Kehonkielen asiantuntijalta täystyrmäys herttuaparien sovinnolle – Catherinen ele paljasti todelliset tunteet: ”Kuin tilanne olisi yleinen vitsi” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kehonkielen asiantuntijalta täystyrmäys herttuaparien sovinnolle – Catherinen ele paljasti todelliset tunteet: ”Kuin tilanne olisi yleinen vitsi”

Herttuattaret sanailivat keskenään hyväntuulisina. Prinssien ja Catherinen käytös sai kuitenkin kehonkielen asiantuntijan epäröimään.

Julkaistu: 27.12.2018 7:04

Britannian kuninkaallinen perhe kuvattiin joulupäivänä hyväntuulisena kävelemässä joulukirkkoon. Erityisesti kiinnitettiin huomiota siihen, että herttuatar Catherine ja herttuatar Meghan vaikuttivat tulevan hyvin toimeen, vaikka heidän välirikosta on huhuttu viikkoja.

Myös prinssi Williamin ja prinssi Harryn välien huhuttiin viilenneen vaimojensa vuoksi.

Perinteen mukaan koko kuninkaallinen perhe vietti kuitenkin joulun pyhät yhdessä Sandringhamissa. Jouluaattona hovissa vietettiin hiljaiseloa, mutta joulupäivänä perhe asteli odotetusti tiedotusvälineiden ja yleisön eteen.

  • Yllä olevalla videolla kuninkaalliset saapuvat joulukirkkoon.

Herttuattarien yhteistä julkista esiintymistä luonnehdittiin ”välirauhaksi” ja tarkoittavan sitä, että huhutut erimielisyydet on laitettu syrjään ainakin joulun ajaksi.

Herttuattaret keskustelivat, mutta prinssit eivät luoneet toisiinsa katsettakaan.

Nyt kehonkielen asiantuntija Judi James on antanut tiukan arvionsa herttuaparien julkisesta suorituksesta brittimedialle. Hänen mielestään aurinkoisten herttuattarien hymyjen taakse kätkeytyy paljon piilotettuja tunteita.

Meghanilta nähtiin joulupäivänä poikkeuksellinen läheinen ele Catherinelle kaksikon kävellessä sisään kirkon portista. Meghan kiirehti Catherinen vierelle ja laittoi kätensä hellästi tämän selälle, samalla herttuattarelle hyväntuulisesti jutellen. Kaksikko vaikutti myös vaihtaneen innoissaan vitsejä keskenään.

James arvioi brittimedialle, että etenkin herttuatar Catherine yritti olla mahdollisimman ystävällinen Meghanille. Jamesin mukaan Catherine ei pysynyt tiukasti miehensä käsipuolessa kuten Meghan, vaan käveli Meghanin vieressä. Meghan pysyi Harryn käsipuolessa, mutta oli selvästi kääntynyt Catherinen puoleen.

James arvioi, että herttuattaret käyttäytyivät toisiaan kohtaan ”kuin poliitikot”.

– Heidän käytöksensä muistuttaa poliitikkojen kehonkieltä. Asioita, joita poliitikot tekevät halutessaan näyttää signaaleja yhteneväisyydestä tai samanmielisyydestä.

Jamesin mielestä Meghan ja Catherine peilasivat toistensa käytöstä, mikä korosti vaikutelmaa siitä, että he esittäisivät liian hyviä ystäviä. Asiantuntijan mukaan myös erityisesti ”diplomaatin roolin” ottaneen Catherinen hymy vaikutti tilaisuudessa silmiin nähden huvittuneelta iloisen sijaan.

– Catherinen hymy on tavallisesti hyvin aito. Nyt hän vaikutti siltä kuin tilanne olisi yleinen vitsi siitä, että heidän täytyy esittää ystäviä, James analysoi Daily Mailille.

Catherine toimi kehonkielen asiantuntijan mukaan tilanteessa ”diplomaattina”. Hän ei pitäytynyt Williamin käsipuolessa, vaan kurottautui juttelemaan Meghanille. Harry piti katseensa yleisössä ja maassa.

Myös William hymyili kansalle poikkeuksellisen leveästi. Nelikosta Harry oli ainut, jolla oli vaikeuksia hymyillä. Hän ei myöskään sanaillut tai edes katsonut veljeään kuten herttuattaret keskenään. Tämä vaikutti kehonkielen asiantuntijasta omituiselta.

– Prinssit ovat aina vitsailemassa tai naureskelemassa keskenään. Tällä kertaa kumpikin veljeksistä oli tunkenut kätensä tiukasti taskuihinsa ottamatta toisiinsa minkäänlaista kontaktia, James pohti.

Prinssi Philip ei osallistunut joulukirkkoon tänä vuonna, mikä on herättänyt huolta briteissä. Buckinghamin palatsi kuitenkin tiedotti 97-vuotiaan prinssin voivan hyvin, mutta haluavan viettää joulua vain perhepiirissä.

Kuninkaallisten joulunvietto jatkuu lounaan merkeissä, jonka jälkeen he seuraavat televisiosta kuningattaren puheen. Joululounaalla tarjoillaan aina kalkkunaa ja karpalohilloa sekä vanukasta.

Tapaninpäivänä perhe suuntaa aamiaisen jälkeen metsästämään fasaaneja. Vanhan perinteen mukaan miehet ampuvat ja naisten tehtävä on noukkia saalis. Metsästysretken jälkeen vieraat lähtevät Sandringhamista.

Kuningatar viipyy Sandringhamissa yleensä helmikuun alkuun. Joulukoristeet otetaan pois vasta kun kuningatar on poistunut kartanosta.

Lähteet: Daily Mail, The Sun, Mirror

Catherine ja Meghan yrittivät karistaa huhut välirikosta joulupäivänä.

Jamesin mielestä herttuattaret ”yrittivät liikaa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?