Prinsessat laittoivat asunsa vaihtoon – Victoria sykähdytti juhlaillallisella Sofialta lainaamassaan tyylissä: asun kruunasi säkenöivä tiara - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessat laittoivat asunsa vaihtoon – Victoria sykähdytti juhlaillallisella Sofialta lainaamassaan tyylissä: asun kruunasi säkenöivä tiara

Prinsessa Victoria valitsi päähänsä tiaran, joka on nähty hänellä aiemmin prinsessa Madeleinen häissä.

Julkaistu: 11.12.2018 21:39

Nobel-juhlallisuudet jatkuivat tiistaina Tukholmassa. Kuningas Kaarle Kustaa isännöi näyttäviä juhlaillallisia kuninkaanlinnassa.

Tukholmassa juhlitaan tällä viikolla näyttävästi Nobel-palkintoja. Kaupungissa jaettiin maanantaina taloustieteen, lääketieteen, kemian ja fysiikan Nobel-palkinnot.

Taloustieteen Nobelin saivat yhdysvaltalaistutkijat William Nordhaus ja Paul Romer. Lääketieteen Nobel meni yhdysvaltalaiselle James P. Allisonille ja japanilaiselle Tasuku Honjolle.

Kemian palkinnon saivat niin ikään yhdysvaltalaiset Frances Arnold ja George Smith ja brittiläinen Gregory Winter. Fysiikan Nobelin sai yhdysvaltalainen Arthur Ashkin, ranskalainen Gerard Mouruo ja kanadalainen Donna Strictland.

Nobel-gaalassa kuultiin maanantaina musiikkiesityksiä ja kantaaottavia puheenvuoroja ja nähtiin upeita iltapukuja. Tiistaina Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa järjestää Tukholman kuninkaanlinnassa näyttävät illalliset voittajien kunniaksi.

Ruotsin kuningasperhe saapui tilaisuuteen parhaisiinsa pukeutuneena. Maanantaina äitinsä, kuningatar Silvian vanhassa iltapuvussa säväyttänyt kruununprinsessa Victoria oli vaihtanut tyyliään täysin ja valinnut ylleen punaisen, elegantin iltapuvun. Yksinkertainen puku paljasti Victorian olkapäät, ja sen kruunasi laahus.

Victorian päällä nähtiin punainen iltapuku ja prinsessa Lilianin tiara.

Maanantaina täsmälleen saman värinen, kirkkaanpunainen puku nähtiin prinsessa Sofian yllä. Ruotsalaislehdet epäilevätkin, että Victoria inspiroitui prinssi Carl Philipin puolison maanantaisesta asusta ja halusi myös itse pukea ylleen punaista.

Prinsessa Sofia maanantaina Nobel-gaalassa.

Sofia sen sijaan oli valinnut tiistaiselle illalliselle ylleen hennon, puuterinvärisen pitsi-iltapuvun. Kuningatar Silvia puolestaan hehkui kirkkaan pinkissä iltapuvussa, jonka kanssa hän oli pukenut siihen sointuvan hartiahuivin.

Prinsessa Sofian asu oli hennon beige.

Kuningatar Silvia luotti pinkkiin.

Silvian puku nähtiin Svensk Damtidningenin mukaan hänen yllään myös vuonna 2003. Jacques Zehnderin suunnittelemassa puvussa on käytetty laadukasta silkkiä ja villaa.

Kaikkien hovin naisten päitä koristi sirot tiarat. Kuningattaren tiarana toimi illallisella Stråldiadem, joka nähdään ruotsalaislehtien mukaan useimmiten kruununprinsessa Victorian päässä.

Kruununprinsessa puolestaan kantoi päässään prinsessa Lilianin tiaraa, joka nähtiin hänellä myös prinsessa Madeleinen häissä vuonna 2013. Tiara on valmistettu hopeasta, kullasta ja timanteista.

Kuninkaan perinteinen Nobel-illallinen on järjestetty Svensk Damtidningenin mukaan jo vuodesta 1904 saakka. Ilta alkaa kuninkaallisten tervehdyksellä, kun he toivottavat vieraat tervetulleiksi tilaisuuteen. Sen jälkeen tarjoillaan maukas juhlaillallinen Kaarle XI:n galleriassa.

  • Katso kooste maanantain Nobel-gaalasta alla olevalta videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?