Herttuatar Meghan käytti kuningattaren jouluillallisella 150 000 euron asukokonaisuutta – tällainen on brittihovin perinteinen jouluohjelma

Herttuatar Meghan saapui kuningattaren emännöimälle illalliselle upeassa asukokonaisuudessa.

Meghan ja Harry kuvattiin keskiviikkona saapumassa kuningattaren jouluillalliselle.

21.12.2018 8:15

Sussexin herttuatar Meghanin, 37 vuotta, vaatetyylistä on tullut parissa vuodessa yksi maailman seuratuimpia. Uteliaat silmäparit ovat seuranneet, miten amerikkalaisen näyttelijän tyyli on muuttunut sen jälkeen, kun hän meni naimisiin Britannian prinssi Harryn kanssa. Meghan on osoittanut pitävänsä kiinni omasta vaatemaustaan.

Kuningatar Elisabet II kutsui hovin jäseniä joulun alla perinteisesti ”pikkujouluillalliselle” Buckinghamin palatsiin. Vieraiden joukossa olivat luonnollisesti kuningattaren lapsenlapset prinssi Harry ja prinssi William puolisoineen.

Brittiläinen Mirror-lehti kertoo nyt, että Meghan ilmestyi illalliselle upeassa asukokonaisuudessa, johon kuului mukaan Reflection de Cartier -sarjan valkokultainen, timanteilla koristeltu rannekoru. Korun arvo on ainakin 140 000 euroa.

Yllä näkyvässä Twitter-kuvassa näkyy leninki, joka Meghanilla oli yllään vuonna 2016 sekä myös kuningattaren jouluillallisella keskiviikkona.

Leningiksi Meghan oli valinnut Erdemin yli 1000 euron arvoisen luomuksen, jota hän piti yllään aiemmin ainakin vuonna 2016. Silloin se nähtiin hänen yllään Today-tv-ohjelmassa, johon hän osallistui puolisonsa kanssa yhdessä.

Upean illallisasun kruunasivat yli 400 euron arvoinen pehmeä villatakki ja Meghanin lempimerkin Aquazzuran korkokengät.

Catherinella oli puolestaan yllään ”vain” muutaman sadan euron arvoinen, ainakin seitsemän vuotta vanha leninki. Catherine suosii usein pukeutumisessaan asuja, joita on käyttänyt aiemminkin.

Aiemmin uutisoitiin, että herttuattarien välillä olisi jonkinlaista kärhämää. Hovi ei ole kommentoinut väitteitä millään lailla.

Tällainen on kuninkaallisen perheen perinteinen joulu

Kuninkaallinen perhe viettää joulua joka vuosi Sandringhamin palatsissa Norfolkissa. 60-luvulla joulua vietettiin jonkin aikaa Windsorissa, kun kuningattaren ja tämän puolison lapset olivat pieniä. 80-luvulla joulunvietto siirtyi takaisin Sandringhamiin.

92-vuotias kuningatar Elisabet on jo toteuttanut yhden jokavuotisen perinteensä hyppäämällä torstaina tavalliseen paikallisjunaan Lontoosta Norfolkiin.

Yleensä hänen seurassaan on nähty hänen puolisonsa, nyt jo 97-vuotias prinssi Philip. Tänä vuonna Philip ei ollut hänen mukanaan.

Toinen brittien joulunviettoon hyvin perinteisesti kuuluva seikka on kuningas Yrjö V:n aloittama jouluinen lähetysperinne. Elisabet on jatkanut joululähetysperinnettä, ja brittien televisioissa esitetäänkin joka joulu kuningattaren joululähetys.

Hovi tiedotti sivuillaan tällä viikolla myös muista traditioista, jotka liittyvät erottamattomasti brittihovin joulunviettoon. Tiedotteessa kerrottiin muun muassa, että lahjojen antaminen kuuluu erottamattomasti hovin jouluun. Kuningatar ojentaa joka vuosi itse osalle henkilökunnastaan joululahjoja. Kuningatar antaa työntekijöille lahjaksi perinteisesti myös jouluvanukasta.

Kuninkaallisen perheen jäsenet antavat lahjoja myös toisilleen. He asettavat lahjat joka vuosi pirttipöydille odottamaan lahjojen jakamista. Ne jaetaan jouluaaton iltana teen nauttimisen yhteydessä.

Seuraavana aamuna, eli joulupäivän aamuna kuninkaallinen perhe menee yhdessä joulukirkkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?