutta ”ihmiset voivat valita itse, että noudattavat perinteisiä käytöstapoja”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hello-lehden oman kuninkaallisasiantuntijan Emily Nashin mukaan ei olekaan olemassa ”pakottavaa” sääntöä sille, saako kuningattarelle kääntää selkänsä vai ei. Monesti se silti nähdään etikettivirheenä.


Mitä muita suositussääntöjä kuningattaren tapaamiseen sitten liittyy?

Kun kuningattaren kanssa nauttii päivällistä tai illallista, on erityisen tärkeää odottaa, että hän aloittaa syömisen ensin.

Kuningattarelle saa puhua vain silloin, kun hän on ensin aloittanut keskustelun.

Vieraan tulisi myös olla aina hyvissä ajoin paikalla, kun tapaaminen kuningattaren kanssa on sovittu.

Näiden virheiden tekemistä kuningattaren seurassa voidaan kutsua ranskalaisella faux pas -termillä. Sitä käytetään käytetään kuvaamaan kömpelöä tai kiusallista erehdystä esimerkiksi etikettisääntöjen noudattamisessa. Kirjaimellisesti kyse on harha-askeleesta.

Donald Trump kohteli kuningatarta töykeästi

Meghan ei ole suinkaan ainoa, joka on tehnyt kuluneen vuoden aikana jonkinasteisen etikettivirheen kuningattaren kanssa. Useat mediat ympäri maapalloa uutisoivat viime heinäkuussa presidentti Donald Trumpin epäkohteliaasta käyttäytymisestä, kun hän tapasi kuningatar Elisabetin.
Trump pysähtyi äkillisesti ja kuningatar joutui kiertämään presidentin, kun he tervehtivät sotilasvartiota. Kun kuningatar ja Trump kävelivät pihalla kohti linnaa, Trump käveli reipasta tahtia kuningattaren edessä. Trump myös antoi kuningattaren odottaa itseään yli 10 minuuttia sovitun tapaamisajan jälkeen.


IS kertoi aiemmin myös siitä, miten Michelle Obama teki takavuosina etikettivirheen, kun hän tapasi kuningattaren. Obama antautui keskusteluhetkeen kuningattaren kanssa innoissaan. Hän kietoi kätensä kuningattaren hartioiden ympärille, vaikka kuningatarta ei saisi koskaan koskettaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt