Kuninkaalliset

Työtä tarjolla! Kuningatar Elisabet etsii kodinhoitajaa Buckinghamin palatsiin – lähtisitkö tällä palkalla?

Julkaistu:

kuninkaalliset
Kuninkaallisfaneille on tarjolla harvinaista herkkua, sillä kuningatar Elisabet etsii kodinhoitajaa Buckinghamin palatsiin.
Kuningatar Elisabet etsii uutta työntekijää Buckingamin palatsiin, kertovat brittilehdet. Hovi etsii palatsiin uutta apulaiskodinhoitajaa, joka on vastuussa palatsin siisteydestä ja käytännön asioista.

Työpaikkailmoituksessa kuvaillaan, että pestiin etsitään työntekijää, jolla on silmää yksityiskohdille ja joka on erittäin järjestelmällinen.

– Aikaisempi kokemus kodinhoidosta katsotaan eduksi, mutta ei ole pakollista. Olemme enemmän kiinnostuneita ennakoivasta asenteestasi selvitä uusista haasteista, ilmoituksessa kuvaillaan.

Apulaiskodinhoitaja saa ainutlaatuisen kurkistuksen hovin ytimeen, sillä hän pääse osallistumaan esimerkiksi virallisten edustustilaisuuksien järjestelyyn Buckinghamin palatsissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Työntekijältä vaaditaan kuitenkin joustavuutta, sillä työssä matkustellaan paljon. Kodinhoitajan odotetaan matkustavan hovin mukana ympäri Britanniaa. Pääsääntöisenä työpaikkana toimii Buckinghamin palatsin lisäksi myös Windsorin linna.

Brittilehdet huomauttavat, ettei ilmoituksessa mainita erikseen kuukausi tai vuosipalkkaa. On kuitenkin yleisessä tiedossa, etteivät hovin palkat ole päätä huimaavia. Daily Mail arvioi, että apulaiskodinhoitaja saanee saman verran palkkaa kuin palatsiin aikaisemmin palkattu siivooja – noin 19 000 euroa vuodessa.


Vuosipalkan lisäksi työ tuo mukanaan ainutlaatuisia etuja, joista yksi on ilmainen majoitus. Työntekijä ei saa ihan mitä tahansa asuntoa Lontoon keskustasta, vaan hän pääsee asumaan Buckinghamin palatsiin. Lisäksi työntekijä saa 33 lomapäivää vuodessa, eläkesuunnitelman ja koulutusta.

– Työntekijällä on mahdollisuus asua Buckinghamin palatsissa, ilmoituksessa mainitaan ja huomautetaan, että ilmaiset asumiskustannukset on otettu huomioon palkassa.

Brittihoviin on aikaisempina vuosina palkattu runsaasti työntekijöitä. Viime vuonna Buckinghamin palatsiin etsittiin kokkia, joka valmistaisi kuningatar Elisabetin ateriat. Palkka ei tuolloinkaan ollut valtava, sillä työstä maksetaan noin 23 200 euroa vuodessa.

Hovilla saattaa tulevaisuudessa olla tarvetta työvoimalle, sillä brittilehdet ovat uutisoineet lukuisten hovin työntekijöiden irtisanoutuneen hyvin lyhyessä ajassa. Eniten huomiota on herättänyt herttuatar Meghanin henkilökohtaisen assistentin lähtö, josta uutisoitiin laajasti lehdissä.
Joulukuun alussa Daily Mail kertoi herttuattaren assistentin Melissa Toubatin irtisanoutuneen, sillä paineet työssä kävivät liian suuriksi. Brittimedian mukaan Toubati oli purskahtanut itkuun kuunnellessaan Meghanin vaatimuksia.

– Hän (Melissa) sietää paljon. Meghan asetti hänelle paljon vaatimuksia, jotka saivat hänet lopulta kyyneliin, lehdelle kerrottiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat