Kuninkaalliset

Pian 75-vuotias kuningatar Silvia avautuu ensimmäistä kertaa alkuajoistaan kuninkaan puolisona – käskettiin olemaan ”ajattelematta asioita”

Julkaistu:

Kuningatar Silvia avaa harvinaisessa haastattelussa tuntojaan kuningattarena olemisesta.
Kuningatar Silvia on antanut tulevan 75-vuotispäivänsä kunniaksi harvinaisen haastattelun ruotsalaiselle Elle-lehdelle. Oikeastaan haastattelu on paikallisen median mukaan ensimmäinen, jossa Silvia avaa tuntojaan ja alkuaikojaan kuningattarena.

Kuningatar nähdään myös muotilehden tammikuun kansikasvona.
Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia ilmoittivat kihlauksestaan maaliskuussa 1976. Heidät vihittiin avioliittoon Tukholman Suurkirkossa vielä saman vuoden kesäkuussa. Siitä asti pari on pitänyt yhtä.


Saksalaissyntyinen Silvia asui nuoruudessaan muun muassa Sao Paulossa. Hän kertoo olleensa Ruotsiin muutettuaan kovin ymmällään maan tapahtumista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän kertoo Ellessä saaneensa tukea alkutaipaleeseensa kuningas Kaarle Kustaan tädiltä, silloiselta Tanskan kuningatar Ingridiltä.

– Hän oli valloittava ihminen ja halusi tukea minua. Hän sanoi, mitä ajatteli: ”jaa, tämä on hyvä, mutta ehkä näin olisi parempi. Kuningatar Ingrid ei kuitenkaan koskaan sanonut, että minun tulisi ajatella asioita. Ei koskaan. Kuninkaan siskotkaan eivät sanoneet niin, hän kertoo.

– Mutta minusta tuntui siltä, että minun täytyi. Minä näin! Minä näin asioita, joita tulisi muuttaa.


Silvia puhuu haastattelussa heikkoudestaan vähempiosaisten ihmisten auttamiseen. Hän perusti lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastustavan World Childhood Foundationin lähes 20 vuotta sitten. Säätiö sai alkunsa, kun Ruotsissa uutisoitiin 90-luvun puolivälissä miehestä, joka myi lapsipornoa.

– Koko Ruotsi oli shokissa siitä. Minäkin olin. Olin hyvin surullinen. Sitten mietin, että miksi en tekisi jotain vastustaakseni tätä kaikkea? Se oli syy siihen, miksi perustin Childhoodin vuonna 1999.

Miksi kuningatar haluaa taistella raskaita aiheita vastaan niin kovasti?

– Ehkä kuningas ajatteli, että minun tulisi tehdä jotakin, Silvia tuumaa.

– Ja se on totta, hän jatkaa kertoen, kuinka järjesti sadoille vanhuksille piknikin Drottningholmin linnan pihalla.


Haastattelussa Silvia puhuu myös lapsistaan. Hän kommentoi muun muassa kruununprinsessa Victorian tapaa lainata hänen vanhoja edustusvaatteitaan.

– Mielestäni on hauskaa, että teinitytöillä – kaikissa perheissä – on omat ajatusmaailmansa ja mielipiteensä siitä, mikä on muodikasta. ”Onko äidilläni pakko olla tuollainen (asu)?”, he sanovat, Silvia kertoo Ellelle.

– Ja yhtäkkiä, muutama vuosi myöhemmin, äidin vaatteet ovat oikeastaan todella mahtavia. Se tekee minut hyvin onnelliseksi, hän jatkaa.

Silvia iloitsee, että hänellä ja Victorialla on yhtenevä tyylitaju.

– On hienoa, että hänellä on kanssani samanlainen maku ja on upeaa, että hän haluaa käyttää vaatteitani. Ja tietysti, että ne sopivat hänelle.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Syksyllä havaittu radio­­aktiivinen päästö saattoi olla peräisin luultua pahemmasta INES 5 -tason turmasta
   Ulkomaat
  3. AFP: R&B-laulaja Chris Brown vapautettu ilman syytettä Ranskassa – väitettiin syyllistyneen raiskaukseen
   Viihde
  4. Huumeparoni El Chapon puolustus­asianajajan matalalla äänellä lausumat sanat käynnistivät spekulaatiot: ”Se olisi ennenkuulumatonta”
   Ulkomaat
  5. Nuorten MM-kultamitalisti loukkaantui pahannäköisesti SM-liigassa – Jukka Rautakorvella selvä näkemys tilanteesta
   SM-liiga
  6. Tunti sitten
  7. Lottoaja oli lunastamassa voittoaan, kun hänellä välähti – voittokuvasta tuli somehitti: ”Olen yllättynyt, ettei kukaan muu ole tehnyt tätä”
   Viihde
  8. Uusi paljastuskirja Valkoisesta talosta – Trumpin ex-avustaja kuvailee ilmapiiriä kaoottiseksi ja vilpilliseksi
   Ulkomaat
  9. Eduskuntaan pyrkivä rehtori pisti koulun oppilaat liimaamaan vaalimainoksia Alajärvellä – ”Siinä oli enemmän innostusta kuin harkintaa”
   Kotimaa
  10. Kuvat ja video: Osa Niagaran putouksista jäätyi paukkupakkasissa – maisema kuin Disneyn sadusta
   Ulkomaat
  11. Kommentti: Ville Niinistö on kuin Soinin ”vanha isäntä Reinoissa” – ja se on ongelma Pekka Haavistollekin
   Politiikka
  12. 2 tuntia sitten
  13. Olli Herman bongasi uuden rakkaansa sosiaalisesta mediasta: Tällaiset olivat rokkikukon ja ”kakkukaunottaren” ensitreffit
   Viihde
  14. Näytä lisää