Prinssi Harry jättää yli 20 vuotta jatkuneen perinteen herttuatar Meghanin vuoksi – radikaali päätös läväytti esiin kulisseissa muhineen skandaalin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry jättää yli 20 vuotta jatkuneen perinteen herttuatar Meghanin vuoksi – radikaali päätös läväytti esiin kulisseissa muhineen skandaalin

Julkaistu: 16.12.2018 9:03

Sisäpiiristä kerrotaan, että metsästyksen jättäminen väliin on pahentanut Harryn ja Williamin välejä entisestään.

Prinssi Harry jättää väliin perinteisen tapaninpäivän fasaanijahdin veljensä kanssa, kertovat useat brittilehdet.

Fasaanijahti on perinteikäs tapahtuma, johon Harry ja hänen isoveljensä William ovat osallistuneet jo yli 20 vuoden ajan.

Prinssi Harryn tiedetään olleen kiinnostunut metsästyksestä.

Sisäpiirin tietojen mukaan Harry jättää tänä perinteen väliin herttuatar Meghanin vuoksi. Meghanin tiedetään olevan suuri eläinten ystävä, joka ei voi sietää metsästystä.

Nuori Harry ampuu fasaania hänen isänsä Charlesin katsellessa ylpeänä vierellä.

Tilanne on kuninkaallisasiantuntijoiden mukaan huolestuttava, sillä William ja Harry ovat aina nauttineet metsästyksestä yhdessä ja se on vahvistanut heidän välejään. He pelkäävät, että Harryn peruminen on seurausta myös veljesten tulehtuneista väleistä.

– Williamin mielestä tämä on vain yksi huolestuttava esimerkki siitä, kuinka hänen veljensä ajautuu yhä kauemmas perheestä uuden vaimon myötä, sisäpiiristä kerrotaan Daily Mailille.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kertoivat kihlautumisestaan viime vuoden marraskuussa. Sen jälkeen prinssi lopetti metsästyksen.

Vanhan perinteen mukaan miehet ampuvat ja naisten tehtävä on noukkia saalis. Metsästysretken jälkeen vieraat lähtevät Sandringhamista. Kuningatar viipyy Sandringhamissa yleensä helmikuun alkuun. Joulukoristeet otetaan pois vasta kun kuningatar on poistunut kartanosta.

Brittimedian mukaan metsästyskysymys nousi tapetille jo viime vuonna, kun Harry ja Meghan viettivät ensimmäistä yhteistä jouluaan. Harry oli osallistunut villisikojen metsästykseen Saksassa hieman ennen tapaninpäivän metsästystä.

Myös kuningatar Elizabeth on osallistunut perinteiseen fasaaninmetsästykseen.

Tämän tiedetään suututtaneen Meghanin niin, että Harry päätti jättää perinteisen jouluammunnan välistä. Toinen peräkkäinen peruminen vahvistaa sen, että valinta oli lopullinen.

– Harry on aina rakastanut metsästystä ja se on tarjonnut hänelle loistavan mahdollisuuden viettää aikaa veljensä kanssa.

– Mutta nyt näyttää siltä, että Harryn päivät ampumisen parissa ovat luetut. Se on viimeisin eroavaisuus prinssien välillä.

Prinssi Charles ja William aikovat edelleen osallistua metsästysjahtiin. Sisäpiirin tietojen mukaan myös pikkuprinssi George, 5, saattaisi tulla katsomaan spektaakkelia.

Harry ja Charles metsällä Sandringhamissa vuonna 1995.

Hovin tunnelma on ollut jo jonkin aikaa varsin kireä, eikä tilanne ole helpottanut joulun lähestyessä. Kuninkaallinen perhe on perinteisesti kokoontunut saman katon alle Sandringhamiin viettämään joulua. Tänä vuonna myös Meghanin äidin Doria Raglandin odotetaan istuvan kuningatar Elisabetin joulupöytään. Kuninkaallisasiantuntija Christopher Wilson kertoo Daily Mailille, että hovissa joulun pyhiä odotetaan pelonsekaisin tuntein.

Herttuaparien välillä väitetään olevan kitkaa.

Wilson sanoo lehdelle, että herttuatar Catherine on ilmaissut, ettei hän haluaisi viettää joulua saman katon alla kuin Harry ja Meghan. Wilson väittää veljesten ja herttuattarien välien olevan niin tulehtuneet, että koko perhe pelkää kireän ilmapiirin pilaavan joulunvieton.

– Kireät välit eivät tee tilanteesta herttuattarille ainakaan helpompaa, Wilson kuvailee lehdelle.

Hovin sisäpiiriläiset ovat kertoneet brittilehdille herttuatar Meghanin ja herttuatar Catherinen olevan niin erityyppisiä ihmisiä, ettei heillä ole juurikaan mitään yhteistä. Kuninkaallisfanit ovat syyttäneet Meghanin matkivan Catherinea muun muassa asuvalinnoissaan ja yrittävän näin kohottaa asemaansa kuninkaallisen perheen jäsenenä.

Lue lisää: Hovissa muhii ennennäkemätön suhdesoppa: joulusta muodostumassa painajainen – pakotetaanko Catherine viettämään pyhät Meghanin kanssa?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?