Herttuatar Meghanin isä laukoi rajuja väitteitä aamu-tv:ssä – paljasti viimein lohduttoman totuuden välirikosta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghanin isä laukoi rajuja väitteitä aamu-tv:ssä – paljasti viimein lohduttoman totuuden välirikosta

Julkaistu: 17.12.2018 16:26

Herttuatar Meghanin isä Thomas on jälleen avannut sanaisen arkkunsa hänen ja tyttärensä väleistä julkisuudessa.

Brittihovissa on kuohunut viime viikot ja herttuatar Meghanin isä Thomas Markle on iskenyt oman lusikkansa soppaan tv-esiintymisellään. Hovista on kerrottu brittilehdille prinssi Williamin ja prinssi Harryn, sekä heidän puolisoidensa herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin viilentyneiden välien luovan synkän varjon kuninkaallisten joulunvieton ylle.

Kiinnostus etenkin herttuatar Meghania kohtaan on ollut erittäin kiivasta siitä lähtien, kun hän ja Harry ilmoittivat avioituvansa. Toukokuussa pari vihittiin Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa, eikä kiinnostus herttuatarta kohtaan ole osoittanut laantumisen merkkejä.

Britanniassa on seurattu tiiviisti Marklen suvun perhedraamaa, etenkin Meghanin ja hänen isänsä Thomas Marklen mutkikkaita välejä. Isä on surrut haastatteluissa tyttärensä katkaisseen keväällä yhteydenpidon kokonaan. Terveysongelmista kärsinyt Thomas ei päässyt saattamaan Meghania alttarille ja brittilehtien tietojen mukaan viimeinen niitti tyttärelle oli se, kun Thomas lavasti paparazzikuvia saadakseen rahaa.

Thomas Marklen ongelmat hovin kanssa alkoivat juuri ennen Meghanin ja Harryn häitä, kun brittilehdet saivat selville hänen lavastaneen paparazzikuvia ja saaneen kuvista sievoisen summan.

Brittien aamu-tv:ssä Good Morning Britain -ohjelmassa paneuduttiin tänään maanantaina jälleen Marklen perhedraamaan. Thomas Markle, 74, esiintyi ohjelmassa ja puhui suunsa puhtaaksi hänen ja Meghanin väleistä.

– Olen pyytänyt paparazzikuvia anteeksi sata kertaa. Ei niiden takia katkaista yhteydenpitoa, sehän on ihan naurettavaa, Thomas jyrisi.

Thomas antoi haastattelun aamu-tv:n juontajille Piers Morganille ja Susanna Reidille videoyhteyden välityksellä Kaliforniasta. Thomas kuvaili ohjelmassa tilanteen olevan edelleen aivan yhtä tulenarka kuin ennenkin.

Hän uskoo välirikon johtuvan vain ja ainoastaan yhdestä asiasta: hänen saamastaan julkisuudesta.

– Ainoa keksimäni syy on se, että he lukevat kaiken mitä minusta kirjoitetaan. Olen antanut vain viisi haastattelua ja niiden haastattelujen perusteella ihmiset kertovat minun sanoneen jotain, vaikka en ole sellaista koskaan sanonut. Meghan ja Harry uskovat sen ja siksi minua vältellään, Thomas suri tv-lähetyksessä.

Prinssi Harry ja Meghan avioituivat toukokuussa. Pari sai häiden jälkeen arvonimen Sussexin herttuapari.

Juontajat Piers Morgan ja Susanna Reid kertoivat olevansa tilanteesta ymmällään.

– Meghan on poistanut sinut elämästään täysin häiden jälkeen, Piers Morgan hämmästeli.

Thomas vahvisti, ettei ole ollut missään tekemisissä Meghanin kanssa toukokuisten häiden jälkeen. Hän ei myöskään ole vieläkään tavannut prinssi Harrya. Tilanne on ajanut isän epätoivon partaalle.

– Meghan on aina ollut hyvin ystävällinen kaikille. Hän ei ole koskaan ollut töykeä kenellekään. En todellakaan tiedä mistä on kyse.

– Olen hyvin pettynyt tähän tilanteeseen, enkä ole aivan täysin varma miksi olemme tässä tilanteessa. Olen yrittänyt tavoittaa Meghania viikkoja. Joka ikinen päivä lähetän hänelle viestin. En ole saanut vastausta, Thomas kertoi.

Pystyykö kuningatar Elisabet ratkaisemaan Marklen sukudraaman?

Kuten Ilta-Sanomat on aikaisemmin kertonut, Harry ja Meghan matkustavat jouluksi Sandringhamiin, jossa kuninkaallinen perhe viettää perinteisesti joulun pyhät.

Lue lisää: Hovissa muhii ennennäkemätön suhdesoppa: joulusta muodostumassa painajainen – pakotetaanko Catherine viettämään pyhät Meghanin kanssa?

Thomas Markle sanoi aamu-tv:n haastattelussa toivovansa kuningatar Elisabetin auttavan häntä ja Meghania korjaamaan välinsä.

– Olisin hyvin kiitollinen, jos hän pystyisi tekemään jotain. Uskoisin, että hän haluaa selvittää perheen erimielisyydet. Kaikkien perheiden, olivat ne kuninkaallisia tai eivät, pitäisi olla yhdessä jouluna.

Kuningatar Elisabet voi tuoda Marklen perheen yhteen, ainakin jos Meghanin Thomas-isää on uskominen.

Aamu-tv:n juontajat tiedustelivat olisiko Thomasilla jotain sanottavaa tyttärelleen, joka ehkä näkisi tv-esiintymisen.

– Rakastan sinua hyvin paljon, olet tyttäreni ja haluaisin kuulla sinusta. Mitä tahansa erimielisyyksiä meillä onkaan, niin olemme perhettä ja pystymme selvittämään ne. Ole kiltti ja ota minuun yhteyttä, Thomas aneli.

Thomas Marklen mukaan Meghan on jättänyt hänet kokonaan elämänsä ulkopuolelle.

Piers Morgan kertoi Thomasille ja tv-katsojille hänellä olevan hieman samankaltaisia kokemuksia Meghanista. Ennen Meghanin ja Harryn häitä hän oli ollut Meghanin hyvä ystävä. Harryn tapaamisen jälkeen yhteydenpito loppui kuin seinään.

Thomas nyökkäili ja totesi, ettei mykkäkoulu voi jatkua ikuisesti. Meghanin ja Harryn esikoinen syntyy keväällä ja Thomas toivoo voivansa olla osa lapsen elämää.

– Toivon tilanteen selviävän pian ja meidän olevan puheväleissä, ei tämä voi jatkua ikuisesti. Minulle täytyy olla sijaa hänen elämässään. Olen hänen isänsä ja pian hänen lapsensa isoisä.

Britit ihmeissään hovin mylläkästä

Sosiaalisessa mediassa Thomas Marklen tv-haastattelu on herättänyt paljon huomiota. Meghanin ja isän väliset erimielisyydet vaikuttavat kommenttien perusteella jakavan rajusti mielipiteitä.

Osa uskoo Thomas Marklen olevan vain rahan perässä, osa säälii iäkästä miestä

– Kuinka paljon isä sai rahaa tästä haastattelusta? Isä ja siskopuoli ovat lieroja. Minä katkaisisin välit kaikkiin, jotka käyttäytyvät samalla tavalla kuin he, Twitterissä puhistaan.

– Tässä on jotain outoa. Isä talutti Meghanin alttarille hänen ensimmäisissä häissään, mutta kuninkaallisten häiden jälkeen hän ei pysty enää edes puhumaan isälleen? Ihmiset tekevät virheitä. Toivottavasti Meghan ymmärtää sen kun hänen oma lapsensa syntyy.

Thomas Markle esitteli aamu-tv:ssä myös vanhoja perhekuvia, joissa isä ja tytär poseerasivat onnellisina. Thomas kuvaili tv-haastattelussa olevansa ihmeissään hänen ja Meghanin välirikosta.

Twitterissä myös mietitään, onko Meghan sittenkään täysin syytön brittihovin draamaan.

– Meghanilla on suunnitelma ja isä ei ole osa sitä. Hänen ja Catherinen välit ovat viilentyneet, hovin työntekijät irtisanoutuneet... Mitähän seuraavaksi? kuninkaallisfanit arvuuttelevat.

Osa kommentoijista vertaa Meghania amerikkalaiseen seurapiirikaunotar Wallis Simpsoniin, jonka suhde prinssi Edvard VIII:n kuohutti Britanniaa vuosikymmeniä sitten. Prinssi luopui kruunusta ja valitsi elämän kertaalleen jo eronneen amerikkalaisnaisen kanssa.

– Kuninkaallisten ei pitäisi ikinä mennä naimisiin amerikkalaisten kanssa, Twitterissä kommentoidaan ja viitataan 30-luvulla hovia järisyttäneeseen skandaaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?