Kuninkaalliset

Sofia harvinaisen avoimena uutuusdokumentissa kuninkaallisen elämän haasteista – näin monen mutkan kautta tosi-tv-tähdestä kuoriutui prinsessa

Julkaistu:

erikoishaastattelu
Prinsessa Sofia pohtii SVT:n dokumentissa, kuinka paljon hänen elämänsä on muuttunut viime vuosina.
Prinsessa Sofian ja Carl Philipin häitä tanssittiin Tukholmassa 13. kesäkuuta 2015. Samalla Älvdalenista kotoisin olevan nuoren naisen elämä mullistui kertaheitolla.

Prinsessa Sofia ja muut kuninkaallisen perheen jäsenet kertovat kuluneesta vuodesta SVT:n perinteisessä Året med kungafamiljen -dokumentissa. Prinsessa Sofia kertoo dokumentissa avoimesti, kuinka suuria muutoksia hänen elämässään on tapahtunut viime vuosina. Sofia oli aivan tavallinen nuori nainen, kun hän tapasi Carl Philipin. Nyt hän on yksi Ruotsin seuratuimmista henkilöistä.

– Elämäni on muuttunut melko paljon. Se on muuttunut myös yksityiselämäni puolella. Minusta on tullut äiti ja olen astunut rooliini prinsessana, uusine tehtävineni. Paljon on tapahtunut, Sofia pohtii dokumentissa.

Tarjoilijana ja joogaohjaajana työskennellyt Sofia ja prinssi Carl Philip tapasivat toisensa 2007, kun he olivat juhlimassa samalla luksusklubilla. Ensimmäisellä tapaamisella ilta ei johtanut mihinkään, mutta railakas pariskunta törmäsi toisiinsa uudestaan suositussa Pepes Bodega -yökerhossa kesällä 2009.


Carl Philipin ystävä on kertonut, että kyseisen illan jälkeen Carl Philip oli ”erittäin kiinnostunut” Sofiasta, ja ihastunut kaksikko vaihtoi keskenään heti puhelinnumeroita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Sofia sanoo SVT:n dokumentissa elämässä tapahtuneiden muutosten olevan pääasiassa positiivisia. Ennen prinssin kanssa avioitumistaan hän tunsi olevansa kuin keskellä kahta maailmaa.

Sofialta kysytään dokumentissa, onko hän koskaan katunut sitä, että astui kuninkaallisten maailmaan. Sofialla on asiasta selkeä mielipide.

– En ole ihminen, joka katuisi tekemiään asioita. On helppoa katsoa taaksepäin ja katua menneitä asioita, mutta minä en usko sellaiseen. Olisin voinut päättää olla olematta osa tätä maailmaa, mutta sitten olisin menettänyt elämäni rakkauden, kaksi lastani ja hienot roolini tarjoamat mahdollisuudet. Joten, ei, en kadu.


Hän kuitenkin sanoo, ettei rooli prinsessana ole ollut kaikista helpoin. Välillä on ollut aikoja, jolloin hän on kokenut velvollisuuden liian suurena taakkana.

– Pari vuotta sitten en tiennyt selviäisinkö siitä, että työ on niin julkista. Nyt tilanne on paljon parempi. Me ihmiset olemme hyvin sopeutuvaisia. Olen luultavasti hyväksynyt asian. En valitsisi enää toisin. Sen (julkisuuden) kanssa oppii elämään, hän sanoo.

Sofia tunnettiin nuoruudessaan melkoisena bilehirmuna. Esimerkiksi kesäkuussa 2001 tuolloin vasta 16-vuotias Sofia vieraili rockfestivaaleilla ja hänet valokuvattiin melkoisissa juhlatunnelmissa The Ark -yhtyeen keulakuvan Ola Salon nimikirjoitus vatsassaan. Kuvat levisivät ruotsalaislehdissä laajasti sen jälkeen kun media sai vihiä Sofian ja Carl Philipin suhteesta.

Vielä kuuluisimpia ovat kuvat, joissa hän esiintyi yläosattomissa Slitz-miestenlehdessä. Julkisuuteen hän nousi esiinnyttyään Paratiisihotelli-tosi-tv-ohjelmassa vuonna 2005. Hän eteni kisassa finaaliin saakka.

Ruotsalaislehtien mukaan Sofian menneisyys oli pitkään liian suuri pala purtavaksi kuningatar Silvialle ja kuningas Kaarle Kustaalle. Myös prinsessa Madeleinen on kerrottu suhtautuneen alussa Sofiaan hyvin nihkeästi. Hiljalleen Sofia rupesi kuitenkin esiintymään julkisuudessa yhä enemmän Carl Philipin rinnalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt