Kuninkaallisen suhdesopan keskelle joutuneet Meghan ja Catherine astuivat julkisuuteen – brittilehdet varmoja herttuattarien ”välirauhasta”

Julkaistu:

Brittihovi viettää joulua parhaillaan Sandringhamissa. Joulupäivänä perhe asteli kameroiden eteen viime viikkojen kohusta huolimatta hyväntuulisena.
Huhut prinssi Williamin ja prinssi Harryn viilenneistä väleistä, sekä herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin välirikosta ovat velloneet kiivaina Britanniassa jo viikkojen ajan. Hovista on tihkunut brittilehdille tietoja, etteivät Catherine ja Meghan olisi halunneet viettää joulua yhdessä.
Perinteen mukaan koko kuninkaallinen perhe on kuitenkin viettänyt joulun pyhät Sandringhamissa ja niin tapahtui myös tänä vuonna. Jouluaattona hovissa vietettiin hiljaiseloa, mutta joulupäivänä kuninkaallinen perhe asteli odotetusti tiedotusvälineiden ja yleisön eteen.


Kuninkaallinen perhe saapui joulukirkkoon kuningatar Elisabet etunenässä, eikä viime aikojen kohu näyttänyt ainakaan päällepäin synkistäneen prinssiveljesten tai heidän vaimojensa joulunviettoa. Prinssi William ja prinssi Harry tervehtivät paikalle saapuneita ihmisiä hymyssä suin. Punaiseen asuun pukeutunut Catherine käveli tummiin pukeutuneen herttuatar Meghanin vierellä hymyssä suin.


Brittilehdet ovat luonnehtineet herttuattarien yhteisen julkisen esiintymisen olevan merkki eräänlaisesta ”välirauhasta” ja tarkoittavan sitä, että huhutut erimielisyydet on laitettu syrjään ainakin joulun ajaksi.

Prinssi Philip ei osallistunut joulukirkkoon tänä vuonna, joka on herättänyt huolta briteissä. Buckinghamin palatsi kuitenkin tiedotti 97-vuotiaan prinssin voivan hyvin, mutta haluavan viettää joulua vain perhepiirissä.
Brittilehtien tietojen mukaan William ja Catherine, sekä Harry ja Meghan eivät yövy saman katon alla Sandringhamissa. William ja Catherine majoittuvat Anmer Hallissa, joka sijaitsee aivan Sandringhamin kartanon läheisyydessä. Harry ja Meghan sen sijaan yöpyvät tietojen mukaan Sandringhamin kartanossa.


Kuninkaallisten joulunvietto jatkuu lounaan merkeissä, jonka jälkeen he seuraavat televisiosta kuningattaren puheen. Joululounaalla tarjoillaan aina kalkkunaa ja karpalohilloa sekä vanukasta.

Tapaninpäivänä perhe suuntaa aamiaisen jälkeen metsästämään fasaaneja. Vanhan perinteen mukaan miehet ampuvat ja naisten tehtävä on noukkia saalis. Metsästysretken jälkeen vieraat lähtevät Sandringhamista. Kuningatar viipyy Sandringhamissa yleensä helmikuun alkuun. Joulukoristeet otetaan pois vasta kun kuningatar on poistunut kartanosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt