Prinsessa Eugenielta harvinainen avautuminen: hurja leikkaus johti vuosikausien häpeään – paljasti arpensa koko maailmalle hääpäivänään

Julkaistu:

Prinsessa Eugenien selkä leikattiin hänen ollessaan 12-vuotias. Muistona pelottavasta kokemuksesta hän kantaa selässään pitkää arpea.
Prinsessa Eugeniella on ollut monella tapaa etuoikeutettu elämä: hän on brittihovin jäsen kuningattaren lapsenlapsena, ja tänä syksynä hän asteli unelmahäissään naimisiin puolisonsa Jack Brooksbankin kanssa.

Prinsessan elämä ei kuitenkaan ole aina ollut auvoista. 28-vuotias Eugenie on avautunut brittimedialle harvinaisessa haastattelussa ja kertonut lapsuutensa ikävistä kokemuksista.

Eugenie kärsi lapsena pahasta skolioosista, joka vaikeutti hänen elämäänsä.


Tilanne äityi niin pahaksi, että 12-vuotiaana prinsessa joutui rankkaan leikkaukseen. Suuressa operaatiossa Eugenien selän asentoa korjattiin radikaalisti asentamalla selkärankaan titaania. Buckinghamin palatsi pysytteli kahdeksan tuntia kestäneestä vaativasta leikkauksesta vaitonaisena.

Operaatio onnistui hyvin, mutta oli merkittävä ja muutti koko Eugenien elämän. Prinsessa kuvailee Daily Telegraphin haastattelussa leikkauksen jättäneen hänet vihaiseksi, sillä hän pelkäsi joutuvansa kiusatuksi erilaisuutensa ja suuren, selkään jääneen arpensa vuoksi.

– Päässä vain vilisi hullun lailla erilaisia tunteita ja huolia. Pystynkö enää urheilemaan, näytänkö enää samalta, jäänkö jälkeen koulussa? Olin vihainen, etten voinut juosta ja leikkiä, Eugenie muistelee.


Parin kuukauden ehdottoman levon ja toipumisen jälkeen hän pystyi palaamaan takaisin kouluun. Leikkaus ja siihen liittyneet vuosia kestäneet pelot ja huolet olivat Eugenielle arka paikka pitkälle aikuisuuteen asti.

– Tein ennen kaikkeni piilottaakseni arven, hän myöntää.

Yksi hetki kuitenkin muutti prinsessan tavan ajatella arpeaan. Hän oli vierailulla Stanmoressa ortopediaan erikoistuneessa Royal National Orthopaedic -sairaalassa, jossa hän tapasi leikkauksesta tulleen pienen tytön.

– Menin sairaalaan ja siellä oli pieni tyttö, joka ei päässyt ylös leikkauksensa takia. Hänen silmänsä laajentuivat ja hän alkoi hymyillä kun näytin, että minulla on todella iso arpi selässäni, mutta pystyn seisomaan hänen edessään, Eugenie kertoo.


Nykyisin prinsessa on sinut arpensa kanssa, sillä hän jopa valitsi ylleen hääpuvun, joka paljasti arven kaikelle kansalle. Eugenie myös kutsui hänet leikanneen kirurgin häihin.

– Häämekon täytyi näyttää arpeni, se oli yksi huomion keskipisteistä, Eugenie sanoo.

– Uskon nykyään, että arvet ovat kuin muistoja, jotka kertovat tarinan vartalossasi. Ne muistuttavat kuinka vahva olet ollut, ja että selviydyit kertomaan kokemuksesi muillekin, Eugenie kuvailee.


Nykyään prinsessa on keskittynyt kertomaan tarinaansa erityisesti nuorille tytöille, joita hän haluaa rohkaista vaikeuksista huolimatta.

– Olkaa ylpeitä tarinasta, jonka voitte kertoa, ja inspiroikaa ihmisiä sen avulla, Eugenie sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt