Kruununprinsessa Victoria edusti äitinsä 23 vuotta vanhassa iltapuvussa, joka nousi heti ilmiöksi – kuningatar Silvian haastattelussa selvisi yllättäen, miksi

Julkaistu:

Kuningatar Silvia antoi Ruotsi Elle-lehdelle laajan haastattelun tulevan syntymäpäivänsä kunniaksi.
Maanantaina Ruotsin Tukholmassa vietetyn Nobel-gaalan puheenaiheeksi tänä vuonna heittämällä kruununprinsessa Victorian erityinen iltapukuvalinta.

Kruununprinsessa edusti näyttävässä luomuksessa, ei nimittäin nähty gaalassa ensimmäistä kertaa: Kuningatar Silvia edusti täysin samassa luomuksessa Nobel-gaalassa 23 vuotta sitten. Asu on ranskalaismerkki Nina Riccin käsialaa.

Lue lisää: Kruununprinsessa Victorian poikkeuksellinen asu kerää ylistystä – asiantuntijalta tiukka arvio: ”Aiheuttaa lumipalloefektin ympäri maailman”


Olkaimettoman juhlapuvun yläosa on hempeän vaaleanpunainen, pöyheästi laskeutuva alaosa taasen hillityn harmaa. Puvun ylä- ja alaosan yhdisti kultainen kangasvyö. Vickanin hiukset olivat näyttävästi kiinni ja hänellä oli päässään timantein koristeltu, varsin siro tiara.


Joulukuun 23. päivä 75 vuotta täyttävä Silvia antoi Elle-lehden ruotsalaisjulkaisulle kattavan haastattelun syntymäpäivänsä tiimoilta. Kuningatar nähdään myös muotilehden tammikuun kansikasvona.
Haastattelussa Silvia kommentoi myös Victorian tapaa lainata hänen vanhoja edustusvaatteitaan.

– Mielestäni on hauskaa, että teinitytöillä – kaikissa perheissä – on omat ajatusmaailmansa ja mielipiteensä siitä, mikä on muodikasta. ”Onko äidilläni pakko olla tuollainen (asu)?”, he sanovat, Silvia kertoo Ellelle.

– Ja yhtäkkiä, muutama vuosi myöhemmin, äidin vaatteet ovat oikeastaan todella mahtavia. Se tekee minut hyvin onnelliseksi, hän jatkaa.

Silvia iloitsee hänen ja Victorialla on yhtenevä tyylitaju.

– On hienoa, että hänellä on kanssani samanlainen maku ja on upeaa, että hän haluaa käyttää vaatteitani. Ja tietysti, että ne sopivat hänelle.


Aftonbladetin muotiasiantuntija Nina Campionin mielestä Victorian ele puvun uudelleenkäytöstä on edistyksellinen, sillä kestävä kehitys ja kierrätys ovat muotiasiantuntijan mielestä vuonna 2018 trendikkäämpiä teemoja kuin koskaan.

– Ajatelkaa, että hänen äitinsä, kuningatar Silvia pukeutui samaan iltapukuun vuonna 1995. Se, että Victoria käyttää sitä uudelleen, aiheuttaa lumipalloefektin hoveissa ympäri maailman, Campioni pohti.

– Victorian kaltaisten roolimallien vuoksi uskon, että ilmastonmuutos on ehkä pysäytettävissä ajoissa. Hienoa, Victoria! Asuvalintasi on tärkeämpi kuin mitä edes voimme ymmärtää, hän jatkoi ylistystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt